Chromebooks: Et jukseark

Hvorfor bør du vurdere en Chromebook? Dette er tre grunner. Hvis du er ute etter en ny bærbar PC, kan en Chromebook være et godt alternativ. Her er hvorfor, og hvorfor ikke.

Med hver eneste iterasjon av teknologi flytter mer og mer av de tingene vi bruker mest til skyen. Google vet dette, og det er grunnen til at det skapte produkter som G Suite, som lar brukere opprette, redigere og lagre dokumenter på nettet.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Chrome, Googles markedsdominerende nettleser, har blitt et operativsystem som er unikt for Google-drevne bærbare datamaskiner kalt Chromebooks. Disse budsjett enhetene kjører Chrome OS og er sky-drevne kjøp som kan hjelpe alle med å få gjort arbeid for en brøkdel av kostnadene for en MacBook eller Windows bærbar PC.

Chromebook-er er veldig forskjellige fra da de første gang dukket opp i 2011. Hvis bedriften din trenger enkle distribuerbare, fleksible og sikre bærbare datamaskiner å utstede til ansatte, er Chromebooks verdt et nytt blikk, spesielt hvis du ikke har brukt en på en stund.

TechRepublics jukseark om Chromebooks er en rask introduksjon til disse bærbare datamaskinene, samt en "levende" guide som vil oppdateres med jevne mellomrom når nye modeller og funksjoner slippes.

Kortfattet sammendrag

 • Hva er Chromebook? Chromebook-er bærbare datamaskiner drevet av Googles Chrome OS, et operativsystem basert på Chrome-nettleseren. Chromebooks er veldig rimelige og er bygget rundt G Suite, Googles nettskytjenester. Chromebooks kan også kjøre Android-apper, noe som gjør arbeid på tvers av plattformer enklere.
 • Hvorfor betyr Chromebook-maskiner? Billige bærbare datamaskiner som kjører Chrome OS, kan enkelt distribueres til studenter eller ansatte, noe som gjør maskinene svært verdifulle for bedrifter. Siden det meste av Chromebook gjøres i skyen, er enhetene en mye lavere sikkerhetsrisiko enn vanlige bærbare datamaskiner.
 • Hvilke foretaksfunksjoner tilbyr Chromebooks, og hvordan sammenligner Chromebooks med den nye iPad? Chromebooks kan være et godt alternativ for alle som er avhengige av skyen eller webappene for det meste av arbeidet sitt, så vel som Android-brukere som leter etter en bærbar PC som er en utvidelse av deres økosystem. I tillegg er Chromebooks trygge som standard, takket være at Chrome OS har innebygde sikkerhetsfunksjoner. Chrome OS- og Chromebook-maskinvaredesign gjør enhetene til et attraktivt alternativ til en Apple iPad. Flere maskinvareprodusenter har også lansert Chromebook-linjer.
 • Hvilke endringer har gjort Chromebooks mer praktiske? Chrome OS har gjennomgått en rekke endringer siden det først ble lansert, for eksempel lettere tilgang til offline lagring, Android-app-kompatibilitet og en rekke livskvalitetsendringer for å få dem til å føle seg mer som fullverdige bærbare datamaskiner.
 • Hvor kan jeg kjøpe en Chromebook? Chromebooks kan kjøpes direkte fra Google og i butikker som BestBuy; bedriftsløsninger er også tilgjengelige.
 • Hvilke Chromebook-er er ideelle for forretningsbrukere? Det finnes en rekke forskjellige Chromebook-modeller med en rekke priser å velge mellom, hver for seg tilpasset forskjellige roller. TechRepublics søsterside CNET viser de beste Chromebookene for 2019.

Hva er Chromebook?

Chromebook-er er alle bærbare datamaskiner som, under lisens fra Google, kjører det Linux-kjernebaserte Chrome OS. Chrome OS er utrolig lett og trekker nesten hele grensesnittet fra Chrome-nettleseren.

Chromebooks er produsert av en rekke leverandører, inkludert Google, HP, Acer, Samsung, Dell og andre. De varierer i pris fra midten av $ 100-området til omtrent $ 1000 for Google Pixelbook, eller $ 649 for den nye Pixelbook Go. Pedagogisk prising er også tilgjengelig.

