BlackBerry PlayBook-anmeldelse: Det perfekte nettbrettet for to typer mennesker

Forskning i Motions BlackBerry PlayBook har blitt mye ondartet, inkludert din virkelig (se BlackBerry PlayBook: Beware for demo-ware-nettbrettet). Men som jeg sa da jeg først fikk hendene på enheten, PlayBooks lave forventninger har ført til noen hyggelige overraskelser, og jeg tror det definitivt er et par typer brukere som foretrekker PlayBook fremfor noen av de andre nettbrettene på marked.

Fotogalleri

BlackBerry PlayBook: Unboxing og sammenligning bilder

spesifikasjoner

 • OS : QNX, BlackBerry Tablet OS med symmetrisk flerbehandling
 • Prosessor : 1GHz dual core Texas Instruments OMAP4430
 • RAM : 1 GB
 • Lagring : 16 GB, 32 GB eller 64 GB internt
 • Skjerm : 7-tommers WSVGA, 1024x600
 • Batteri : Litium-ion 5400 mAh
 • Porter : Micro USB, Micro HDMI, 3, 5 mm headset
 • Vekt : 14, 4 gram (425 gram)
 • Mål : 7, 6 (h) x 5, 1 (w) x 0, 4 (d) tommer
 • Kamera : 5MP bakovervendt, 3MP foran
 • Sensorer : Akselerometer, GPS, digitalt kompass, 6-akset gyroskop
 • Tastatur : Virtual QWERTY
 • Nettverk : LTE, WiMAX og HSPA + modeller senere i 2011
 • Trådløst : Wi-Fi 802.11a / b / g / n; Bluetooth 2.1 + EDR
 • Tilknytning : Bare til en BlackBerry-smarttelefon
 • Pris : $ 499 (16 GB), $ 599 (32 GB), $ 699 (64 GB)

Hvem er det til?

PlayBook er ikke for alle. Hvis du har lengtet etter en iPad, kommer ankomsten til PlayBook sannsynligvis ikke til å ombestemme deg og få deg til å hoppe til BlackBerry-nettbrettet i stedet, med mindre du er en hengiven BlackBerry-smarttelefonbruker eller du først vil ha et nettbrett for å surfe på web. Hvis du er en BlackBerry-smarttelefonelsker som aldri en gang har vurdert å bytte til iPhone eller Android, så er nok PlayBook det perfekte nettbrettet for deg. Det er en utmerket kompanjong med større skjerm for din BlackBerry og utvider styrken til å omfatte topp surfing og multimediafunksjoner. Apropos nettlesing, nettopplevelsen på PlayBook er så god at jeg tror vi sannsynligvis vil se mange brukere som vil kjøpe en akkurat som et nettbrett. Javascript- og Flash-ytelsen er utmerket på PlayBook - når det gjelder Flash er implementeringen betydelig jevnere og mer stabil enn Android-implementeringen av Flash. PlayBook er den første mobile enheten som gir noe nær den fullstendige webopplevelsen på skrivebordet.

Hvilke problemer løser det?

Basert på BlackBerrys overkompliserte brukergrensesnitt for smarttelefoner som gjør at brukerne hele tiden graver seg gjennom mange menyer, hadde jeg ikke så stor tillit til at BlackBerry kunne levere en utmerket brukeropplevelse på et nettbrett. Men PlayBook dro den av. Brukeropplevelsen er enkel og selvinnlysende, uten knapper og to grunnleggende bevegelser - sveip opp og sveip ned. Den er like enkel å bruke som en-knapps iPad-løsning, men uten bare å rive bort Apple. Den andre store innovasjonen i PlayBook er nettleseren, som nevnt over. Sidenbelastningstidene er veldig raske, skriftene gjengis vakkert, og RIM og Adobe jobbet sammen for å få en Flash-opplevelse som så godt som sømløs. Du kan for eksempel ta mange Flash-videoer av høy kvalitet på websiden og kaste i fullskjermmodus, og de ser bra ut og gjengis feilfritt. Du kan til og med sende ut disse høykvalitetsvideoene til en HD-TV via PlayBooks HDMI-port, og de ser fremdeles bra ut.

