Hvordan tilpasse delingsmenyen macOS - og Mojave-begrensningen

Slik tilpasser du macOS Share-menyen MacOS Finder-delingsmenyen kan tilpasses. Hvilke tilpasninger som er tilgjengelige, avhenger av hvilken versjon av plattformen du bruker. Jack Wallen forklarer.

Vi deler. Det være seg å dele et viktig stykke data til en kollega, et nytt produkt eller en tjeneste til kundene dine, eller noe humoristisk med vennene våre - vi deler. På mobile plattformer har denne oppgaven blitt andre karakter. På stasjonære / bærbare plattformer er det imidlertid ikke så mye.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Imidlertid har macOS faktisk midler til enkel deling, innebygd i det. Siden macOS Lion ble en delingsmeny integrert som kan brukes, på lignende måte som iOS og Android. Den ene påminnelsen er at ut av boksen som delingsmenyen er litt begrenset. Heldigvis gjorde utviklerne det slik at brukere kan tilpasse det.

Jeg skal vise deg hvordan du gjør akkurat det. Jeg skal demonstrere på macOS Mojave, men prosessen skal fungere fint på alle iterasjoner Lion og nyere.

Med det sagt, la oss tilpasse.

Delingsmenyen

Åpne Finder og naviger til en fil du kan dele. Trykk på to fingre (eller høyreklikk) på filen, og velg deretter Del-menyen. Det du finner er et begrenset antall deleartikler ( figur A ).

Figur A

Standard macOS Share-meny.

Hvis du vil tilpasse denne menyen, klikker du Mer. I det resulterende vinduet finner du alle tilgjengelige alternativer som kan legges til delingsmenyen ( figur B ).

Figur B

De tilgjengelige alternativene som kan legges til.

Velg hvilke alternativer du vil legge til i delingsmenyen, så er du ferdig. Du kan nå glede deg over integrering med den nylig tillagte tjenesten.

Mojave-begrensninger

Hvis du bruker macOS High Sierra eller eldre, vil du kunne glede deg over en mye mer fleksibel Finder-delingsmeny. Imidlertid, hvis du oppgraderte til Mojave, sier du sannsynligvis til deg selv: "Alternativene mine er ganske begrensede." Hvorfor? Fordi Del-menyen bare kan trekke fra støttede apper og koblede kontoer. Koblede kontoer bør inneholde slike som Facebook og Twitter, ikke sant? Feil.

Som av macOS Mojave, har Apple fjernet Facebook- og Twitter-integrasjonen helt. Hvorfor? Sikkerhet. Selv om du installerer slike som Tweetdeck (fra App Store), finner du faktisk ikke oppføringer for de offisielle appene. Så hvordan deler du enkelt til sosiale nettverk? Du går i brukermanual (deling fra tjenestene i seg selv). Hvis du er på macOS Mojave, og vil dele et bilde / link / etc. til Facebook eller Twitter, må du gjøre det fra appene selv.

Det er riktig, den eneste måten å omgå MacOS Mojave-integrasjonen på sosiale nettverk er via selve tjenestene. Du kan alltid installere en nettleserutvidelse (for å gjøre sosial del noe enklere). Disse tilleggene utvides imidlertid ikke til Finder, så de er begrensede. Du tror kanskje at det beste alternativet for å dele filer med sosiale nettverkstjenester vil være å benytte en tredjeparts filbehandling, for eksempel FileLoupe (som har sosial deling). MacOS Mojave har imidlertid blokkert selv tredjepartsapper fra å dele med slike som Facebook og Twitter. Så til slutt, hvis du trenger å dele filer til sosiale nettverkskontoer, har du to valg:

  • Ikke oppgrader til Mojave
  • Bruk tjenestene selv

Hvis du ikke har oppgradert til Mojave, og du sannsynligvis vil bruke integrasjon av sosiale nettverk for kontekstmenyen Finger-filer, kan det være lurt å holde på oppgraderingen. Hvis du derimot har apper (for eksempel Dropbox, Evernote, etc.) installert, vil du oppdage at den har egne oppføringer i høyreklikkfilmenyen ( figur C ).

Det skal ikke komme som noen overraskelse at dette ikke gjelder apper som Facebook og Twitter. Uansett hvilken Facebook- og Twitter-app du installerer, vil den ikke integreres med macOS Mojave-menyen. Periode. Slutt. Av. Historie.

Figur C

Dropbox får sin egen menypost for deling.

Med Mojave kan du kysse farvel for sosialt nettverk / søkerintegrering, eller du kan ikke oppgradere High Sierra og fortsette å bruke den funksjonen med en tilpasset Finder-delemeny.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com