Chrome Beta er bare et annet nettleservalg for Android

Etter at jeg oppgraderte til Android 4.x (Ice Cream Sandwich - ICS) på ASUS Eee Pad Transformer TF101, lastet jeg umiddelbart Chrome Beta til Android. Min første destinasjon var Google Docs, som uten tvil er en hjørnestein i all Google-innsats for å tilby SaaS skybaserte løsninger for å konkurrere i bedriften.

Jeg var virkelig spent, fordi den opprinnelige Google Docs-appen for Android stinker. Internett-tilgang er ikke mye bedre. For eksempel mangler den mobile nettversjonen av Google Docs viktige funksjoner, og skrivebordsversjonen svarer ikke så veldig bra på et berøringsbasert grensesnitt. Jeg var håpefull om at Chrome Beta ville ta opp disse problemene, men det var ikke tilfelle. Faktisk ser jeg ikke så stor forskjell i det hele tatt mellom Chrome og den opprinnelige Android-nettleseren.

Den opprinnelige Android-nettleseren

Åpne Google Docs-webappen viser mobilversjonen som standard. Appen viser en rekke faner på toppen for Google+, Gmail, Dokumenter og mer. Under dette er det en stolpe som lar deg "Sortere" eller "Begrense etter", for å søke eller komponere et nytt dokument. Hovedvinduet inneholder en forkortet liste over de mest aktuelle dokumentene, med en knapp for "Vis flere elementer." Rett under vinduet er det faner du kan klikke for å enten logge av eller be om hjelp. Du vil også se en bytte for å skifte mellom Mobile | Desktop (som vist i figur 1 ). Figur 1

Mobilversjonen av Google Dokumenter i den opprinnelige Android-nettleseren.

Etter at du har klikket på en tittel i hovedvinduet, bringer det opp dokumentet i skrivebeskyttet format. Søylknappene erstattes deretter med "Alle dokumenter" og "Rediger", samt en pil ned med et utskriftsalternativ.

Når du trykker på Rediger, endres knappen "Rediger" til "Oppdater." Redaktøren er ren og mangler mange funksjoner. Du kan ikke stavekontrollere, endre formatet (skrift, fet skrift eller kursiv), sette inn bilder eller hente ordtelling. Du kan imidlertid skrive.

Desktop-versjonen av appen (bare klikk "Desktop" på bunnen av skjermen) ser nøyaktig ut som på en stasjonær nettleser (se figur 2 ). Tittelen vises øverst til høyre, og under er menyelementer for File, Edit, View, Insert, Format, Tools, Table og Help. Verktøylinjen har ikoner for å skrive ut, angre, gjøre om, utklippstavle, fylle, tekststil, skrift- og punktstørrelse, fet skrift, kursiv og alt det andre av de vanlige verktøyene. Det er også en marginregel, og et vindu som illustrerer siden din der du skriver. Figur 2

Desktop-versjonen av Google Docs i den opprinnelige Android-nettleseren.

Visst, skrivebordsversjonen ser bra ut, men den fungerer ikke riktig. Å trekke ned menyer blir truffet og savnet. Da jeg gikk inn på skrivebordsmodus i nettleserens nettleser for å ta disse skjermbildene, fortsatte det å tegne hvert element på siden (bortsett fra tekstinntaksområdet) flere ganger før det til slutt stabiliserte seg. Da jeg klikket på "Verktøy" for å gjøre en ordtelling, uthevet hele linjen før rullegardinmenyen Verktøy-menyen dukket opp.

På plussiden, med introduksjonen av ICS, virker tekstinndata i Transformers native browser raskt nok til å gjøre det nyttig for faktisk komposisjon - det vil si når det fungerer. En gang hadde jeg en blinkende markør og kunne klikke og flytte markøren i tekstområdet, men den vil faktisk ikke godta noen tekstinndata.

Chrome Beta Android-nettleser:

Den eneste bemerkelsesverdige forskjellen mellom den opprinnelige Android-nettleseren og Chrome Beta for Android er at nettlesergrensen ser mer ut som Chrome på din PC. Spesielt er det en Chrome-fane og URL-felt øverst på skjermen (se figur 3 ). Figur 3

Mobilversjonen av Google Docs på Chrome Beta for Android.
Når du åpner et dokument i standard mobilvisning, opplever du de samme begrensningene som jeg beskrev ovenfor. Imidlertid, hvis du bytter til skrivebordsvisning, vil du få en advarsel: "Nettleseren du bruker støtter muligens ikke alle funksjonene i skrivebordsversjonen av Google Dokumenter." Du kan "Fortsett til skrivebordsversjon" eller "Gå tilbake til mobilversjon" (se figur 4 ). Figur 4

Du vil motta en advarsel når du bytter fra mobil til stasjonær visning i Chrome Beta.

Dessverre har skrivebordsversjonen av Chrome Beta den samme uberegnelige oppførselen som den opprinnelige Android-nettleseren med nedtrekksmenyer. Markøren henger også, noe som resulterer i skrivefeil - og bakrommet reagerer ikke, så jeg synes jeg sletter for mye. Denne konstante frem og tilbake når jeg gjør en feil og deretter korrigerer for langt tilbake, synker hastigheten min og forstyrrer tanketanken. Ironisk nok er det ikke etterslep når du går inn i funksjonsbegrenset redigeringsmodus på mobilversjonen av siden.

På en positiv tone ser ikke ut til at Chrome Beta ikke lider av det opprinnelige Android-nettleserproblemet med å tegne appelementene flere ganger. Det er imidlertid en liten trøst når den opprinnelige nettleseren faktisk klarer seg bedre - når den i det hele tatt presterer.

Figur 5

Desktop-versjonen av Google Docs på Chrome Beta for Android.

I en fersk artikkel om TechRepublic hevdet Ian Hardenburgh at Chrome for Android fremmer Googles mål om å vokse i bedriften. Det kan være Googles mål, og Chrome på Android er et viktig skritt, men betaversjonen er ikke der ennå. Kanskje er dette et maskinvareproblem - den nåværende prosessorkraften til Android-nettbrett er kanskje ikke nok til å støtte funksjonene i en fullverdig nettapp som Google Docs. Til syvende og sist er det fortsatt en lang vei å gå før Chrome er noe mer enn "bare et annet nettleservalg" for Android.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com