Coby Kyros er det praktiske nettbrettet du velger for de fleste

I fjor, på Black Friday, så jeg en K-Mart-døren til et Augen Android-nettbrett på 139 dollar og "truet" med å få tak i det. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gjøre det, for jeg var sikker på at det ville være en skuffelse. Min kone snek seg ut med vennen vår som var på besøk for å kjøpe den til meg - men i stedet fikk hun alternativet, et Coby Kyros MID7015 Android-nettbrett.

Coby-enheten passer inn i en nisje av avanserte nettbrett som finnes et sted mellom kinesiske forfalskede knockoffs og legitime navnemerkeenheter. Du trenger bare å se på COBY-logoen - det er ikke tilfeldig at de bruker nesten den samme skrifttypen som SONY bruker for deres bedriftsidentitet - for å få en følelse av hvordan dette selskapet opererer.

Merknader: Dette innlegget ble først publisert som to separate oppføringer i den tidligere TechRepublic Out Loud-bloggen.

Helt fra starten representerer denne enheten paradokset til Android-plattformen. På den ene siden er det en mulighet for en liten importør av billig kinesisk elektronikk å konkurrere med store merker som Samsung og Apple. Muligheten for et selskap som Coby til å konkurrere med disse store firmaene, kommer nok forbrukere med et mer konkurransedyktig marked. Tross alt var Acer en gang en liten upstart som tilbyr billige elektroniske løsninger.

På den annen side tilbyr Android også en mulighet for misbruk og omsorgssvikt. Mindre selskaper kan bite mer enn de kan tygge, med store ambisjoner om at de ikke helt kan levere i produktene sine. Mindre samvittighetsfulle organisasjoner bryr seg kanskje ikke egentlig, og ønsker å villede forbrukerne og gjøre det fort med en fortjeneste ved å selge enheter som er lite mer enn dyre papirvekter.

Jeg ble ærlig overrasket da jeg åpnet gaven. Selv om jeg nok ikke ville ha kjøpt den til meg selv, la jeg på mitt beste: "For en fantastisk gave!" ansiktet og bestemte meg for å gi det et skudd, for bare å vise min kone min forståelse.

Ut av boksen overrasket enheten meg faktisk med byggekvaliteten. Jeg har kun praktisk erfaring med ett annet nettbrett, iPad-en min, og Kyros-følelsen har samme kvalitet. Enheten er omgitt av et metallbånd som gir det akkurat nok heft - ikke så lett at det føles billig eller plastisk og ikke så tungt at det er ubehagelig å holde. Når den ligger i den medfølgende lærdekken, ser den ut som en liten portefølje.

Til å begynne med tenkte jeg med meg selv, "I det minste skal jeg laste dette opp med e-lesere og e-bøker, og det vil sannsynligvis gjøre et godt og billig digitalt bibliotek." Sannheten er at denne enheten vil være et veldig godt kjøp for den rollen sammenlignet med prisen og funksjonene til dedikerte e-lesere. Imidlertid er det noen betydelige advarsler.

Dette er ikke en Google-autorisert enhet. Faktisk er ingen av de gjeldende nettbrettene som er tilgjengelige på dette tidspunktet, for min kunnskap. Det betyr ingen "Android Market" og ingen "Google Experience", som inkluderer et knippe apper som er tilgjengelige på mange Droid-enheter, for eksempel Navigering, Google Maps og andre forskjellige godbiter.

I stedet har enheten et alternativt appmarked kalt AppsLibs. Ikke bare var AppLib-siden nede i flere dager rett etter jul, på grunn av en overflod av Android-nettbrett og netbooks, men da den var tilgjengelig, kunne jeg ikke finne mange av de store navneappene jeg kjenner og elsker fra min Droid 2 i AppLib-biblioteket. Jeg har hevdet i andre innlegg at det ikke betyr noe om du har 200 000 eller 20 000 000 apper, så lenge du har de riktige appene. AppsLib oppfyller ikke helt denne forventningen.

Denne en / to-kombinasjonen førte til at jeg begynte å flexere Android-ferdighetene mine. Det første jeg innså var at med en File Manager som Astro, kan du enkelt ta sikkerhetskopi av Market Apps til .apk-format, kopiere dem fra et microSD-kort til et annet og side-laste dem på en annen enhet. Dette fungerte i de fleste tilfeller - som Facebook og The Great Land Grab.

Den offisielle Twitter-appen fungerte imidlertid ikke, noe som var skuffende - men på prispunktet var det allerede nok av et verdiforslag i dette kompromisset til at jeg bestemte at enheten var verdt å beholde. Den største verdien var friheten til å gjøre noe som skulle være min rett til å gjøre - tilliten til mine evner, min kompetanse og min ærlighet som Android OS gir meg (ting som den "andre fyren" benekter meg).

