Cisco leverer samarbeidssuite med nye funksjoner og enheter

Hvorfor digitale arbeidsplassinitiativer svikter Karen Roby snakker med en Gartner-analytiker om vanskene selskaper står overfor når de prøver å implementere endring gjennom digitale arbeidsplassinitiativer.

Å hoppe fra en enhet til en annen kan være skurrende når du prøver å ringe, sende beskjed eller møte nesten andre mennesker i en samarbeidsprosess. For å prøve å lette den utfordringen, forbedrer Cisco sin samarbeidssuite med nye funksjoner og enheter, alle designet for å gi den samme opplevelsen på forskjellige plattformer, kunngjorde selskapet onsdag.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"Arbeidsplassforvandlingsinitiativer kan være kaotiske - men de trenger ikke å være det, " sa Sri Srinivasan, SVP og GM, Team Collaboration Group for Cisco, i kunngjøringen. I følge selskapet inkluderer de nye tilbudene:

1. Fordel med en plattform og enhetlig modulær app. Topper på listen er Ciscos Single Platform Advantage og en enhetlig modulær app. Gjennom Single Platform Advantage sier Cisco at det vil integrere arbeidsflyter for samtale, meldinger, møter, enheter og kontaktsenter i en enkelt plattform. Enten du bruker en mobiltelefon eller nettbrett, en PC eller en annen enhet, sier selskapet at du vil ha en lignende opplevelse og enklere overganger med disse arbeidsflytene overalt.

SE : Fremtiden til Alt som en tjeneste (spesialrapport)

Med Single Platform Advantage vil du kunne koble til tjenestene du bruker for øyeblikket og utnytte forbedrede funksjoner fra skyen. Ende-til-ende-kryptering lover å beskytte dine data under transport, i ro og bruk. Cisco sier at beskyttelsen av tap av data er designet for å oppfylle samsvars- og forskriftsstandarder. Og med Ciscos Webex Control Hub, bør du være i stand til sentralt å administrere store distribusjoner.

Den modulære appen vil forene Cisco's samtale-, meldings- og møteverktøy i ett enkelt program. Som et eksempel som Cisco tilbyr, når du blir med på et møte fra Webex Teams, vil du nå ha de samme vertskontrollene som du ville gjort fra Webex selv. Du kan også se og ta del i chatten også. Selv om dette vil være en enkelt, modulær app, kan IT-staben konfigurere den til å møte hver gruppes behov.

2. Cloud Calling . Cisco sier at det forbedrer Webex med noen avanserte funksjoner for skysamtaler. Den nye Webex Edge for Calling-plattformen tilbyr en enhetlig opplevelse på toppen av dine eksisterende PBX-tjenester, enten de er fra Cisco eller fra en tredjepart. Du kan bruke Webex-skytjenester for å levere globale oppringingsplaner, rutekostnader for rimelige kostnader og sentraliserte tjenester som IVR og talepost. Cisco lar deg ta din egen operatør til bordet, og gir flere alternativer for PSTN-tilkobling direkte med Webex Calling-skyen, ingen lokal gateway kreves.

3. Kunstig intelligens . Cisco sier at Single Platform Advantage vil bruke et AI-drevet operativsystem slik at systemet vil "vite" hvem du er, la deg starte et møte bare etter lyden av stemmen din, og gi informasjon om menneskene du møter . Videre sier Cisco at det introduserer to alternativer for å forbedre møteplassene dine.

  • Desk Pro: Desk Pro er en 27-tommers, 4K berøringsskjermenhet med en USB-C-tilkobling designet for telekonferanse. Den er app-aktivert slik at du ikke trenger en ekstra skjerm eller stasjon. Det kan settes opp på et enkelt kontor eller i et delt arbeidsområde. Og du kan bruke den ikke bare med Webex, men med hvilken som helst konferansetjeneste. AI kommer inn i bildet mens du kan gå opp til Desk Pro, og det vil hilse deg med navn. Du kan uskarpe bakgrunnen til fordel for en virtuell og slå på støydemping for å kvele irriterende bakgrunnslyder.
  • Room Panorama: Room Panorama er et forsøk på å forbedre din virtuelle telekonferanser slik at du føler at du er i samme rom med mennesker over hele kloden. Rikt innholdssamarbeid og AI-funksjoner vil legge til verktøy som ansiktsgjenkjenning med navn og titteletiketter, skarpe handlinger og møteoppsummeringer, og muligheten til å koble flere Webex Board-skjermer inn i rommet for berøringsopplevelser.

4. Nytt Bluetooth-headset . Den nye Cisco Headset 700-serien fungerer både som et arbeidsverktøy og et personlig headset, ifølge kunngjøringen. Når du har koblet headsettet til din egen enhet, kan du flytte rundt på kontoret og ta samtaler og konferere til møter. Men du kan også høre på musikk mens du jobber. Headset 700 tilbyr avanserte funksjoner ved å integrere med Ciscos samarbeidsapp og enheter.

5. Teknologi som en tjeneste . I USA sier Cisco at det tilbyr sine telefoner og videosystemer som en tjeneste. Når du fornyer abonnementet ditt, blir utstyret automatisk oppgradert til de nyeste modellene.

"Cisco forstår at CXOs største bekymring er de ansattes opplevelser, " sa Srinivasan i pressemeldingen. "Det betyr at det, i tillegg til en brukervennlig app, er avgjørende å ha konsistens på tvers av alle arbeidsmengder, én rute med glasshåndtering, analyse og diagnostikk, sikkerhet i bedriftsnivå og samsvar."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com