Android-apper er nå tilgjengelige for Chromebook, men ikke alle maskiner er i stand til å kjøre dem. Hvis du er nysgjerrig på om en Chromebook-modell kan få tilgang til Google Play og kjøre Android-apper, kan du sjekke Googles Chromebook-butikk som er filtrert for Google Play-tilgjengelige enheter. Chromium Projects-nettstedet har også en fullstendig liste over Chromebooks som kan kjøre Android-apper.

Tilleggsressurser

 • HPs første avtakbare Chromebook tilbyr lett alternativ for forretningsreisende (TechRepublic)
 • En av Acers nye Chromebook-er har holdbarhet i militær karakter og valgfri 4G LTE (TechRepublic)
 • 10 tips for å hjelpe deg med å bli en Google Chromebook strømbruker (TechRepublic)
 • Chromebooks: tips og triks for å gjøre offline bruk praktisk (TechRepublic)
 • 10 apper som får Chromebooks til å føle seg som et ekte skrivebord (TechRepublic)
 • Hvordan multitaske med Google Keep i iOS, Android og Chrome OS (TechRepublic)

Hvorfor betyr Chromebook-maskiner?

Chrome OS er utrolig lett, og det samme er maskinene som kjører den. Disse maskinene kan oppdateres enkelt, tørkes av med minimal anstrengelse og er rimelige nok til at de enkelt kan byttes ut.

Mange skoler og bedrifter bruker Chromebook fordi enhetene har lite vedlikehold. Bedrifter som bruker G Suite, kan få enda mer bruk av Chromebook-maskiner - integrering er enkel og brukere logger seg på med den samme Google-kontoen de bruker for arbeid. Chromebooks gjør også arbeidet med en Android-enhet og en bærbar datamaskin mer praktisk siden mange av disse enhetene nå kjører Android-apper som kan dele data mellom begge enhetene.

Etter hvert som Chrome OS fortsetter å utvikle seg og være mer praktisk til daglig bruk, vil Chromebook være viktigere og mer. Chromebook-maskiner har potensial til å være skybaserte bærbare datamaskiner for tynne klienter, og potensielt forstyrre bærbar datamaskinbruk slik vi kjenner det.

Verden fortsetter å gå videre til webapplikasjoner for mange aspekter av virksomheten: Helseregistre lagres i skyen, bankvirksomhet gjøres online, og til og med maskinvareintensive spill kan nå streames til avanserte enheter. Chromebook-maskiner kan ha markedet i hjørnet av fremtiden for databehandling-som-en-tjeneste.

Tilleggsressurser

 • 10 grunner til at Chromebooks gir god mening for bedriften (TechRepublic)
 • Spesiell funksjon: Industrisky (TechRepublic nedlasting)
 • Leaving Windows: Hvordan Pixelbook erstattet Surface Pro 4, ingen angrer (ZDNet)
 • Android- og Chromebook-maskiner: Et slag for bedriften (TechRepublic)
 • Chromebooks er den nye "it just works" -plattformen (ZDNet)

Hvilke foretaksfunksjoner tilbyr Chromebooks, og hvordan sammenligner Chromebooks med iPad?

Chromebook-maskiner overtok MacBooks i totalomsetning i 2016, og signaliserte et skifte i databehandlingsprioriteringer: Skyen er konge, og maskinen er bare en terminal. Hvis du først bruker den bærbare datamaskinen din til tekstbehandling, svarer på e-post, jobber med regneark og utfører andre grunnleggende kontoroppgaver, er det ingen grunn til å bruke $ 2000 på en MacBook når du kan utføre de samme oppgavene på en Chromebook som koster en brøkdel av prisen.

Noen av funksjonene som forretningsbrukere som er interessert i Chromebook, bør vite om inkluderer:

 • Automatisk oppdatering som forhindrer brukere i å glemme å installere sikkerhetsoppdateringer;
 • Brukerdata er kryptert og kan ikke nås fra andre kontoer på enheten.
 • Prosesser som kjører på Chromebooks er alle i sandkasse, slik at det å hacking ikke gir tilgang til en annen; og
 • Oppstart blir bekreftet med skrivebeskyttet kode som sjekker skrivbar kode for ondsinnede endringer.

