Slik kobler du Android-enheten til Linux-skrivebordet

Slik gjenoppretter du en Android-enhet fra en sikkerhetskopi Hvis du ønsker å gjenopprette Android-enheten fra en Google Drive-sikkerhetskopi, leder Jack Wallen deg gjennom prosessen og tilbyr noen få tips for å gjøre oppgaven smertefri.

Hvis du er en Android- og Linux-bruker, kjenner du godt frustrasjonen over ikke å kunne koble disse to sammen, spesielt gitt at Android bruker så mye av Linux-kjernen. Ut av boksen skal disse to enkelt kommunisere. Det har de ikke. Heldigvis har det jobbet mye med å få dette til, ved hjelp av en GNOME Shell-utvidelse og en Android-app, utviklet av KDE Community.

Jeg vil vise deg hvordan du installerer de nødvendige komponentene, og deretter få Android-enheten din til å kommunisere med Linux-skrivebordet.

Hva du trenger

Det er klart at du trenger en Android-enhet og et Linux-skrivebord. Linux-maskinen må kjøre GNOME-skrivebordsmiljøet. Du må også installere KDE Connect-appen på Android-enheten din (finnes i Google Play Store).

La oss installere.

Installere GNOME Shell-utvidelsen

Før du faktisk installerer utvidelsen, må du forsikre deg om at støtte for utvidelse av skall fungerer. For å gjøre dette, åpner du et terminalvindu og installerer den nødvendige komponenten med kommandoen:

 sudo apt installere krom-gnome-skall 

Pek deretter nettleseren din til GSConnect GNOME Shell-utvidelsessiden. Du bør se en ON / OFF-glidebryter. Klikk glidebryteren slik at den er i PÅ-stilling. Det vil installere utvidelsen i GNOME Shell.

Installere KDE Connect

Nå installerer vi den mobile komponenten. Gjør følgende for dette:

  1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din
  2. Søk etter KDE Connect
  3. Finn og trykk på oppføringen fra KDE Community
  4. Trykk på Installer
  5. La installasjonen fullføre

Du er nå klar til å koble til enhetene dine.

Kobler de to

Etter å ha installert GSConnect, skal du se et nytt ikon i systemstatusfeltet. Hvis du klikker på systemstatusfeltet, skal du se en oppføring for mobile enheter. Koble Android-enheten til Linux-skrivebordet ditt, og klikk på systemmagasinet | Mobile enheter | Mobilinnstillinger. Et nytt vindu vil vises ( figur A ).

Figur A

Mobilinnstillinger-vinduet til GSConnect.


I dette nye vinduet skal du se telefonen din oppført. Klikk på den oppføringen, og du kan deretter konfigurere hvilke plugins som skal legges til GSConnect for enheten ( figur B ).

Figur B

Konfigurasjonsalternativer for min Essential PH-1.


Gå nå til Android-enheten din og åpne KDE Connect. Du vil se GSConnect oppført. Trykk på den oppføringen, og trykk deretter på knappen for FORESPØRING AV PARING. Du vil motta en parringsforespørsel på skrivebordet. Godta forespørselen og godta forespørselen i KDE Connect.

De to enhetene dine skal nå være sammenkoblet. Hvis du har aktivert Nautilus-integrasjon, må du starte Nautilus på nytt med kommandoen nautilus -q. Hvis det ikke fungerer, må du logge av GNOME og logge deg på igjen. Du må også åpne GSConnect-appen, gå til den nytilkoblede enheten, klikke på tannhjulikonet for alternativet Filhåndtering og aktivere Auto Mount ( Figur C ).

Figur C

Aktivering av automatisk montering for Nautilus-integrasjon.


For at filsystemintegrasjon skal fungere, må du også gå tilbake til KDE Connect-appen på Android-enheten din, trykk på GSConnect, trykk på Filesystem expose ( figur D ), og når du blir bedt om det, trykker du på OK og deretter TILLAT.

Figur D

Aktiverer filsystemintegrasjon i KDE-tilkobling.

Til slutt, for at filsystemintegrasjon skal fungere fullstendig og automatiske til å fungere, må sshfs installeres på Linux-maskinen. For å gjøre dette, åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo apt install sshfs 

Når du har gjort dette, skal filikonet vises i popup-vinduet i GSConnect-systemfeltet ( figur E ).

Figur E

Integrering av filsystem er nå fullført.


Gratulerer

Og det er alt som er for å få Android-enheten din til å kommunisere med Linux-skrivebordet. Du kan nå dele filer, se varsler, sende SMS-meldinger og mer. Kos deg med det som burde vært en utenfor boksen.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com