BlackBerry-sikkerhet kan være nøkkelen til mobilitet igjen i bedriften

Utover å gjennomgå BlackBerry Z10 for mobilitet i bedriften, ta med din egen enhet (BYOD) og brukssaker fra COPE (Corporate Owned Personally Enabled), ønsket jeg å bruke litt av tiden min med BlackBerry-låntakeren til å bore ned i sikkerhetsfunksjonene.

Mobil sikkerhet var alltid et kjennetegn på BlackBerry-enheter i den amerikanske føderale regjeringen og selskaper. BlackBerrys sikkerhetsrømme ble imidlertid overskygget da iPhone- og Android-telefonene begynte å ta midtpunktet og selskaper satte mer oppmerksomhet mot mobile apper, Mobile Device Management (MDM) og sikre autentiseringsløsninger som opprettholdt ansattes enhetssikkerhet i bedriften.

BlackBerry Z10 sikkerhetsfunksjoner

BlackBerry-sikkerhet hjalp en gang enheten til å tjene sin plass i kommersielle og føderale myndigheter. Her er noen av sikkerhetsfunksjonene som kan bidra til å øke BlackBerrys mobilitet for bedriftsmobilitet.

BlackBerry Protect

Når jeg undersøker sikkerhetsfunksjonene ombord på en mobil enhet, prøver jeg å ta en helhetlig tilnærming og stille spørsmål om hvordan sikkerheten kan påvirke bedrifts-, BYOD- eller COPE-enheter. BlackBerry Protect er en sikkerhetsfunksjon som oppnår en kritisk balanse mellom brukervennlighet og sikkerhet, fordi det er enkelt å aktivere ved å velge BlackBerry Protect under Innstillinger. Med Blackberry Protect aktivert, kan du låse, tørke, pipe eller lokalisere den manglende enheten eksternt. Figur A viser BlackBerry Protect-kontrollene: Figur A

BlackBerry Protect sikkerhetsfunksjon.

Personlige og arbeidsområder

Funksjonen ombord personlig og arbeidsrom er tilgjengelig for BlackBerry Z10-brukere når BlackBerry Enterprise Server kjører på baksiden. Dette er BlackBerrys påtak om sikre containere laget av standard av mange MDM-løsninger.

Selv om jeg ikke hadde tilgang til en BlackBerry Enterprise Server når jeg skrev noen av Z10-innleggene mine, må jeg fortsatt si at hvis BlackBerry kan strømlinjeforme og mestre en out-of-the-box (enn si berøringsfri) opplevelse med Personal og arbeidsområder, kan det gi foretakene en annen grunn til å gå tilbake til BlackBerry.

BlackBerry Messenger

Jeg inkluderer BlackBerry Messenger (BBM) som en del av enhetens sikkerhet. BBM på BlackBerry Z10 tilbyr kryptert direktemeldinger (IM) til andre BBM-aktiverte enheter. I tidligere versjoner spilte dette en stor rolle i BlackBerry-adopsjonen i bedriften.

Fordi BlackBerry planlegger å åpne opp BBM for iOS- og Android-enheter, kan BlackBerry Z10 og andre nye BlackBerry-enheter potensielt dra nytte av den utvidede brukerbasen, akkurat som Apple-maskinvare gjorde da Apple tilbød iTunes til Windows-brukere.

Mediekortkryptering

Som en lang tid bruker av iPhone er jeg atskilt fra bekymringene til mediekort, så jeg interesserte meg veldig for sikkerheten som BlackBerry Z10 har ombord for mediekort. Mediekortkryptering er tilgjengelig under Sikkerhet og personvern. Når du krypterer et mediekort, kan du bare bruke det på enheten der du krypterte det.

Du kan tegne et kryptert mediekort hvis du tørker av en BlackBerry Z10. BlackBerry anbefaler å slå av mediekortkryptering før du tørker av en enhet. Dette er viktig og bør dokumenteres som en del av all mobilsikkerhet eller annen enhetsopplæring. Det er lett å overse dette faktum, siden å tørke av hvilken som helst mobil enhet normalt ikke skjer under de beste omstendigheter.

Sikkerhets- og personvernfunksjoner

BlackBerry Z10 har veldig tilgjengelige sikkerhets- og personvernfunksjoner som du finner under Innstillinger. Fra sikkerhets- og personvernfunksjonene kan du utføre følgende:

  • Angi søknadstillatelser
  • Angi et enhetspassord
  • Krypter personlige filer og data på enheten
  • Angi diagnostikk for å kontrollere innsamlingen av data fra enheten
  • Velg sikkerhetssletting for å slette alle dataene og nedlastede appene fra enheten
  • Administrer offentlige og private nøkler ved bruk av sertifikater
Dette er sikkerhets- og personvernfunksjoner i bedriftsklasse rett utenfor boksen. Gitt, jeg er en iPhone-fyr og vil være den første til å si at disse ombordverktøyene konkurrerer (og i noen tilfeller overgår) det jeg er vant til på min iPhone 5. Figur B viser sikkerhets- og personvernfunksjonene: Figur B

Sikkerhets- og personvernfunksjoner på BlackBerry Z10.

Nåværende status for BlackBerry Z10-sikkerhet

Da jeg skrev dette innlegget, utstedte BlackBerry en kritisk sikkerhetsadvarsel for Z10-telefoner. Selv om dette absolutt var en skuffende utvikling for en enhet og et selskap som ønsker gjenopplivelse av mobilitet i bedriften, skjer disse hendelsene. Måten BlackBerry håndterer sikkerhetsadvarselen og håndterer oppfølgingen med en løsning som passer for den mobile enheten, enten vil bidra til en potensiell BlackBerry-oppblomstring eller fremme den langvarige tvilen som oppstod da Android og iOS overtok den engangens bedriftsmobilitetslederen .

Siste tanker

BlackBerry-sikkerheten lever og er bra - faktisk er den noe forbedret, basert på min tidligere BlackBerry-opplevelse. Etter å ha tilbrakt litt tid med en BlackBerry-utlåner, er jeg likevel mindre opptatt av BlackBerry som teknologiplattform og operativsystem enn noen av valgene som BlackBerrys ledergruppe har gjort de siste årene. Det er tross alt ikke første gang selskapsledelse holder tilbake potensialet i en teknologi.

Hva er tankene dine om BlackBerry-sikkerhet og gjenoppblomstring av BlackBerry i bedriften? Del din mening i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com