Sammenleggbar fremtid: Slik håper Microsoft å definere en ny maskinvarekategori med Surface Neo og Duo

Sammenleggbar fremtid: Hvordan Microsoft håper å definere en ny maskinvarekategori med Surface Neo og Duo Microsofts Windows-baserte Surface Neo og Android-baserte Surface Duo er et glimt av den doble skjermen, sammenleggbare enheter som vil omdefinere den bærbare datamaskinen, nettbrettet og telefonen markeder.

Under sitt Surface-arrangement denne uken kunngjorde Microsoft oppdateringer til sine eksisterende Surface-produkter (Surface Laptop 3 og Surface Pro 7), et nytt nettbrett (Surface Pro X) og to sammenleggbare enheter (Surface Neo og Surface Duo), som ikke slippes frem til feriesesongen 2020. Jeg snakket med ZDNet-sjefredaktør Larry Dignan om Microsofts Surface-kunngjøringer og hvor de leder selskapet i fremtiden. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

50 tidsbesparende tips for å gjøre arbeidet ditt raskere i Microsoft Office (gratis TechRepublic PDF)

Bill Detwiler: Så Larry, la oss komme rett til det. Hva syntes du om oppdateringene til de eksisterende Surface-produktene?

Larry Dignan: Jeg syntes oppdateringene var ganske solide. Jeg mener, jeg tror at det største for IT-butikker bare er at de gjør dem mer brukbare, noe som betyr at du vil kunne skille dem fra hverandre, oppgradere minne og lignende ting. Det høres ut som en ganske grunnleggende ting, men det vil være veldig stort for selskaper.

Men det som virkelig fikk meg var slags på slutten, der Microsoft slags ble full Osborne-effekt og skisserte et par produkter som skal komme ut i løpet av ferie 2020. De viste i utgangspunktet frem ting som er mer enn et år unna.

Microsoft går sammenleggbart med Surface Neo og Surface Duo


Bill Detwiler: Ikke sant, så du snakker om Surface Duo og Surface Neo. Disse sammenfoldbare enhetene med dobbelt skjerm som ser ut til å være en krysning mellom en telefon og en PC.

Larry Dignan: Ja, jeg mener, Surface Neo var den som er dobbel-skjerm, og den har dette kule magnetiske tastaturet og den slags bretter over seg. Den ser ganske nyttig ut. Og at man er nærmest den slags Surface vibe de har der du i utgangspunktet kombinerer nettbrett og bærbare datamaskiner og alt det slags. Og det ville kjørt på noe som heter Windows 10X, som er en slags neste generasjons Windows.

Det som virkelig fikk meg selv var den der de kunngjorde Duo, som er en liten skjermversjon av Neo, bortsett fra at den kjøres på Android. Så den enheten er en telefon. Og likevel, det som var interessant, var Microsofts ledere i utgangspunktet å si, "Ja, noen av lekkasjene stemte om Android-telefonen. Og vi vet at du kommer til å skrive om dette som om det er en telefon. Men vi vil at du skal tenke utover det litt. "

Og da de viste det i praksis, var det litt vanskelig å si hva det var, ikke sant? Det var litt av et nettbrett, litt av en telefon. Den er litt større. Men det jeg likte med det fra et dual-screen perspektiv er at det hadde et hengsel, ikke sant? Så det var ikke som Galaxy Fold hvor det er slags denne tingen du fikk håpe skjermen bøyer riktig vei og alt det der. Dette virket et mye mer solid alternativ for meg.

Nedlastning av mal for datamaskiner for beregning av mobile enheter (TechRepublic Premium)

Bill Detwiler: Og den har også et 360-graders hengsel. Så det lar deg telt enheten hvis du vil se videoer i liggende modus, slik at den ikke alltid trenger å være i portrettmodus. Og som du sa, det virker også mye mer robust og mindre utsatt for maskinvarefeil som vi så med kunngjøringene på Samsung Fold og deretter den utgitte versjonen som nettopp kom ut.

Larry Dignan: Ja, og den andre tingen som resonerte meg var at den kjører på Android og har alle Play-appene og alt det der. Fordi det jeg vet er mange mennesker som befinner seg i det Microsoft-universet, de kjører på Android. Android har vist seg å være den beste Microsoft-telefonen de kan ha. Så det er litt interessant at de legger ut dette et år i forkant, fordi de vil at utviklere skal jobbe med dem og komme med nye brukssaker og alt det der. Men jeg liker ideen om at Microsoft og Google samarbeider om en enhet fordi det gir den broen som gir mye mening.

Nå vil mye av dette komme ned på spesifikasjonene. På slutten av dagen vil du fremdeles ønske et godt kamera og alt det. Men dette føles som om det er en ny kategori, ikke sant? Det er definitivt ikke en sammenleggbar type kategori. Som at jeg ikke ville kalt Galaxy Fold en smarttelefon egentlig. Den slags er en, men ennå ikke. Det ser ut til at Surface Duo presser det enda lenger.

Microsoft ønsker at Surface-enheter skal støtte brukerens "flyt" fra skjerm til skjerm og app til app

Mer om Office

  • 18 Excel-tips hver bruker skal beherske
  • Microsoft Office, dataanalyse, virtuell assistent topp mest ønsket jobbferdigheter
  • Ansettingssett: Microsoft Power BI-utvikler (TechRepublic Premium)
  • Abonner på vårt Microsoft Weekly nyhetsbrev


Bill Detwiler: Og det er noe du og jeg har snakket om før. Som forretningsfolk ser vi virkelig etter det søte stedet mellom et nettbrett, en PC, bærbar PC og en telefon, en enhet som kan brukes kanskje i alle disse situasjonene. Og vi har liksom kommet dit halvveis med DeX på Samsung-enheter og med iPad på Apple-enheter. Dette, som du sa, føles for meg, som noen som har vært i maskinvare i 20 år, som noe som er annerledes.