Utrolige funksjoner

 • Brukergrensesnitt og ytelse - Brukeropplevelsen er PlayBooks største overraskelse. Det er enkelt å lære, smidig å navigere og har noe av den beste og raskeste responsen du finner på hvilken som helst smarttelefon eller nettbrett. Det er en helt annen opplevelse enn en BlackBerry-smarttelefon.
 • Webfunksjon med full funksjonalitet - Som vi allerede har snakket om, er nettleseropplevelsen på PlayBook utmerket. Flash-implementeringen er godt utført. Selv om jeg ikke er tilhenger av Flash, er det fortsatt en stor del av nettet og vil være det i flere år, til HTML5 erstatter det. Oh, og PlayBook håndterer allerede HTML5 ganske pent.
 • Brukbar tekstbehandler - En av de største klagene mine med iPad er at det ikke er en anstendig tekstbehandlingsapp for å ta notater, skrive brev / notater, bygge grunnleggende dokumenter osv. Apples Pages-app er litt for komplisert enn den trenger å være og apper som iA Writer er fine, men nesten litt for nakne bein. PlayBook har det lykkelige mediet. Word To Go-appen (se skjermdump) er den beste tekstbehandlingsappen jeg har brukt på et nettbrett. Den er død enkel å bruke og har de viktigste grunnleggende funksjonene for å lage et godt dokument. I tillegg er det gratis og installert som standard. Det er her RIMs oppkjøp av Davaviz - selskapet bak Documents to Go - virkelig har hjulpet.
 • Strålende for multimedia - Grafikkytelsen og LCD-skjermen på PlayBook er et annet stort pluss - og en annen hyggelig overraskelse siden BlackBerry ikke er kjent som et multimedia-kraftverk (selv om de avanserte telefonene har gjort fremskritt de siste årene). PlayBook er veldig bra for å se på videoer og se på bilder. Bildene er skarpe, fargene er livlige, og ytelsen er snappy.

Hva er galt?

 • E-post og kalender krever BlackBerry - Det du ofte hører at PlayBook blir flink for er det faktum at det ikke ble sendt med innfødte e-post-, kalender- og kontakter-apper (RIM sier at den vil legge dem til senere i år). Det PlayBook tilbyr er muligheten til å bruke Bridge-funksjonen for å koble til en BlackBerry-smarttelefon og deretter bruke e-post, kalender og kontakter på PlayBooks større skjerm. Imidlertid ligger de faktiske dataene aldri på PlayBook. Den forblir låst inne i BlackBerry-telefonen, som er et pluss for brukere som trenger stram sikkerhet. Den andre tingen å huske er at hvis du bruker nettpost som Gmail eller Yahoo Mail, er webopplevelsen på PlayBook god nok til å håndtere lette e-post- og kalenderoppgaver.
 • Trenger flere apper - Det største problemet med BlackBerry PlayBook når du sammenligner den med iPad er mangelen på apper. På iPad utvider apper funksjonaliteten til enheten på mange forskjellige måter, for forretninger, for personlig produktivitet, underholdning og mye mer. Mens RIM hevder at PlayBook leverer med 3000 nettbrettoptimaliserte apper - "mer enn noen av våre konkurrenter ved lansering", ifølge co-CEO Mike Lazaridis - er problemet at iPad har 75 000 apper nå og mye viktig partnere som er forpliktet til plattformen. RIM vil aldri kunne konkurrere med det, men hvis det kan smiie partnerskap for å få viktige apper som Amazon Kindle, Evernote, Dropbox og Netflix videre til PlayBook, ville det ha en mye enklere tid å vinne over et større nisjemarked. Imidlertid virker selskaper tilbakeholdne med å hoppe på PlayBook-bandwagon. Amazon kunngjorde opprinnelig at den ville gi ut en Kindle-app for PlayBook-lanseringen, men drar føttene i å oppfylle det løftet.
 • 7-tommers formfaktor har sine grenser - Det som begrenser den store web- og multimediaopplevelsen på PlayBook er 7-tommers skjerm. Det er tider hvor det bare er litt for lite til å lese websider tydelig, og når noen av detaljene kan gå seg vill i videoer på grunn av den mindre skjermen.

Ergo for virksomheten

BlackBerry PlayBook er det perfekte valget for to typer nettbrettkjøpere - 1.) BlackBerry-lojalister som ønsker det perfekte komplimentet til smarttelefonen, og 2.) folk som ønsker et nettbrett først og fremst for mobil nettlesing fra konferanserom, sofa, soverom, og andre steder der du ikke har full PC og ikke vil piske ut en bærbar datamaskin.

For høysikkerhetsbedrifter og offentlige organisasjoner som allerede er forpliktet til BlackBerry-plattformen og har ansatte som kjemper for iPad-er, er BlackBerry PlayBook potensielt en utmerket nettbrettløsning for å kjøre private apper og intranettjenester.

Konkurransedyktige produkter

 • Apple iPad 2
 • Motorola Xoom
 • Samsung Galaxy Tab
 • HP TouchPad

Hvor får du mer info

 • BlackBerry PlayBook-kontorsiden
 • BlackBerry PlayBook førsteinntrykk: Fire hyggelige overraskelser
 • Å sprekke åpne BlackBerry PlayBook

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com