Bedre administrering og kontroll av tethering på Android-nettbrettet

Jeg bruker min Samsung Galaxy Tab som et hotspot på daglig basis. Verizon 4G er noen ganger bedre enn den trådløse tjenesten jeg tilbyr, og den lar meg gjøre det jeg trenger å gjøre (og kontrollerer ikke trafikken min). Siden jeg har blitt så kjent med denne prosessen og hvordan jeg kontrollerer den, tenkte jeg at jeg ville dele mine erfaringer.

Nå, tydeligvis, jeg har å gjøre med en leverandør som tillater tetting. Hvert selskap er forskjellig - noen tillater ikke tetting, noen tillater det med gebyr, og noen tillater det uten gebyr. Før du prøver å sette opp et tether, må du finne ut om tjenesten din tilbyr tether og, hvis den gjør det, om det er en datakostnad involvert.

Når det er sagt, la oss jobbe med å bedre håndtere tetheren på Android-nettbrettet ditt.

Aktiverer koblingen

Den tradisjonelle metoden for å aktivere tether er å gå til Innstillinger | Trådløst og nettverk | Mobil hotspot. Fra det vinduet ( figur A ) klikker du på avkrysningsruten for Mobile Hotspot, og tjenesten blir aktivert. Du kan selvfølgelig aktivere et tether hvis du bruker 3G / 4G eller et trådløst nettverk. Selvfølgelig er tethering på et trådløst nettverk noe overflødig. Det er mest sannsynlig at du bare blir bundet når du bruker leverandørens tjeneste. Figur A

Vær forsiktig med å la denne siden være åpen, da den vil vise passordpassordet ditt i klartekst.

For brukere som gjør mye tilknytning, er det en mye enklere metode for å aktivere / deaktivere koblingen, men det krever installasjon av en tredjepartsapp. Den enkleste appen for dette er Tether Share Switcher, som plasserer en enkel widget på startskjermen og, med et enkelt trykk, vil slå av eller på koblingen. Ingen bjeller og fløyter, bare av og på. Gjør følgende for å legge til denne widgeten på startskjermen:

 1. Installer Tether Share Switch fra Google Play Store
 2. Når den er installert, trykker du lenge på startskjermen og klikker på kategorien Widgets ( figur B )
 3. Finn og trykk deretter på Share Switcher-widgeten
 4. Trykk på startskjermen widgeten ble plassert på for å se den i aksjon
Figur B

Denne skjermen skal være kjent hvis du har lagt til widgets og startere på startskjermen.
Selve widgeten er en enkel løsning med to knapper ( figur C ). Den venstre knappen aktiverer USB-tilknytning, og den høyre knappen aktiverer Wi-Fi-tilknytning. Figur C

Min Verizon-merkede Galaxy Tab har nå rask tilgang til å aktivere tetting.

Legg til et ekstra lag med sikkerhet

Når du setter opp tetheren, bør du alltid opprette et sterkt passord. Hvis du ikke gjør det, risikerer du at noen hopper på hotspotet ditt og bruker dataene dine. Du kan legge til et ekstra lag med sikkerhet ved bare å la bestemte maskiner bli med på hotspotet ditt. Trikset er at du må kjenne disse maskinens MAC-adresse. Å få MAC-adresser avhenger av plattformen som brukes. Noen stasjonære maskiner, for eksempel Ubuntu Unity og GNOME 2/3, lar deg få enkel tilgang til nettverkstilkoblingsinformasjonen, som inkluderer MAC-adressen (maskinvare).

Når du har MAC-adressen til alle maskinene du vil tillate på koblingen, gjør du følgende for å legge dem til:

 1. Åpne vinduet Innstillinger
 2. Trykk på Trådløst og nettverk | Mobile hotspots
 3. Trykk på Nettverksinnstillinger
 4. I overlegget trykker du på knappen Administrer enheter
 5. I det nye overdreven trykker du på Administrer tillatte enheter
 6. Hvis Tillat at alle enheter å koble til er merket, fjerner du merket for det
 7. Trykk på Legg til enhet
 8. Skriv inn MAC-adressen for enheten du vil legge til, og trykk på Fullført
 9. Hvis du trenger å legge til flere enheter, trykker du på Legg til enhet igjen og gjentar til du har lagt til alle nødvendige enheter

Nå som du har konfigurert dette, er det bare de enhetene som har tillatte MAC-adresser, som kan koble seg til tetheren.

Andre muligheter

Hvis du tilfeldigvis har en plan med en leverandør som ikke støtter tetting, er du ikke uten alternativer. Hvilken rute du tar vil avhenge av om nettbrettet ditt er forankret eller ikke. Hvis enheten ikke er forankret, er det beste alternativet Easy Tether. Easy Tether-appen koster $ 9.99 (USD) - det er også en gratis lite-versjon - som kan aktivere tethering på nettbrettet eller smarttelefonen, selv om planen ikke tillater det. Selv med denne appen kan noen leverandører (for eksempel T-Mobile) fremdeles blokkere trafikken. De gjør dette ved å inspisere brukeragentstrengen. Slik kommer du deg rundt det:

 1. Besøk UserAgentString på nettbrettet ditt og kopier brukeragentstrengen til en tekstfil på datamaskinen
 2. Endre standard brukeragentstreng i nettleseren på datamaskinen din til strengen fra nettbrettet. Hvis nettleseren i seg selv ikke tillater endring av brukeragentstrengen (til den du kopierte fra Android nettbrettleseren din), må du installere et brukeragenttillegg på (for eksempel User Agent Switcher for Firefox) til PC-nettleseren.

Easy Tether har en veldig enkel gjennomgang av hvordan du får det til å fungere. Når du har installert appen, er det bare å fyre den opp og veiviseren vil hjelpe deg å gjøre resten.

Hvis du har et forankret nettbrett, er det beste alternativet Barnacle Wifi Tether. Denne gratis appen er kompatibel med Windows (XP / Vista / 7), Mac, Linux, iPod / iPhone / iPad og til og med Xbox! Trinnene for bruk av Barnacle er enkle (hvis du vurderer å rooting en tablett enkel):

 1. Root nettbrettet
 2. Installer Barnacle Wifi Tether fra Google Play Store
 3. Kjør Barnacle Wifi Tether
 4. Koble PC-en (eller annen enhet) til ad-hoc-nettverket

Med mindre du konfigurerer Barnacle, er standard SSID Barnacle .

Det er det! Du har nå bedre sammenkobling ved hjelp av Android og noen få enkle triks og / eller apper. Tethering har hjulpet meg ut av vanskelige situasjoner ved en rekke anledninger. Jeg anbefaler på det sterkeste at du prøver funksjonen, og hvis nettbrettet / leverandøren ikke tilbyr løsningen, kan du prøve et av verktøyene jeg nevnte ovenfor, og se om du kan aktivere tethering på nettbrettet ditt som ikke kan kobles til.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com