Larry Dignan: Ja, og det andre som var interessant med det Microsoft snakket om, var at de snakket mye om "flyt", ikke sant? Så når du tenker på det, har vi alle flere enheter. Vi endrer, du vet, vi laster opp data eller tekst til et sted. I utgangspunktet laster vi alltid opp noe, eller så har vi alltid litt distraksjon for å fjerne oss fra det vi prøver å oppnå. Så denne ideen om en enhet med dobbel skjerm som kan holde deg i den flyt og holde deg i arbeid, er ganske tiltalende for meg.

Jeg vet ikke om programvaren vil leve opp til den etikken, egentlig. Men jeg tror at ideen om "flyt" er noe programvare- og maskinvareprodusenter vil måtte ta seg av, for ærlig talt har vi bare for mange skjermer og for mange distraksjoner og for mye av bare alt. Så jeg tror det er fornuftig.

Bill Detwiler: Ja, og snakker om programvare, tror jeg det er veldig viktig. Så du noe på arrangementet som gjorde at folk som ikke allerede var i et Microsoft-økosystem, hvis du ikke allerede bruker Office, hvis du ikke allerede bruker One Note, hvis du ikke allerede bruker PowerPoint, hvis du ikke har allerede gjort en bytte, eller foretaket ditt har byttet til Google-apper, til Android-enheter, til Apple-enheter, var det noe her du tror kan bringe folk tilbake? Eller er det egentlig fortsatt for folk som allerede er i Microsoft-økosystemet?

Larry Dignan: Jeg tror ærlig talt, jeg tror ikke noen er i den ene leiren eller den andre, ikke sant? Så jeg bruker G Suite et tonn. Jeg bruker fremdeles Office massevis, ikke sant? Så jeg tror egentlig ikke at det er en verken verden. Du kan bruke G Suite i ditt personlige liv, og du kan bruke kontor på jobben. Eller i økende grad avvikler du å bruke Office i ditt personlige liv og G Suite på jobb. Uansett tror jeg at disse tingene eksisterer sameksistert basert på hva som fungerer bedre, ikke sant?

Så bare si at hvis du holder på med en bedriftspresentasjon, bruker du sannsynligvis PowerPoint. Du kan ikke komme ut av det, ikke sant? Du vet, Word og å dele Google Dokumenter og samarbeide, det er et annet ballspill, ikke sant? Du kan bruke begge deler. Så du ser på disse tingene som nesten er, du vet, de er søtsaker, men du velger fremdeles å velge det som er mer fornuftig for deg.

Og jeg tror det er det som gjør den Microsoft Surface Duo-enheten interessant. Fordi jeg bare vet at i min verden bruker jeg begge deler. Og jeg er lik lik mulighet til det. Så jeg synes den enheten er interessant fordi den har en fin maskinvaredesign, som tilfeldigvis er Microsoft, men det faktum at du kan kombinere Android- og Windows-apper, som er helt fine på en Android-enhet, jeg tror den typen snakker til en mange folk.

Så, jeg mener, den beste Microsoft-enheten akkurat nå, når det gjelder smarttelefoner, er nok Pixel 4, ikke sant? Fordi du får den nyeste Android eller Pixel 3, mener jeg at 4 kommer, men Pixel-enheten er en god Microsoft-telefon. Du får det beste av begge deler. Og jeg tror det er det de går for med den Duoen, og det er ganske interessant.

Problemet her er at de i utgangspunktet tipper folk til det som skjer i slutten av 2020. Så det er en lang ventetid. Og det gir mange mennesker mye tid til å finne ut hvordan de skal gjøre det raskere. Og jeg tror det er den største risikoen her. Det er bare sånn som hvordan verden ser ut som et år fra nå. Men så langt som å kjøpe en smarttelefon, så jeg nok i dag hvor jeg er liksom "Eh, jeg kommer til å vente."

Microsofts nye Surface-produkter designet for kunnskapsarbeidere


Bill Detwiler: Rett. Ja, det kan hende du holder av. Og bedrifter kan holde på til slutten av neste år for å virkelig se hva som kommer ut. Du vet, å snakke om fremtiden, et av begrepene som jeg hørte flere ganger var intelligent kant eller denne ideen om å skyve kraftig databehandling på disse kantenhetene. Dessuten var det selvfølgelig minst mer enn en henvisning til skytjenester, til Azure. Hvordan spiller det inn i overflateplanene Microsoft har for neste år?

Larry Dignan: Jeg tror planene for neste år og til og med enhetene de lanserte i dag, når du ser på overflaten, er det litt fantastisk at de ikke nødvendigvis er bedriftsverktøy ennå, ikke sant? Så du ser på bærbar datamaskin Surface, du ser dem ikke så veldig i selskaper. Og det er på grunn av brukbarheten og slike ting. Så jeg tror dette sannsynligvis er begynnelsen på mer enterprise push for disse enhetene, noe som er litt morsomt siden det kommer fra Microsoft. Men jeg forstår hvorfor de gjorde Surface slik de gjorde det, for du har fortsatt disse kanalkonfliktene, ikke sant? Så Dell, Lenovo og HP er fortsatt de største partnerne dine. Så det kommer an på hvem som faktisk skal betjene disse overflatene og bedriften.

Og jeg tror at når de snakker om "flyt", snakker de virkelig til kunnskapsarbeidere. Når de snakker om sjonglering av disse forskjellige appene, snakker de virkelig med selskaper. Så jeg tror det var en forretningsnett her, eller jeg antar at mer av en omgjøring til virksomhet og foretak som jeg tror vi må følge med neste år.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com