Hvordan lage en live USB-stasjon med vedvarende lagring i Ubuntu

Hvordan lage en live USB-stasjon med vedvarende lagring i Ubuntu Å ha en versjon av desktop Linux på en USB-stasjon er ikke til mye nytte med mindre du kan lagre filer i den. Jack Wallen viser deg hvordan du oppretter et slikt eksempel med mkusb.

Når du blinker et oppstartbart, live ISO Ubuntu-bilde til en USB-stasjon, kan du ta det med deg og starte opp Linux uansett hvor du går. Problemet er at du ikke kan lagre filer på en standard live-stasjon. For å lagre filer på den stasjonen, må du opprette dem med vedvarende lagring.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Vedvarende lagring er akkurat slik det høres ut, en del av flash-stasjonen dedikert til lagring. Uten vedvarende lagring blir alle filer du har lagret på stasjonen, renset ved omstart med live-forekomsten.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å lage en live USB-flash-enhet med vedvarende lagring. Dette fungerer bare med Ubuntu og Ubuntu-derivater, så pass på at du laster ned et støttet ISO-bilde for din distribusjon. Jeg skal demonstrere trinnene for å installere Ubuntu Desktop 18.04 på en USB-flash-enhet fra Pop! _OS.

Når det er sagt, la oss komme på jobb.

Hva trenger du

  • Mkusb-verktøyet.
  • Et ISO-bilde av Ubuntu Desktop eller et derivat.
  • En flash-stasjon med minimum 8 GB lagringsplass.
  • En brukerkonto med sudo-rettigheter.

Installere mkusb

Den første tingen å gjøre er å installere mkusb. Logg inn på din Linux-datamaskin og åpne et terminalvindu. Fra terminalen, gi følgende kommandoer:

 sudo add-apt-repository ppa: mkusb / ppa sudo apt oppdatering sudo apt install - installer-anbefaler mkusb mkusb-nox usb-pack-efi 

Når installasjonen er fullført, skal du se mkusb-verktøyet på skrivebordsmenyen. Start den opp, så er vi klar til å gå.

Blinker bildet

Når du først kjører mkusb, blir du spurt om du vil kjøre dbus-versjonen av verktøyet ( figur A ). Klikk Ja.

Figur A: Det første vinduet til mkusb-verktøyet.

Du blir deretter bedt om å bruke sudo passordet til brukeren. Dette vinduet vil også bli ledsaget av et terminalvindu. Ikke lukk terminalvinduet (gjennom hele prosessen), da det er nødvendig å være åpen under kjøringen av mkusb. Skriv inn passordet og trykk OK. Det neste vinduet er bare en advarsel, som indikerer at målenheten din vil bli overskrevet. Klikk OK for å fortsette.

I det resulterende vinduet ( figur B ), velg Installer (lag en oppstartsenhet) og klikk OK.

Figur B: Instruere mkusb hva vi gjør.

Nå kommer vi til den delen av installasjonen som lar oss instruere mkusb om å legge vedvarende lagring til flash-stasjonen ( figur C ). Velg "Persistent live" - ​​bare Debian og Ubuntu og klikk OK.

Figur C: Sørg for å velge alternativet Vedvarende.

Du blir deretter pålagt å velge ISO-bildet for installasjon. Når du har gjort det, klikker du OK. Hvis du har flere USB-stasjoner tilgjengelig, blir du bedt om å velge målstasjonen for den vedvarende lagringen. Sørg for å velge riktig stasjon for dette (ellers risikerer du å overskrive en stasjon som inneholder faktiske data).

Når du har valgt målet for vedvarende lagring, kan du deretter velge hvilke alternativer som er nødvendige for stasjonen ( figur D ).

Figur D: Valg av stasjonsalternativer.

I de fleste tilfeller vil du velge upefi, som gjør det mulig for GRUB-startlasteren å arbeide i både UEFI- og BIOS-modus. Klikk på OK, og velg deretter størrelsen du vil ha vedvarende lagring når du blir bedt om det ( figur E ). Flytt glidebryteren til prosentandelen av friarealet du vil bruke, og klikk OK.

Figur E: Angi størrelsen på vedvarende lagring.

I det endelige skjermbildet ( figur F ), gå gjennom innstillingene dine, velg Gå og klikk på Gå. Dette begynner prosessen med å skrive ISO-bildet til flash-stasjonen, komplett med vedvarende lagring.

Figur F: Klar, stødig, gå!

Når prosessen er fullført. Fjern USB-stasjonen, så er du klar til å ta med deg en versjon av Ubuntu Desktop Linux, komplett med vedvarende lagring. Du kan lagre filer i den levende forekomsten, og vite at de fremdeles vil være der når du neste gang starter opp stasjonen.

Gratulerer, du har nå et levende forekomst av Ubuntu Desktop Linux som du kan ta hvor som helst, mens du beholder eventuelle filer du har lagret på stasjonen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com