Emboldened, bestemte jeg meg for å rote enheten. Dette var en langt mer triviell prosess enn jeg forventet (installer en app, klikk på en knapp), og jeg stiller ikke opp for et katt-og-mus-spill med Coby der nye firmware- eller OS-oppdateringer krever at jeg skal gå gjennom skandaløst hoops. Hackere og gadget-geeks som liker å tulle med enhetene sine vil sikkert finne dette tiltalende.

Etter rooting kunne jeg installere Android Market og Google Experience. Selv om dette er ugyldig, uautorisert og krever en viss grad av teknisk kompetanse utover den gjennomsnittlige forbrukeren, er det ikke engang den uklareste trusselen om at produsenten, Google eller et annet selskap kan komme etter meg med et juridisk team.

Jeg trenger ikke å bekymre meg for at jeg legger skjebnen min i hendene på et rettssystem ledet av dommere som knapt forstår teknologien i sakene de fører tilsyn med ved å forankre min egen enhet. Det er forfriskende. Årsaken til at vi ikke gjør mer med disse enhetene, er ikke fordi de ikke er i stand. Det er fordi produsentene av mainstream-enhetene hindrer oss i å oppleve sitt fulle potensial. Se galleriet: Slipp løs hele potensialet til Coby Kryos.

Og når det fulle potensialet til Coby Kyros er realisert, er det faktisk et ganske imponerende apparat, spesielt for under $ 150. Mange teknologibloggere jobber hardt med disse enhetene, men de fleste anmeldelser av rimelige eiere av Kyros pleier generelt å være enige i min egen oppfatning. Konstruksjonen er av god kvalitet, den har rimelige spesifikasjoner og funksjoner, og selv uten forankring vil AppsLib-biblioteket sannsynligvis tilfredsstille de fleste nettbrettkonsumenter.

Vi har virkelig glemt hvor vi var for noen få år siden, og nå - spesielt blant journalister - er iPad baren som må oppfylles for at en enhet skal anses som verdig. Men jeg tror ikke at iPad-baren nødvendigvis er det blotte minimum. Det gjorde jeg, men det var før jeg brukte litt praktisk tid med Kyros.

Så, hvor kommer ikke Kyros?

  • Den motstandsdyktige berøringsskjermen. Min Droid 2 har en mye høyere kvalitetsfølelse og respons enn Kyros, men den er ikke ubrukelig eller frustrerende ikke svarer.
  • Batterilevetiden er veldig dårlig, spesielt sammenlignet med en iPad. Jeg må lade den hver natt med moderat bruk.
  • Systemet har langt mer ustabilitet enn iOS-enheter. Apper låser seg og krever ofte en Force Close, og du må tilbakestille enheten når den starter på nytt eller henger på.
  • Noen grafikk gjengis ikke riktig på Angry Birds - og andre apper, som Skype, nekter bare å jobbe.
  • Det er tider hvor det uten å bli oppdaget grunn bare begynner å gå SLOW.
  • Wi-Fi har forferdelig rekkevidde og er kresen, og noen ganger slipper du forbindelser eller klarer ikke se tilgangspunkter.

Noen av disse problemene er unike for denne enheten, og andre er Android-quirks. Dette er LINUXness av Android - den typen halvkokte, DIY, rull din egen gressrot av Linux som jeg så ofte krenker. Men i dette tilfellet er svakheten styrken for den rette forbrukeren.

Innse det, for $ 499, er iPad-nivået for dyrt og ikke fullverdig nok for den gjennomsnittlige brukeren. Barnet mitt fikk en 32 GB iPod Touch til jul. Hun trenger hver bit av den plassen, og det koster fortsatt 100 dollar mer enn Kyros. Ingen kommer til å være uenige i at til og med Touch er en mer behagelig opplevelse av høyere kvalitet - men som et verdiforslag, gjør Kyros de aller fleste ting som Touch eller iPad gjør, og det er i stand til noen få ting som er vanskeligere om ikke umulig å gjøre på noen Apple-enheter hvis du er villig til å stille opp med noen få hodepine.

Jeg tror suksessen til Windows beviser at de fleste forbrukere er villige til å stille opp med noen få hodepine når avveiningen er et verdiforslag og myndiggjøring, som er det viktigste som Android-enheter leverer. Hvis du er beskjedent teknisk tilbøyelig, kan du gjøre mye mer med Kyros enn du kan gjøre med en iOS-enhet og for mye mindre penger.

Jeg er en ganske velstående middelaldrende gadget-geek, så jeg kan ha kaken min og spise den også. Men hvis jeg var i begynnelsen av 20-årene, ny gift, og slet med å jobbe heltid i en lavtlønende jobb mens jeg satte kona gjennom skolen, ville Kyros være mitt valg over iPad. Det er det fornuftige, praktiske, rasjonelle valget for de fleste . Det er kanskje ikke helt klart for alle enda, men Kyros representerer absolutt et bevis på at dette er et fullstendig oppnåelig mål.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com