ASUS Eee Pad Transformer tablett er en blandet pose

Jeg har brukt en uke med ASUS Eee Pad Transformer TF101 nettbrett, og i likhet med Android er opplevelsen en blandet veske. Der enheten skinner, slår den markedsledende tablettformat iPad til en masse, og gir en myndig brukeropplevelse som eiere av Apple nettbrett bare kan drømme om. Der Eee Pad Transformer mislykkes, mislykkes den dårlig nok til at det kan være en avtale for de mest utvalgte brukerne.

Emballasje og produktutseende

Emballasjen som Eee Pad Transformer kommer i vil virke kjent for alle som noen gang har eid et Apple-produkt. Den er glatt og polert og viser absolutt innflytelsen som Apple har på ASUS.

På samme måte er Eee Pad Transformer og tastaturdocking visuelt fantastiske enheter. Enheten har et kobberbrunt fargeskjema som er ulikt mange andre enheter på markedet for tiden, men jeg vedder på at vi ser mange enheter som tar i bruk dette utseendet de neste årene. Det ser elegant og stilig ut.

Specs

Når det gjelder spesifikasjoner, er Eee Pad Transformer mer eller mindre som alle de andre Honeycomb-tablettene på markedet. I stedet for å beskrive hva nettbrettet har, vil jeg fokusere på det den ikke har.

Portene på nettbrettet inkluderer den egenutviklede USB-ladeporten, et micro-SD-spor, en mic / headset-port og en mini HDMI-port. Det er ingen USB-vertsport på nettbrettet. Alt annet er det du sannsynligvis allerede har hørt om enheten, på godt og vondt. Passformen og finishen er litt mindre solid enn en iPad, men jeg tror folk overdriver hvor "billig og spinkelt" dette nettbrettet føles. Det er litt flex, men det føles fremdeles solid og av god byggekvalitet. (Se bilder av Eee Pad Transformer i dette galleriet.)

Honeycomb

På dag én med Eee Pad Transformer følte jeg meg tapt og overveldet av Android 3.0 Honeycomb. Når jeg blir mer kjent med det nye operativsystemet, begynner jeg å føle meg komfortabel med å navigere det.

Honeycomb er et mye mer robust operativsystem enn iOS eller vanlig Android, og ting er ikke der du har kommet til å forvente dem. Det kan være noen designproblemer som gjør det mindre intuitivt hvordan du kommer dit du vil være i Honeycomb, men samlet sett er det faktisk en ganske imponerende plattform. Jeg har ikke lastet inn alle appene mine ennå, men de fleste av de som er viktigst for meg fungerer fint. Enda viktigere er at jeg ikke har hatt noen problemer med noen av de kritiske appene mine jeg ikke kan leve uten. Min gjetning er at de fleste av de hotteste og etterspurte appene etter hvert vil komme seg til Honeycomb-nettbrett.

Tastatur dock

Tastatur dockingen er ikke perfekt. Enheten har kvalitetskonstruksjon, men tastene virker gjørmete og krever et veldig fast tastetrykk for å kunne registrere i forhold til andre enheter jeg bruker.

Skrivingsnøyaktigheten min tar en hit på Eee Pad Transformer-tastaturet. Oppsettet til høyre Shift-tasten ved siden av piltastene er et dårlig design, noe som fører til at jeg ofte treffer pil opp når jeg ser etter Shift. Jeg har også opplevd og lest andre brukere som klager over tilfeldige innspill fra den inkluderte styreflaten med flere berøringer, noe som hindrer innspill i stedet for å hjelpe det.

Imidlertid lyser den øverste raden på tastaturet, med en rekke tilpassede taster som er egnet til å levere en optimalisert Android-opplevelse. Fra venstre mot høyre er en Tilbake-tast, en Wi-Fi-nøkkel, Bluetooth, Styreflate aktivering / deaktivering, lysstyrke ned, lysstyrke opp, lysstyrke auto, skjermbilde, Web, (Android) innstillinger, spillknapper, lydknapper og en låsetast . Jeg lærer fortsatt å bruke disse tastene effektivt, men jeg kan fortelle at de er veldig gjennomtenkt og gir tilgang til de mest nødvendige Android-funksjonene. Alle Android-brukere bør sette pris på en dedikert skjermdumpknapp som ikke krever root-tilgang. (Jeg er ikke sikker på hvorfor dette ikke er standard i alle versjoner av Android OS.) Aktivering / deaktivering av styreflate-nøkkel er også bra.

