Bli mobil med SAP Business One

Den første eksponeringen mange av oss har for ERP-systemer er at de er store og fulle av kompleksiteter, for ikke å snakke om ERPs resultater av implementeringssvikt. Imidlertid har skyen og mobile enheter den siste tiden satt ERP-systemer i hendene på SMB-er. SAP Business One, en programvare som en tjeneste (SaaS) ERP-løsning, med SAP Business One iOS-appen på en iPad, kan gi deg tilgang til kritiske forretningsdata fra et hvilket som helst sted.

SAP Business One-mobilappen i hendene på ledelse, salg eller driftspersonell lar dem få tilgang til følgende forretningsinformasjon:

 • Finansiell styringsdata, inkludert regnskapsmessige og økonomiske prosesser
 • Lagerstatus og produksjonsstyringsdata, inkludert sporing og registrering av lagerbevegelse og leveringsrater
 • Data om kundeforhold som er avgjørende for mobile salgskrefter for å spore salgsledere, potensielle kunder og nåværende kunder

Inne i SAP Business One-mobilappen

Mens SAP Business One-mobilappen kjører på enten en iPhone eller iPad, får iPads store eiendommer det beste ut av denne appen. Backend Alerts ( figur A ) varsler brukere om hendelser og avvik til priser, kredittgrenser og gevinstmål. Figur A

Varsler fra SAP Business One.

Med SAP Business One på en iPad kan du virkelig sette pris på tilgjengelige dashbord og se dem i god Retina-skjerm. Denne appen inneholder følgende instrumentpaneler:

 • Salgsanalyse
 • Kontantstrøm
 • Kjøp tilbud
 • Kontantstrømsprognose ( figur B )
Figur B

Dashbord for kontantstrømsprognose.

Varslene og brukervennligheten i dashbordet var de første tingene som trakk meg inn i denne mobilappen, fordi jeg først trodde den ville være unødvendig kompleks, med tanke på omdømmet til SAP-produkter og distribusjoner i noen av mine profesjonelle kretser.

Administrer virksomheten fra en iPad

SAP Business One bringer kritiske forretningsdata til iPad. Her er noen av appens bemerkelsesverdige funksjoner:

Lagerstyring

SAP Business One-mobilappen gjør det mulig å overvåke lagernivåer med tilgang til produktdetaljer ( figur C ). Det fine med mobiltilgang eller lagerstyringsdata fra en mobil enhet er at til og med en mobil salgsstyrke kan ha tilgang til lagerinformasjon for å hjelpe dem å vite om et etterspurt produkt er på lager og kan flyttes mellom lokasjoner. Figur C

Lagerstyring i SAP Business One-mobilappen.

Kontakt og aktivitetsledelse

Å bruke SAP Business One i stedet for et eget CRM-system har fordelen av å synkronisere aktiviteter mellom SAP Business One på baksiden og iPad-kalenderen. Enda viktigere er at det gir en mindre app og et system for å fange opp og spore kontakter og aktiviteter.

Partner ledelse

Med den nede økonomien som både små og store selskaper måtte "partner up" for å forfølge større avtaler og benytte seg av nisjekompetanse, var det hyggelig å se en partneradministrasjonsfunksjon tilgjengelig fra SAP Business One Mobile-appen.

Jeg forventer å se partner management bli mer utbredt siden virksomhet, teknologi og strategiske partnerskap er vanlige og vokser som en praksis i mange bransjer. Business Partners-funksjonen ( figur D ) lar deg fange følgende viktig partnerinformasjon:
 • Saldo
 • Kredittgrense
 • Betalingsbetingelser
 • Pris liste

Å ha partnerinformasjon tilgjengelig fra et nettbrett bidrar til bedre partneradministrasjon og support, spesielt når det gjelder å gjøre og avslutte salgsavtaler.

Figur D

Forretningspartnere i SAP Business One-appen.

Prislister

Gitt en verden av rabatter, kontraktsvilkår og partnerskapsavtaler, er prislister et kritisk element for mobile ERP-apper, fordi de bevæpner den mobile salgsstyrken og ledelsen med det siste innen prisinformasjon. SAP Business One-appen inneholder flere prislister ( figur E ) som spenner over forskjellige kjøpsnivåer, partnerskap og distribusjonsordninger. Figur E

Prislister slik de vises i SAP Business One.

SAP Business One og den mobile salgsstyrken

I fjor skrev jeg "Syv tips for å tilpasse salgsteamet ditt med nettbrett", og SAP Business One-appen som frontend til SAP Business One i skyen viser at verktøy for mobil salgsstyrke blir enda bedre.

Salgsledelse kan bruke SAP Business One-mobilappen til å tilordne salgsordrer eller tilbud til forskjellige teammedlemmer.

Den siste utgivelsen av SAP Business One inkluderer en salgskatalogfunksjon ( figur F ), der organisasjoner kan lage produktbeskrivelser og legge til illustrasjoner. Det er også et interaktivt sammenligningsverktøy og full integrasjon med ordrer / tilbud. Figur F

Salgskatalog innen SAP Business One.

Salgsverktøyene i SAP Business One-mobilappen peker på konsolideringen mellom cloud CRM og ERP. Dette kan være en positiv ting når det gjelder å gi en mobil selger en fordel foran konkurrentene, ettersom salgsstyrken kan se alle faser av en utviklings- og leveringssyklus.

Siste tanker

Hvis mobiltilgang til et ERP-system blir et krav for organisasjonen din, har det aldri vært enklere å få en demo. Mens SAP Business One er rettet mot SMB, viser den at SAP - til tross for et tidligere rykte for kompleks programvare og implementeringer - "får det til" når det kommer til mobilapper og dagens mobile arbeidsstyrke.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com