Slik deaktiverer du noen system UI-varsler i Android Pie

Slik deaktiverer du System UI-varsler i Android Pie Hvis du får for mange varsler i Android Pie, kan du deaktivere en liten del av varsler som kommer fra System UI.

Android Pie gir litt mer kontroll til brukerne. Noe av den kontrollen er ganske åpenbar, mens noen er gjemt for å forhindre at den gjennomsnittlige brukeren avdekker hva som er tilgjengelig. En slik bit av kontrollen som faller i sistnevnte kategori, er muligheten til å deaktivere noen system UI-varsler.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Hva er System UI-varsler? Du vet når du tar et skjermbilde, og Android informerer deg om at du nettopp tok et skjermbilde? Det er et varsel om systemgrensesnitt. Før du hopper inn for å si: "Pokker, ja! Jeg hater det når Android minner meg om at jeg nettopp tok et skjermbilde!", Vet at Android Pies skjermdumpvarsel nå inkluderer muligheten til å raskt dele dette skjermbildet fra selve varselet. Så det som kan ha vært en irritasjon i Android Oreo, er nå faktisk ganske nyttig.

Men det kan være andre System UI-varsler du ikke vil ha. Heldigvis gjorde utviklere det mulig å deaktivere dem. Dessverre gjelder det ikke alle varsler. Android Pie er med andre ord veldig spesifikk og begrenset hva du kan deaktivere. Min gjetning er at dette vil endre seg over tid, men foreløpig er ikke funksjonen så stor i omfanget som hva du måtte ønske deg.

Når det er sagt, er det fortsatt en god idé å vite hvordan du deaktiverer disse varslene, hvis de blir litt for påtrengende.

Hva du trenger

Du trenger bare en ting: en enhet som kjører Android 9 (aka Pie). Uten den siste iterasjonen av plattformen, vil du ikke finne dette alternativet tilgjengelig.

Slik deaktiverer du varslene

Det første du må gjøre er å finne System UI-innstillingene. Med nylige Android-utgivelser er dette nå utrolig enkelt. I stedet for å grave gjennom Innstillinger-appen for å finne System UI, bare åpne Innstillinger og skriv System UI i søkefeltet. Når resultatene vises ( figur A ), klikker du på System UI-oppføringen.

Figur A

System UI-søkeresultatene i Innstillinger.

I konfigurasjonsvinduet for systemgrensesnittet ( figur B ) vil du se en liste over alle systemvarslingene som sendes til varslingsskjermen, hvorav de fleste er nedtonet. Faktisk er det fra dette skrivet bare to system UI-varsler du kan deaktivere:

  • Batteritid
  • Skjerm

For øyeblikket kan ikke resten av varslene deaktiveres.

Figur B

System UI-konfigurasjonsvinduet.

For å deaktivere noen av de tilgjengelige varslene, trykk på den tilhørende avmerkingsboksen. I det samme vinduet kan du også deaktivere varslingspunktene for disse varslene ved å banke på av / på-glidebryteren til den er i av-stilling.

Når du har deaktivert et bestemt varsel, vises det ikke lenger i varslingsskjermen.

Ikke mye å se her ... ennå

Og det er stort sett alt det er å deaktivere varsler om systemgrensesnitt. For øyeblikket er det bare to varsler som kan deaktiveres, men jeg ser for meg at i kommende utgivelser vil antall varsler som kan deaktiveres øke. Inntil da, hvis du ikke vil bli informert om at du bare tok et skjermbilde, eller advarte om batterilevetid, har du kontroll over disse varslene.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com