Datapod og kunsten til datasenterdesign på iPad

Mobilenheter endrer mange fasetter av datasenteradministrasjon, spesielt når det gjelder jobber som krever mye tid på datasentergulvet, og jobber inne i maskinvareburene. Datapod, en australsk-basert datasenterleverandør som er representert i USA av deres partner, Universal Networking Services, tar datasenterdesign til nettbrettområdet gjennom sin nylig utgitte Datapod for iPad-applikasjon.

Datapod designet appen for kundene sine, basert på et modulbasert datacenters designkonsept, men det kunne snakke med fremtiden til iPad som et datasenterdesignverktøy for mobile salgsteam, CIOs og datasenterledere som ønsker å effektivisere dataene sine sentrum design prosess.

Design et datasenter med Datapod

Å designe et datasenter innebærer vanligvis en hel del Visio-diagrammer, arkitektoniske tegninger og tilhørende dokumentasjon. Noen ganger er den tradisjonelle prosjekteringen for datasenter ikke gunstig for å raskt konseptualisere nye designideer. Dette gjelder spesielt i et fartsfylt salgs- eller forslagsmiljø. Datapod iPad-appen er imidlertid brukervennlig og laget for raskt å konseptualisere nye datasenterdesign (om enn design basert på Datapods modulære tilnærming til datasenterdesign). Figur A viser Datapod-appen åpen for en blank skjerm. Figur A

Datapod-appen er åpen og klar til å gå.

Med bare noen få trykk, kan du legge til følgende modulkomponenter for datasenter i datasenterutformingen:

  • 0-30 stativer som også avgjør hvor mange utvidbare moduler designen din krever
  • Spesifikasjoner for racktetthet, inkludert 3, 7KW, 7, 4KW, 15KW og 30KW
  • Kjølespesifikasjon i form av kjølt vann eller DX-kondensator
  • Tilgang til varm midtgang fra begge ender eller bare en ende
  • Valgfri inngangspod (et rent rom) med sikker tilgangskontroll, enten enkelt eller dobbelt
  • Utilitypod generator med chillers og annen infrastruktur (alternativene inkluderer bare generator eller full utilitypod)
Figur B viser en komplett datasenterutforming som er klar til å bli omgjort til et forslag. Figur B

Datasenterdesign av Datapod-appen.

Dette kan være en gammel hatt til datasenterets nørder der ute, men Datapod-kunder har fordelen av ekstra produktivitet og forbedret kommunikasjon mens de designer sitt modulære datasenter ved å bare bruke denne iPad-appen.

Generer et forslag

Når du har koblet designparametrene til appen, genererer Datapod et forslag PDF. Forslagets utdata krever fortsatt ingeniørvalidering, men det ser veldig profesjonelt ut. Figur C viser en side fra forslaget som appen genererte for datasenteret jeg designet tidligere i dette innlegget. Figur C

En side fra et Datapod-app generert forslag.

Når du har generert forslaget, kan du trykke på Handling-knappen for å sende e-post eller åpne det i en annen app på iPad som støtter PDF. I en fremtidig utgivelse ville det være fint om Datapod-appen vil støtte Microsoft Word (* .docx) -format. Dette vil spare et ekstra trinn for å måtte konvertere et Datapod-forslag til PDF tilbake til Word hvis det var et krav om å bruke innholdet som kildemateriale i et annet forretningsdokument eller presentasjon.

IPad som fremtid for datasenterdesign

Jeg er sikker på at noen datasentre-arkitekter der ute kan bestride rollen til iPad og apper som Datapod i datasenterdesign. Imidlertid ser jeg en fremtid for iPad i datasenterdesign av følgende grunner:

  • IPad-en kan være et nyttig kommunikasjons- og samarbeidsverktøy for et tverrfunksjonelt team
  • Teammedlemmer kan bruke en iPad-app for å konseptualisere design for senere vetting av datasenterarkitekter og -ingeniører, noe som kan hjelpe teknisk ansatte i etterspørsel med å fokusere på kjernevirksomheten og teknisk arbeid på høyere nivå
  • Mobilt salgsteam i datasentermarkedet kan ha verktøy for å raskt konseptualisere krav til kundedesign mens du sitter rundt et konferansebord

Visjonen min om en app for massesalg av datasenterdesign for iPad tar de beste elementene i Datapod-appen og OmniGraffle for iPad. Et slikt verktøy kan da også finne et hjem i andre deler av datasenterbransjen, spesielt for å hjelpe til med utvikling av arkitektur og driftsdokumentasjon.

Siste tanker

Mens Datapod-appen er bygget strengt for en datasenterleverandørers brukstilfeller, hjelper den å demonstrere hvordan en iPad kan spille en ny rolle i datasenterdesign, enten det er som en del av salgssyklusen eller til og med pågående datasentreoperasjoner. Vil du vurdere Datapod-appen for datasenterdesign? Forklar hvorfor eller hvorfor ikke i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com