Generer grafiske eiendeler med veiviseren for Android Asset Studio

Å administrere grafiske eiendeler kan være en tidkrevende oppgave for Android-utviklere. Selv den enkleste Android-appen trenger flere grafiske eiendeler - launcherikonet i forskjellige tettheter. Enhver rimelig kompleks app vil inneholde mange flere eiendeler, og hver type ikon har forskjellige størrelseskrav. Noen endrer til og med på tvers av Android-versjoner, noe som gjør det vanskeligere å administrere et stort sett med grafikk.

Heldigvis kan Android Asset Studio (Chrome-nettleser kreves for å bruke verktøyet) automatisk generere en rekke forskjellige grafiske eiendeler for appen din. Den vet de riktige størrelsene for hver ikonetype, for hver Android-versjon. Enda bedre er dette verktøyet blitt integrert i Android Developer Tools (ADT) for å tillate sømløs integrering av nye eiendeler i appen din.

Hvilke eiendeler kan genereres

Mens veiviseren for Android Asset Studio er integrert i ADT for noen få versjoner, har det vært noen oppdateringer. Jeg vil fokusere på alternativene som er tilgjengelige i ADT 20.0.3 (utgitt august 2012).

For å få tilgang til veiviseren i Eclipse, gå til Ny | Annet | Android Ikonoppsett ( figur A ). Figur A

Figur B viser de tilgjengelige alternativene:
  • Starterikoner
  • Menyikoner
  • Handlingslinjeikoner
  • Tabulatorikoner
  • Varslingsikoner
Figur B

Merk at mens veiviseren indikerer at handlingslinjeikonene er for Android 3.0+, er ikonene som er generert her også kompatible med ActionBarSherlock.

Hver ikonetype har forskjellige alternativer som passer for ikonetypen og målversjonen av Android for prosjektet. Hvis du vil ha mer gjennomgang og detaljer om denne veiviseren, kan du lese kunngjøringen om Asset Studio på siden for utviklerverktøy.

Når du har valgt alle de aktuelle alternativene og klikket for å fullføre, vil ikonene i passende størrelse legges til hver av tetthetsmappene under / res. Når det gjelder launcherikonet, vil det også bli plassert et 512x512-bilde i roten til prosjektet.

Alle ikonene er på de aktuelle stedene, og appen bruker automatisk de aktuelle enhetene på hver enhet.

Når du skal generere bildemidler

Den gode nyheten om dette er at du kan opprettholde bare originale bilder i full oppløsning utenfor Eclipse i stedet for å opprettholde en versjon på hver tetthet; pluss at du er forberedt når nye tettheter blir introdusert (som med xhdpi og xxhdpi, som kom ut med den nye Android 4.2). Når veiviseren for Android Asset Studio er oppdatert, kan du raskt og enkelt generere ikonene fra kilden.

I tillegg hjelper denne veiviseren med å administrere kompleksiteten i de forskjellige aktivakravene på tvers av Android-versjoner. For eksempel endret statuslinjeikonene mellom Android 2.2 og 2.3.

Dette betyr også at det er enkelt å ta med grafikk i arbeid (til og med flere revisjoner) mens du utvikler appen. Stand-in-grafikken vil være i riktig tetthet, noe som gjør det lettere å visualisere hvordan appen vil se ut når de endelige grafiske eiendelene hentes inn.

Når automatisk generering ikke er det beste alternativet

Automatisk generering av bilder er en bekvemmelighet; Jeg mistenker at mange utviklere verdsetter denne bekvemmeligheten i forhold til pikselpresisjonen ved å generere hvert bilde. Imidlertid, hvis bare det aller beste er akseptabelt, kan ikke automatisk generering tåle presisjon og oppmerksomhet på detaljer fra en erfaren grafiker. Programmer med et større budsjett vil kanskje ikke bruke den automatiske generasjonen til endelig grafikk, selv om de bruker den for å forenkle integrasjonen av arbeidsgrafikken.

I tillegg fokuserer dette verktøyet på ikoner, som har definerte størrelser. Skalerbar grafikk og andre bilder i spesialstørrelse må fremdeles tas i bruk manuelt.

Bunnlinjen

Jeg håper Asset Studio-veiviseren vil bidra til å forenkle innsatsen for å administrere ikonelementer for Android-appene dine. Verktøyet har vært nyttig i utviklingen av Android-apper.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com