To innebygde USB-porter

Med de to (!) Innebygde USB-portene er det enkelt å deaktivere pekeplaten og bruke en USB-mus, det er det jeg bruker nå. Jeg har lært å være ganske bra ved å bruke det trange tastaturet til den originale Eee PC 701, så jeg er sikker på at mine kamper med dette oppsettet vil bli bedre med praksis. Jeg vet at mange brukere ikke er villige til å lære hvordan de skal takle et nytt tastatur, så det kan være en avtale for noen forbrukere.

I tillegg til de to USB-portene har tastaturdokken et SD-spor i full størrelse og en egen USB-ladeport. Jeg har testet USB-portene med en 32 GB tommelstasjon og en 1 TB bærbar USB-harddisk, som begge er montert og kan bli surfet uten problemer. Det er her Eee Pad Transformer-nettbrettet viser hvor mye mer enn en iOS-enhet det er.

Det er ingen grunn til å kjøpe mer enn basisenheten på 16 GB når du enkelt kan legge til nesten ubegrenset ekstra lagringsplass. Det er bekreftet at MicroSD på nettbrettet og SD på tastaturet dock støtter 32 GB-kort, men det er mulig at begge støtter 64 GB-kort også. USB-portene skal støtte en hvilken som helst tommelstasjon, og hvis du fortsatt trenger mer lagring, skal en 2, 5 "harddisk tilfredsstille alle dine behov. Andre eksterne USB-enheter som webkameraer og tastaturer har også blitt bekreftet å fungere. Du kan ganske enkelt ikke gjøre dette med en iPad uten problemer med jailbreaking, og for meg er dette morderen-funksjonen som trumfer alle voksensmerter med Android-nettbrettformatet. Det løfter enheten fra "det meste en innholdskonsum" til et levedyktig (hvis beskjedent) innhold etableringsplattform.

SD-spor

SD-sporet er et innbyggingsspor, noe som betyr at et SD-kort som er satt inn i sporet, sitter i flukt med kanten av sporet, og bare en skive av kortet stikker ut. Dette er en design som er optimalisert for å legge igjen et kort som alltid er satt inn i enheten, og alle som har eid en Eee PC vil være kjent med det. Jeg foretrekker dette på en bærbar enhet fremfor den type sporet som finnes på Lenovo S10, hvor kortet ganske enkelt glir inn og det meste av kortet forblir utenfor sporet. Hovedforskjellen er at førstnevnte krever en fjærbelastet spalte. For å skyve ut kortet skyver du det inn lenger, og det fjærer ut igjen. Med Lenovo-designen skyver du bare kortet inn for å få tilgang til det, og trekker det ut for å fjerne det. Den sistnevnte typen er sannsynligvis rimeligere og mindre sannsynlig at den går i stykker. På en enhet med begrenset internminne i solid tilstand er det veien å ha kortet som sitter helt innvendig i enheten.

Eiendommelig USB-ladekabel

Jeg har blandede følelser rundt den proprietære USB-ladekabelen. Min gjetning er at det er designbegrensninger som forhindrer produsenter fra å bruke vanlig USB for å lade disse enhetene, men ved å bruke proprietære kabler, gjør de denne porten tilgjengelig for synkronisering og lading. Med alle de andre måtene å laste inn data på, har jeg ikke synkronisert med den egenutviklede kabelen en gang.

Batteritid

Batterilevetiden er fenomenal, spesielt med tastaturdokken festet (noe som gir 10 timers batterilevetid til de ni timene som nettbrettet allerede har skryt), selv om jeg allerede har funnet enheten "død" når jeg drar den ut av vesken min i hvert fall en gang. Jeg klandrer dette på den tørste og slurvete batteriledelsen til Android.

Min erfaring med iPad er at når du legger enheten i dvale, sover den, nipper til akkurat nok juice til å av og til våkne opp, koble til en AP og se etter varsler, varsle deg om disse varslene og deretter gå tilbake til en strøm- nipper koma. Android ser ut til å slå av mest synlige tegn på aktivitet, men alle radioer ser ut til å fortsette å kringkaste og overvåke ved full eksplosjon, og suger ned batterilevetiden som om det var en endeløs energibrønn.

