Slik styrer du Android Pie-alarmer og lyd

Kontroll av Android Pie-alarmer og lyd Jack Wallen viser deg hvordan du får kontroll over lyden din i Android Pie.

Nylig ble min Essential PH-1 oppgradert til Android Pie. Det er flott. Seriøst flott. Android Pie har faktisk vært den beste oppgraderingen til plattformen som jeg har opplevd. Og for det meste har det vært en veldig uanstrengt overgang fra Oreo. Det er imidlertid ett aspekt av Android Pie som har vært noe av en læringskurve. Lyd. Før kaken var det enkelt å dempe enheten: Du dro ned varslingsskjermen og trykket på Ikke forstyrr-knappen. Denne handlingen vil dempe alle lyder (med mindre annet er konfigurert i innstillingene Ikke forstyrr). Med Pie er det ikke så enkelt.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Den andre kvelden var jeg faktisk midt i noe som krevde stillhet for alle deltakere, og ingensteds begynte media på telefonen min å spille. Jeg trakk varselskyggen ned (som jeg alltid hadde gjort i slike situasjoner), for å finne funksjonen Ikke forstyrr var på. Og likevel fortsatte lyden. Det tok meg et øyeblikk å innse hva som skjedde.

Jeg vil vise deg hvordan du får kontroll over dette volumet, før du befinner deg i et kritisk møte og lyden på telefonen bringer det øyeblikket til et skrikende stopp.

To lokasjoner for kontroll

Det er nå to steder å kontrollere lyden. Den første er åpenbar, Don't Don't Disturb (DND). Og du kan fortsatt konfigurere Ikke forstyrr på samme måte som du gjorde med Android Oreo. Gå til Innstillinger | Lyd | Ikke forstyrr. I dette skjermbildet ( figur A ) kan du konfigurere DND-oppførsel, unntak og planlegge.

Figur A

Konfigurasjonsvinduet Ikke forstyrr.

Merkelig nok skiftet ikke DND-konfigurasjonsalternativene mellom Oreo og Pie. Det som imidlertid endret seg, var tillegg av en andre lydkontroll. Hvis du trykker på enhetens volumkontroll opp eller ned, vil du legge merke til en ny pop-up ( figur B ).

Figur B

Det nye volumet skifter popup-meny.

Fra denne nye popup-vinduet kan du gjøre følgende:

  • Stumme lyder
  • Demp lyd og vibrasjon
  • Kontroller medievolumet
  • Åpne vinduet Lydinnstillinger

Her er trikset: Selv om ikke forstyrr er aktivert, kan du oppleve at noen medielyder vil fortsette å spille. Hvis du derimot trykker på dempeknappen (klokken øverst på popup-vinduet) til du har dempet lydene helt fra denne menyen ( figur C ), vil Android-enheten din til slutt stille.

Figur C

Høres helt dempet ut.

Det du vil legge merke til er at du kan ha Ikke forstyrr aktivert (fra varslingsskjermbildet), og lyd-pop-up-dempeknappen vil fortsatt indikere at lydene ikke er lydløse. Du kan også trykke på dempeknappen for å aktivere eller deaktivere alle lyder og vibrasjoner, men DND-knappen endres ikke i varslingsskjermen. Hvis du finner deg forvirret, er det beste alternativet å alltid gå med volumet pop-up-dempingen. Når lyder er dempet fra den menyen, vil de være stille - uavhengig av DND-innstillingen.

Leksjonen

Den eneste leksjonen her er at DND ikke er like garantert som den en gang var. Ja, det fungerer fortsatt og fungerer bra. Men nå som det er langt flere lyder som kryper inn i mobillivene våre (for eksempel reklame og mer), vet du aldri hva som kan høres av enheten din utenfor grensene til Do Not Disturb.

Jeg har vært avhengig av DND ​​i noen tid nå, men siden det ene skjebnesvangre møtet, har jeg nå vendt meg til volum-pop-up-dempeknappen. Det er ikke fullt så intuitivt og fleksibelt som DND, men det er mer en sikker ting - og når stillheten er gylden, slår den sikre tingen fleksibilitet hver dag.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com