Koble Android-nettbrettet ditt til SMB-aksjer med ASTRO File Manager

Hvis du er som meg, må du kunne komme til skrivebordsfilene dine fra Android-nettbrettet. Det er forskjellige måter å gjøre dette på (for eksempel skylagring), men en sikker-brann-måte er å bruke en filbehandling for å koble til delte kataloger. Denne metoden lar deg koble til aksjer på både Windows og Linux maskiner. Det vil også - avhengig av hvordan du har delte mapper satt opp (og hvilke apper du har på nettbrettet) - tillate deg å lagre og redigere filene på nettbrettet. Tro det eller ei, det er utrolig enkelt å koble til aksjene dine ved å bruke ASTRO File Manager og et enkelt SMB-tillegg.

Jeg skal demonstrere hvordan dette fungerer ved å bruke en Verizon-merket Samsung Galaxy Tab og et Ubuntu 12.04.01 skrivebord. På skrivebordssiden har jeg delt ut dokumentene i hjemmekatalogen min og gitt gjestetilgang. La oss begynne prosessen med installasjon og tilkobling.

Installasjon

Hvis du ikke allerede har ASTRO File Manager installert, er du her:

 1. Åpne Google Play Store
 2. Søk etter "astro" (ingen anførselstegn)
 3. Trykk på ASTRO File Manager-oppføringen
 4. Trykk på Last ned
 5. Trykk på Godta og last ned
 6. La installasjonen fullføre

Nå har du to valg på dette tidspunktet; kan du gå tilbake til Google Play Store og søke på nytt etter "astro" (ingen anførselstegn) og installere ASTRO SMB-modulen, eller du kan installere modulen fra ASTRO File Manager. Uansett må den modulen installeres.

Gå til app-skuffen og trykk på starteren for ASTRO File Manager.

Koble til en aksje

Første gang du åpner ASTRO File Manager, må du godta lisensavtalen. Klikk på Administrer mine filer fra hovedvinduet. I det nye vinduet som vises ( figur A ), klikker du på nettverksikonet øverst til høyre. Deretter trykker du på Ny-knappen i øverste høyre hjørne, og klikker deretter på SMB. Hvis du ikke allerede har installert SMB-modulen, blir du bedt om å gjøre det. Figur A

Til å begynne med kan grensesnittet være litt forvirrende med alle disse mappene.
Skriv inn all nødvendig informasjon i installasjonsvinduet ( figur B ). Det meste er enkelt, men det er et par gotchas:
 • Ikke skriv inn en aksje
 • Ikke skriv inn en katalog med mindre den katalogen er en underkatalog av en delt mappe
Figur B

Av en eller annen grunn, selv når du har delingsoppsettet riktig, vil det kaste en feil.

Nok en merknad om forbindelsen. Hvis du har satt opp gjestetilgang på aksjene dine, må du bruke "gjest" (ingen anførselstegn) som brukernavn og ikke noe passord. Hvis du ikke har konfigurert gjest, bruker du en eksisterende (og gyldig) kombinasjon av brukernavn / passord.

Etter at du har skrevet inn riktig informasjon, klikker du på Test-knappen for å sikre at den er riktig konfigurert. Hvis du får OK, klikker du på Lagre-knappen, og du blir returnert til nettverksvinduet ( figur C ). Figur C

Her er ASTRO SMB-tilkoblinger som satt opp på det Verizon-merkede Samsung nettbrettet.
Fra nettverksvinduet trykker du på det nyopprettede SMB-ikonet for å koble deg til din deling og avsløre de delte mappene ( figur D ). Figur D

Selv om utskriftsandeler dukker opp, vil nettbrettet ditt mest sannsynlig ikke skrive ut til disse skriverne.

Hvis du vil gjøre livet enklere for deg selv, kan du opprette et bokmerke for den delte katalogen. Bare følg disse trinnene:

 1. Gå til vinduet Nettverk
 2. Trykk på SMB-tilkoblingen du vil koble til
 3. Trykk lenge på katalogen du vil lage bokmerket for
 4. Trykk på Bokmerke fra hurtigmenyen ( figur E )
Figur E

Vær forsiktig når du sletter eller gir nytt navn til aksjer.
Når du har opprettet bokmerket, kan du lettere komme til den delingen ved å trykke på listen under bokmerkedelen i ASTRO File Manager-grensesnittet ( figur F ). Figur F

Her ser du Dokumenter satt opp som et bokmerke.

Nå som du har klart å koble deg til de delte katalogene, vil hvordan du åpner filer avhenge av hvilke applikasjoner som er installert på nettbrettet. Men på dette tidspunktet er du offisielt i stand til å dele filer mellom Android-nettbrettet og de SMB-delte mappene og filene dine på PCen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com