Kan BlackBerry 10 være RIMs tommeldrevne frelser?

"Vi kjemper, " proklamerte Thorsten Heins, administrerende direktør og president for Research In Motion, på slutten av hovedtalen i BlackBerry Jam Americas.

Mens juryen er ute om hvorvidt kampen kan vinnes, er det i det minste en forbedring av atmosfæren i fjorårets BlackBerry DevCon, da det så ut til at RIM ville gå stille i natt.

Ettersom detaljene om BlackBerry 10 sakte fortsetter å purre, er det ikke alt undergang for den kanadiske leverandøren.

På kort sikt uttalte Heins at RIM ønsker å være det øverste smarttelefon-økosystemet. Han sier at transportører har fortalt ham at de vil ha et annet alternativ, og at RIM har en oppstart på Microsoft i løpet av tredje, ettersom den har en eksisterende brukerbase - 80 millioner brukere, for å være presis.

Med en lengre visning ønsker RIM å bli ledende innen mobil databehandling, og ser BlackBerry 10 som det første trinnet for å nå dette målet.

BlackBerry 10 er sentrert rundt plattformens "flyt", som har som mål å gi brukeren en opplevelse som fjerner behovet for å starte og bytte applikasjoner, og i stedet kan bli drevet av en enkelt finger med en serie sveip og bevegelser som trekker inn BB10-er " Hub-varselområdet. Hensikten er å fjerne behovet for at brukeren skal starte apper, og i stedet "flyte" mellom appene sømløst. Mange demonstrasjoner vist under hovednotatet ble kjørt rent via en enkelt tommelinngang.


RIMs administrerende direktør og president Thorsten Heins viser frem sitt innspillingsapparat.

I det minste denne gangen velger RIM å spille til sine styrker.

RIM har valgt å imøtekomme BYOD-behovene til bedrifter ved å forbedre BlackBerry Balance, for å inkludere en versjon per BlackBerry App World for bedriften som lar foretakene diktere hvilke applikasjoner som kan installeres i profilen "Work".

I februar i år uttalte jeg at RIMs PlayBook var et enterprise-nettbrett som feilaktig var rettet mot forbrukere. Og selv om mange av PlayBooks bedriftsfunksjoner har funnet veien til BlackBerry 10, er de pakket inn i en pakke som nå inneholder musikk- og videokjøp, og gir selskapet en utenfor sjanse til å tiltrekke seg forbrukere som ikke er interessert i BYOD.

Fra et sysadmin-perspektiv forbedres den nye balansen på et system som allerede var attraktivt. For selskaper som fortsatt beholder sin eksisterende infrastruktur og BlackBerry-utrullinger, bør det å selges opp til en BlackBerry 10-enhet være et stykke kake.

En annen investering som RIM har lagt vekt på er HTML5-støtte i BB10s nettleser. Mer enn én leder i dagens hovednotat stakk over den nye nettleseren som støtter mer av HTML5-standarden enn noen nettleser som er funnet på en mobil enda, og RIM understreket faktisk at støtten er bedre enn noen desktop-nettleser også.

Fra et rammesynspunkt har selskapet sendt inn sitt BB10-tema for inkludering i jQuery Mobile, og behandler HTML5 har en ekte førsteklasses innbygger i sitt økosystem.

I et eksempel på Inception-stil med å spise egen hundemat, ble det avslørt at plattformens nettleser ikke var et eget C / C ++ -applikasjon, men er skrevet i HTML5, JavaScript og CSS. Uten forkunnskaper om dette faktum, ville det være nesten umulig å avgjøre om C / C ++ / Cascades-rammeverket eller HTML5 / JavaScript-rammeverket ble brukt.

En av de mer imponerende demonstrasjonene i grunntonen var innføringen av BlackBerry 10s nye prediktive tekstramme. Rammeverket gir en ny måte å legge inn ord ved å sveipe opp bokstaven som det forutsagte ordet er lagt på (se dette bildet), og, mer imponerende, støtter muligheten til å bytte språk mellom setningen og fremdeles gi rimelige spådommer.


Prediktiv tekstdemonstrasjon. (Klikk for å forstørre)

Det store spørsmålet som fortsatt henger et år senere, er, når blir BlackBerry 10 løslatt?

Heins sa at BlackBerry 10 er "på sporet", og at enheter vil begynne å bli sendt til transportører neste måned. Offisielt er lanseringsdatoen fremdeles den fabelaktige "første kvartal 2013".

For utviklere er datoene litt klarere. Den nåværende batchoppdateringen av beta-verktøykjeder som ble utgitt i dag - HTML5, C / C ++ / QT / Cascades, Adobe Air, Android player - er merket som den endelige API-kompatible. Den endelige SDK-utgivelsen er beregnet til å være i hendene på utviklerne før årsslutt.

Utviklere som ønsker å dra nytte av RIMs 10k Developer Commitment - et program der, hvis utviklere er sertifisert av RIM og skriver en app som ikke treffer $ 10.000 i omsetning på et år etter å ha nådd $ 1000 i inntekt, så vil RIM gå opp for å betale gap til utvikleren - må ha appene sine sendt til App World innen 21. januar 2013.

Thorsten Heins sa at han ønsker at BlackBerry 10 skal forme de neste ti årene med mobil databehandling, på samme måte som BlackBerry formet de ti foregående årene. Men før selskapet kan tenke på å nå dette punktet, trenger det en vellykket BB10-lansering.

Kan selskapet gjøre det?

Server meg opp et par doser av skepsis og en sandwich av kritikk før jeg erklærer at dette er det magiske øyeblikket hvor RIM blir til Phoenix-bransjen.

Heins sa at han er glad selskapet tok den harde beslutningen om å gå den vanskelige ruten for å opprettholde kontrollen over sin egen plattform og derfor sin egen skjebne, og at selskapet bare er noen måneder fra å nå målet om å forestille seg mobil igjen databehandling.

BlackBerry 10 er den viktigste lanseringen i RIMs historie, fordi hvis den mislykkes, vil også selskapet gjøre det.

Hvis det faller, kan selskapet i det minste være stolt over at det gikk ut og svingte - noe som er en enorm forbedring av hvor selskapet har vært i fortiden.

Chris Duckett deltok på BlackBerry Jam Americas som gjest hos RIM.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com