Hvordan installere og bruke Firefox Lockbox

Bilde: Jack Wallen

I dagens verden er det ikke å bruke en passordbehandling som å gå tilbake til oppringt nettverk. Det er utdatert tenking som kan lande deg i en dampende bunke med frustrasjon. Heldigvis er det et ganske stort antall passordbehandlere der ute, klare til å stjele oppmerksomheten. Mange av passordadministratorene er gode verktøy.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Personlig bruker jeg Enpass for ikke bare å sikre passordene mine, men for å generere sterke, kompliserte strenger av tegn som jeg ikke kan huske. Men for noen er passordadministratorer som Enpass overkill. Enkelte brukertyper vil ha enkelhet og brukervennlighet. Det er der slike som Firefox Lockbox kommer godt med.

Firefox Lockbox (tilgjengelig for både Android og iOS) er sømløst integrert i Mozilla-nettleseren, så hvis du allerede bruker Firefox med en Firefox-konto, er du et skritt foran enn med noen annen passordbehandler.

Men Lockbox kommer med et par advarsler, hvorav den første er at den er sterkt begrenset i funksjoner. Med Lockbox kan du ikke opprette nye påloggingsoppføringer eller generere tilfeldige passord. Det andre er at Firefox Lockbox bare integreres med navnebroren, Firefox Browser. Så til syvende og sist er Firefox Lockbox ikke annet enn et enkelt middel til å se og kopiere lagrede passord fra Firefox-nettleseren.

For noen kan det fremdeles være et nyttig verktøy.

La oss installere Firefox Lockbox og se hva den har å tilby. Jeg skal demonstrere på Android Pie. Selv om installasjonen på iOS vil variere, vil bruken av appen være den samme.

Installasjon

Den første tingen å gjøre er å installere appen. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din.
 2. Søk etter Firefox Lockbox.
 3. Finn og trykk på oppføringen fra Mozilla.
 4. Trykk på Installer.
 5. La installasjonen fullføre.

Når den er installert, vil du finne en lanseringsprogram for appen på startskjermen eller i App-skuffen (eller begge deler). Trykk på starteren, så er du klar til å gå.

bruk

Merk : Firefox Lockbox deaktiverer å ta skjermbilder, så følgende instruksjoner vil bare være tekst.

Det første du må gjøre er å logge på Firefox-kontoen din. Dette er den samme kontoen som ble brukt til å synkronisere forekomster av Firefox. Når du har autentisert med kontoen din, blir du spurt om hvilken autofylltjeneste du skal bruke. Hvilke tjenester som tilbys, vil avhenge av om du har installert en passordbehandling. Som standard blir du tilbudt:

 • Ingen
 • Google
 • lockbox

Hvis du har en tredjeparts passordbehandling (for eksempel Enpass), vil den også bli tilbudt. I forbindelse med denne artikkelen velger vi Google (da det er standard). Når du har valgt autofylltjenesten, trykker du på tilbake-knappen og klikker deretter på FINISH.

På dette tidspunktet vil hvert passord du har lagret i Firefox-nettleseren være tilgjengelig for å se og kopiere. Trykk på en oppføring og trykk enten på visningsknappen (øyeikonet) for å se passordet eller kopiikonet, slik at du kan lime inn passordet i et passordfelt.

Det er der funksjonaliteten til Firefox Lockbox slutter. Du kan spørre deg selv: "Så hvorfor bry deg?" Det, vennene mine, er et godt spørsmål. Slik det står, er Firefox Lockbox egentlig ikke annet enn en måte å se passordene som er lagret i Firefox. Det er et ganske begrenset funksjonssett. Du kan ikke opprette nye oppføringer (en oppgave som må håndteres i Firefox). Imidlertid er det en fordel å ha Firefox Lockbox.

Det er tider når du vil bruke en app til en tjeneste (i stedet for nettstedet). Når du gjør det, trenger du disse legitimasjonene. I stedet for å måtte åpne Firefox-nettleseren og gå gjennom bevegelsene for å se passordene dine, er det bare å installere Lockbox og ta disse passordene med seg. Hvis du allerede har Firefox-nettleseren installert på din mobile enhet, fungerer selvfølgelig Lockbox bare som en redundans. Hvis du derimot bare bruker Firefox på skrivebordet, og Chrome som din mobil-nettleser, gjør Lockbox det mulig å få tilgang til disse Firefox-passordene, uten å ha Mozilla-nettleseren installert.

Et svakt valg - med mulighet

Det er en ganske tynn begrunnelse for å installere enda en app på enheten din. Gitt hvor lite Firefox Lockbox faktisk gjør for øyeblikket, er det vanskelig å selge. Med denne appen kan du ikke opprette nye pålogginger, generere sterke passord, eksportere passord eller synkronisere til tredjeparts tjenester. På grunn av dette vil jeg holde meg til Enpass som passordbehandler. Tross alt skal målet være å ikke lagre passord i nettleseren din (i det minste for sterkest mulig sikkerhet). Men da er ikke Firefox Lockbox egentlig en passordbehandler, men snarere en passordvisning.

Heldigvis uttalte Mozilla at de undersøker alternativer for fremtidige utgivelser. Forhåpentligvis vil disse alternativene bidra til å gjøre Firefox Lockbox til et mer nyttig verktøy. Inntil da, hvis du er en Firefox-bruker og vil ha en raskere måte å se / kopiere lagrede passord på, kan Firefox Lockbox bare være verktøyet for deg.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com