Standby-livet er vurdert til 300 timer, men jeg har ikke sett en brøkdel av det. Min gjetning er at hvis jeg deaktiverte GPS og Wi-Fi, ville jeg se standby-livet øke dramatisk. Dessverre er dette en plattformbegrensning der Android ganske enkelt henger etter iOS, og jeg tror du vil finne de samme problemene med hvilken som helst Android nettbrett.

Clamshell design

En kollega som eier en iPad viste en viss misunnelse av gadget da jeg først brakte Eee Pad Transformer på kontoret, men han bemerket også, "med muslingeformatet tror jeg at jeg vil ende opp med å bruke den stort sett sånn, og ikke som en tablett." Det viser seg at dette var en veldig skarp observasjon, fordi min erfaring har vært at jeg ikke har hatt noe særlig lyst eller grunn til å fjerne opp nettbrettet. Dette får meg til å lure på om nettbrettmania kanskje ikke er litt av en nyhet.

Jeg synes det er en fantastisk ide å ha en berøringsskjerm i et muslingeskall. Noen ganger er det mer fornuftig å peke, sveipe eller røre enn en styreflate eller en mus, spesielt på et bærbart format - og det er tider og steder der et nettbrett er mer logisk og praktisk enn en muslingdesign. Å lese e-bøker og uformell surfing, spill og noen andre applikasjoner ser ut til å fungere bedre med et nettbrettformat, men likevel er så mye av det vi gjør, spesielt på en enhet som har fått kraft til å gjøre disse tingene, bedre egnet til et muslingeformat.

Jeg får veldig følelsen av at jeg er på den blødende kanten til dette nye segmentet av databehandling, og to år på veien kan jeg angre på dette kjøpet når jeg ser på underverkene som er tilgjengelige.

Ytterligere to saker

Det er noen dvelende problemer som jeg har opplevd andre steder. Et problem er at med en oppdatering fra ASUS blir nettleseren frustrerende lite reagerende og manifesterer seg i langsomme sidelaster og etterskrevet tekstinnføring. Det virker som om dette enten er programvare eller firmware, og derfor kan vi håpe at problemet blir løst, men foreløpig er det et stort irritasjonsmoment for mange brukere. I tillegg til den inkluderte nettleseren, har jeg også installert Dolphin HD og Firefox, og alle nettleserne ser ut til å vise dette problemet til en viss grad.

Merkelig nok synes Backspace-tasten å ha et problem med å sikkerhetskopiere to mellomrom for hver inngang, også, men bare i nettlesere.

Disse problemene er irriterende, og fungerer som et eksempel på hvor fint polerte Apple iOS-produkter sammenlignes med Android-alternativer. Apple ser ut til å takle persepsjonen bedre enn Android. Jeg kan bare anta at disse problemene til slutt vil bli adressert av oppdateringer fra ASUS.

Konklusjon

Totalt sett gir Eee Pad Transformers format og funksjoner en veldig overbevisende pakke. Batterilevetiden og produktivitetsfunksjonene til den forankrede Eee Pad Transformer gjør den til en godt posisjonert konkurrent mot Lenovo netbook og får meg til å tro at den ryktede bortgangen til netbook-plattformer kan være litt for tidlig. Muligheten til å oppheve enheten for de tilfeller der et nettbrettformat gir mening er en stor bonus. I tillegg gjør den åpne utvidbarheten og dataoverføringen av Android-plattformen den brattere tekniske kurven sammenlignet med en iOS-enhet verdt innsatsen, etter min mening. Min kone adopterer for tiden min 64 GB iPod som sin egen. Det faktum at Eee Pad Transformer er 399 dollar for 16 GB nettbrettet og $ 150 for tastaturdokken treffer virkelig det søte stedet på pris og funksjoner.

Til tross for at jeg er bygd på en ganske ung plattform som ikke er så raffinert eller polert som konkurrentene, tror jeg at ASUS Eee Pad Transformer er det sterkeste Android Honeycomb-nettbrettet på markedet, med flotte funksjoner som gjør den egnet for lett til moderat databehandling for både profesjonell og personlig bruk.

Les også: CNETs anmeldelse av ASUS Eee Pad Transformer. (CNET er et søsterside til TechRepublic.)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com