Slik redigerer du tekst på iPhone eller iPad

Bilde: ALife / iStockphoto

Med iOS 13 og iPadOS 13 har Apple endret måten du redigerer, velger, kopierer, limer inn og jobber med tekst i en app. Prosessen kan være raskere og jevnere, men det kan være forvirrende hvis du er vant til de gamle måtene å redigere tekst på. Å flytte markøren rundt på skjermen, velge bestemte tekstområder, klippe eller kopiere tekst, lime inn tekst og angre den siste handlingen er alle forskjellige. La oss gå gjennom trinnene for hver manøver.

Først må du sørge for at du kjører iOS 13.1 eller nyere på iPhone eller iPadOS 13.1 på iPad. Gå til Innstillinger og velg Generelt. Trykk på innstillingen for programvareoppdatering. Du får enten beskjed om at programvaren din er oppdatert, eller du blir bedt om å laste ned og installere den nyeste versjonen ( figur A ).

Figur A

Slik flytter du tekstmarkøren

De nye versjonene av iOS og iPadOS tilbyr forskjellige måter å flytte tekstmarkøren eller innsettingspunktet rundt på skjermen. For å plassere markøren, trykk på i området der du vil at den skal vises. For å flytte markøren, trykk og hold lett på den og flytt fingeren rundt på skjermen. Når du beveger fingeren, svever forstørrelsesglasset over teksten. Slipp fingeren når markøren er på det tiltenkte stedet.

Her er en alternativ metode som fungerer med eldre versjoner av iOS og fremdeles fungerer med de nye versjonene. Trykk ned på tastaturet med en finger på en iPhone med 3D Touch og med to fingre på en hvilken som helst iPad. Flytt deretter fingeren eller fingrene rundt på skjermen for å plassere markøren ( figur B ).

Figur B

Hvordan velge tekst

Du kan velge tekst på noen forskjellige måter, avhengig av hvor mye du trenger å velge. Dobbelttrykk på det for et enkelt ord. Hvis du vil velge en hel setning, trykker du på tre ganger hvor som helst i den. Og trykk på fire ganger for et avsnitt ( figur C ).

Figur C

En annen måte å velge et enkelt ord på er å trykke på det; Du kan deretter dra valghåndtakene ved start og slutt hvis du ønsker å utvide eller redusere markeringen. Nok et alternativ er å trykke to ganger på samme sted, og deretter bevege fingeren for å velge teksten du vil inkludere. Igjen kan du dra i håndtakene for å utvide eller redusere valget ( figur D ).

Figur D

Hvordan klippe eller kopiere tekst

Å kutte eller kopiere tekst er relativt enkelt. Når du har valgt tekst, dukker standardredigeringsmenyen automatisk opp. Trykk på Cut eller Copy-kommandoen, avhengig av hvilken du vil bruke. En ny måte å klippe eller kopiere innebærer å klype fingrene. For å kopiere valgt tekst, klyper du tre fingre hvor som helst på utvalget. Ordet Copy skal deretter blinke øverst på skjermen. For å klippe valgt tekst, klyp tre fingre to ganger etter hverandre. Ordet Cut skal da dukke opp øverst ( figur E ).

Figur E

Slik limer du inn tekst

Du kan lime inn utskåret eller kopiert tekst på et par forskjellige måter. Flytt markøren til området der du vil lime inn, trykk deretter på det stedet, og rediger-menyen vises. Trykk på Lim inn-kommandoen, eller trykk på hvor som helst med tre fingre, og en variant av Rediger-menyen vises. Trykk på ikonet for Lim inn. Et tredje alternativ er å sveipe tre fingre fra hverandre. Hvis det fungerer, blinker ordet Lim øverst på skjermen. I alle tre tilfeller skal den limte teksten vises ( figur F ).

Figur F

Hvordan angre den siste handlingen

Vi gjør alle feil, spesielt når vi må lære nye bevegelser og kommandoer for å jobbe med tekst. Hvis du utfører feil trekk eller gjør en feil i en tekstbasert app, kan du angre den siste handlingen. For å oppnå dette, trykk med tre fingre hvor som helst på skjermen for å åpne den nye redigeringsmenyen og trykk på Angre-ikonet. Alternativt kan du sveipe tre fingre til venstre på skjermen. Ordet Angre skal vises øverst, mens den siste handlingen er angre ( figur G ).

Figur G

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com