Apple har posisjonert sin nyeste iPad som en direkte konkurrent til Chromebooks, noe som reiser spørsmålet om hvilken du skal kjøpe. Når det gjelder prisfastsettelse, vinner Chromebooks: Billige modeller løper rundt $ 300, mens den nye 9, 7-tommers iPad som Apple skyver som en Chromebook-konkurrent starter på $ 329 uten tastatur.

Hvis du er i gjerdet rundt en Chromebook eller en iPad med et tastatur, må du huske å vurdere økosystemet; Hvis du allerede bruker Android og andre Google-produkter, vil du få mer bruk av en Chromebook, mens hvis du er investert i Apple-produkter som Mac og iOS-enheter, bør du sannsynligvis gå med iPad.

Hvis du vil ha et nettbrettalternativ, kan avtakbare Chromebooks som HP Chromebook x2 fungere akkurat som en tastaturløs iPad, men til et litt høyere prispunkt på $ 600 sammenlignet med iPadens $ 329.

Chromebook-enheter har enda et ben på tradisjonelle bærbare datamaskiner og til og med iOS-enheter: Sikkerhet. Chromebook-er er veldig sikre - sjekk ut Chromium-prosjektets gjennomgang av Chrome OS-sikkerhetsfunksjoner.

HP kunngjorde i oktober 2019 en ny serie med bedriftsfokuserte Chromebook-enheter og andre Chrome OS-enheter, og speilet Dells Latitude Chromebooks rullet ut for virksomhet tidligere på året.

OEM-er begynner å innse den bedriftsvennlige naturen til Chromebooks, og det kan ikke ta lang tid før trenden sprer seg, spesielt ettersom mer og mer arbeid (og rekreasjon) gjøres ved hjelp av webtjenester og ikke apper lokalt installert på en stasjonær eller bærbar datamaskin .

Tilleggsressurser

 • Chromebook-maskiner overgår Mac-er i USAs salg for første gang (ZDNet)
 • Hvorfor den neste bærbare datamaskinen din skal være en Chromebook (ZDNet)
 • Gjør en gammel PC eller Mac om til en 'Chromebook' (ZDNet)
 • Apple iPad (7. generasjon): Et jukseark (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan Chromebook ble bærbare datamaskiner for sikkerhetseksperter (CNET)
 • Windows-PC-er får andel i K-12 i USA, men Chromebooks dominerer fremdeles (ZDNet)
 • Chromebook + Android-apper = Problem for Windows-PCer (ZDNet)

Hvilke endringer har gjort Chromebooks mer praktiske?

Chromebook-maskiner har vært på markedet siden 2011, men det er bare de siste årene de har fått fart. Skoledistrikter og bedrifter tar i bruk dem raskt, og nye funksjoner gjør dem enda mer lokkende.

En av de største endringene på Chromebook siden enhetene som ble lansert er tillegget til Google Play-butikken, som gir Chromebooks tilgang til Android-apper og andre medier som er vert på Googles mobile OS-butikk.

Android-apper på Chromebooks kan kjøres offline, noe som utvider bruken av dem i stor grad. Mens noen Chrome-apper kan brukes offline og dokumenter kan dupliseres til lokal lagring, har ikke Chrome OS gjort det til et veldig praktisk alternativ, men Android-apper gjør det.

Funksjoner som Åpne som et vindu, lokal lagringstilgang og vinduslokking går også langt i retning av å gjøre Chromebooks mer praktiske for forretningsbruk.

Imidlertid er Chromebooks fortsatt ikke fullverdige datamaskiner, og å bytte ut hovedmaskinen din med en er kanskje ikke det riktige valget hvis du vil bruke den til å gjøre mer enn å bruke webapplikasjoner og mobilapper. Alle som trenger ekte prosessorkraft eller vil ha en arbeidsdatamaskin som fungerer som en spillmaskin, bør se andre steder. For den gjennomsnittlige arbeidsdagen kan imidlertid Chromebook være en god passform.

