Fordelene med Bring Your Own Tablet-initiativer

Som konsulent vandrer jeg ofte i gangene til større selskaper. Det er vanligvis ikke en del av meg konsulentarbeid, men det er alltid interessant å observere endringene i teknologien som arbeiderne i verden bruker - både systemer levert av arbeidsgiveren deres og enheter de bringer for å fungere på egen hånd.

Bring Your Own Device (BYOD) har vært over hele IT-pressen i mange år, men de siste 6 til 12 månedene har jeg sett effektene, selv i ganske tradisjonelle selskaper med hundre år gamle navn og merker mer tilknyttet fortiden enn revolusjonerende teknologi. Når IT-ledere sliter med å finne ut hvilke mobile enheter de skal distribuere som bedriftens standarder, utfører brukerne deres stille nettbrettvurderinger og kjøper programmer, og bringer resultatene ut på arbeidsplassen.

Den stille IT-revolusjonen

I likhet med mange historiske spørsmål med stor import, faller IT-ledere generelt i en av to leirer - den første prøver å imøtekomme brukere som ønsker å bringe tablettene sine på jobb, underlagt varierende regler og retningslinjer, og den andre som streber etter direkte forbud. I økende grad blir regelrett forbud sett på som en mislykket politikk, spesielt ettersom mange brukere velger å velge egne IT-tjenester fra gratis og rimelige leverandører, i lys av forbudet, og risikoen selskapene står overfor ganske enkelt ikke er verdt det. Det sentrale spørsmålet blir hvilken policy som bør settes i verk som bevarer integriteten til IT-miljøet, samtidig som brukerne gir fleksibiliteten som fikk dem til å kjøpe et nettbrett i utgangspunktet.

E-post, den gamle stalwart

En av de enkleste sluttbrukerne som vinner for nettbrett og mobile enheter, er den gamle interessenten for e-post og gruppevare. Alle de moderne nettbrett-operativsystemene støtter de "vanlige mistenkte" på e-postfronten, med den vanligste e-postplattformen, Microsoft Exchange, som nyter bred støtte. Enda mindre populære e-postsystemer støttes generelt, og det er ganske enkelt for brukere å selvforsynte e-post- og kalendertilgang på en rekke nettbrett.

Mobil tilgang til e-post og kalender er lett å kvantifisere produktivitetsforbedrere, og med spredning av smarttelefoner er de vanligvis ikke den mest risikoen for applikasjoner som er tillatt på nettbrett. E-post er også et flott utgangspunkt for BYOD-innsats, slik at du kan utdanne brukerne til å følge grunnleggende sikkerhetsstandarder og retningslinjer i bytte mot tilgang til bedriftssystemer.

Hestehandelen

Når du snakker med brukere i et miljø der BYOD for nettbrett virker spesielt utbredt, erkjenner de fleste at BYOD er ​​det som utgjør et privilegium, og de har enkelt oppfylt de grunnleggende sikkerhetskravene. I mange organisasjoner er dette så enkelt som et trinnvis nettsted som forklarer hvordan du installerer alle nødvendige applikasjoner og implementerer sikkerhetsinnstillinger. Du bør også detaljere om hvilke omstendigheter som vil utløse en ekstern sletting av enheten og hvordan du håndterer personlig informasjon som sannsynligvis er på brukertabletter.

Fra et IT-styringsperspektiv kan du oppfatte at IT har alle kortene, og krever at brukere som ønsker tilgang til IT-systemer må oppfylle alle slags krav, uansett hvor belastende de er. Jeg vil foreslå at dette er feil tilnærming. Hvis retningslinjene dine mangler åpenhet og inneholder altfor restriktive elementer, som enhetsbeslag uten kompensasjon, eller mangler klarhet rundt hvilken personlig informasjon du vil overvåke, vil du sannsynligvis gjære angst rundt IT som bare vil montere ettersom personlig eide nettbrett blir mer populært. .

En annen nyanse for de fleste nettbrettrelaterte BYOD-innsats er at brukerne som pleier å ta med nettbrett til arbeidsplassen vanligvis er rimelig teknisk kyndige og ganske høyt i den organisatoriske næringskjeden. Med nettbrett som en ganske dyr luksus, og mobil tilkobling er en funksjon ønsket av up-and-comers, er dette generelt en demografisk som lett kan gjøres enten enorme talsmenn for intern IT eller frittalende kritikere. I tillegg til å skaffe noen fans, gjør at Bring Your Own Tablet (BYOT) -initiativer får IT ut av virksomheten med å kjøpe, tilby og vedlikeholde nettbrettmaskinvare, og kan la brukerne dine finansiere det som utgjør en nettbrettetestdistribusjon.

I stedet for å fremmedgjøre brukere som bruker nettbrett, kan du vurdere å gi enkel tilgang til grunnleggende applikasjoner som e-post og kalender, pluss interne nettbaserte applikasjoner. Til gjengjeld for å legge litt kompleksitet til IT-miljøet, kan du ofte tjene mye mer enn du gir opp.

Har organisasjonen din ansatt BYOT-initiativ? Del opplevelsen din i diskusjonstråden nedenfor.

Les også

  • 10 myter om BYOD i bedriften
  • BYOD: Risiko, belønning og hvordan du takler det
  • 10 BYOD-bekymringer som går ut over sikkerhetsspørsmål

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com