Tilleggsressurser

 • Dell bringer Chromebooks til bedriften (TechRepublic)
 • Slik kjører du Windows-apper på Chromebook (ZDNet)
 • Gjør Chromebook-opplevelsen din enda mer effektiv med disse tipsene (TechRepublic)
 • De fem stadiene av Chromebook-aksept (CNET)
 • Fremtiden til databehandling har et navn: Chromebook (TechRepublic)

Hvor kan jeg kjøpe Chromebook?

Chromebooks er ment for folk som allerede bruker Googles pakke med applikasjoner. Selv om bruk av G Suite ikke er en forutsetning for å eie en Chromebook, gjør det å komme i gang mye enklere.

Chromebooks kan kjøpes hos forhandlere som Best Buy, eller online direkte fra Google. Ikke dykk deg inn i en Chromebook før du forsker: Markedet er stort og funksjonene varierer veldig. Google har en guide for å finne riktig Chromebook, og det er verdt å se på den for å finne den som fungerer best for deg.

Tilleggsressurser

 • Få mest mulig ut av Chromebook-batteriet (TechRepublic)
 • Chromebooks på skolen: Hvordan velge den beste bærbare datamaskinen for enhver student (ZDNet)
 • Privatskolens Chromebook-program forklarer hvorfor Googles bærbare datamaskiner har fanget nesten 20% av utdanningsmarkedet (TechRepublic)
 • Chromebook bærbare PC-anmeldelser (CNET)

Hvilke Chromebook-er er ideelle for forretningsbrukere?

Med Chromebooks som spenner fra rundt $ 300 til nesten en grand, kan det være vanskelig å finne ut hvilken som kan være best for deg eller din bedrift.

TechRepublics søsterside CNET har publisert en grundig liste over de beste Chromebookene for 2019, og den dekker nesten alle mulige brukere og applikasjoner. Fra CNET-vurderingene er her tre Chromebook-standouts for forretningsbrukere.

Google Pixelbook : Ja, det er dyrt, men det betyr ikke at Googles flaggskip Chromebook ikke er verdt prisen. I følge CNET har Pixelbook "en mer raffinert utforming enn mange Chromebook-maskiner fra underenden, og gir en flott hverdagsmaskin."

Acer Chromebook 15 : Denne Chromebook-modellen er noen år gammel, men CNET sa likevel at det er mye. Skjermstørrelsen (15, 6 ") er stor sammenlignet med noen andre Chromebook-maskiner, og den koster bare 224, 99 dollar. Når det gjelder hvordan det fungerer for forretningsbrukere, sa CNET" som en av de største Chromebook-enhetene, er Acer-bærbare PC perfekt for alle interesserte i en stor bærbar datamaskin for grunnleggende nettbruk. "

HP Chromebook x2 : Hvis en hybrid to-i-en er det du foretrekker å bruke på jobb, er HP Chromebook x2 en å sjekke ut. Denne maskinen har et avtakbart tastatur og pekepenn, som begge er inkludert i maskinen til en pris av 475 dollar. CNETs Chromebook x2 hever linjen for to-i-en-kategorien, og kombinerer effektiv design, peppy ytelse og en fin skjerm til en drapsmessig pris, sier CNET om maskinen.

Tilleggsressurser

 • Chromebooks og Office 365 vil sammen utfordre Windows-bærbare datamaskiner (ZDNet)
 • 10 tips for å hjelpe deg med å bli en Google Chromebook strømbruker (TechRepublic)
 • Chromebook-maskiner slår fremdeles iPad på en kritisk måte (ZDNet)
 • En mystisk Chrome OS-forpliktelse kan antyde en Chromebook som dual boot Windows (TechRepublic)
 • Beste 2-i-1 bærbare datamaskiner, cabrioleter og hybrid-bærbare datamaskiner for virksomheten 2018 (ZDNet)
 • Cloud Computing on Flipboard (Flipboard)

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble først publisert i oktober 2016. Artikkelen ble sist oppdatert i oktober 2019.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag Bilde: James Martin / CNET

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com