Apple kan distrahere bedriftskunder bort fra Googles tilbud

Hvis en fremtidsrettet rapport fra teknologianalytiker Forrester viser seg å være sann, kan det gjøre et interessant par år i bedriftsmarkedet, ettersom Google deler oppmerksomheten mellom å opprettholde en tilstedeværelse på en enhet som får popularitet på arbeidsplassen og prøve å skyve andre enheter som kjører sin egen programvare samtidig.

Tablet fascinasjon

Den enheten er selvfølgelig nettbrettet, og ifølge Forrester forventes det at forretningskunder bruker 10 milliarder dollar på iPad-er i 2012, sammen med ytterligere 9 milliarder dollar på Mac-datamaskiner som oppmuntrer til ytterligere iPad-lojalitet og omvendt. Fascinasjonen fortsetter gjennom 2013, ettersom Forrester forventer at 12 milliarder dollar brukt på Mac-maskiner og 16 milliarder dollar på iPad-er brukt av forretningskunder, mens "Wintel"-PC-er og nettbrett vil se en nedgang på 3% og 1% i henholdsvis 2012 og 2013. Mot slutten av 2013, bør utgiftene ta seg opp igjen på Windows og Intel-enheter.

Det er interessant, men hva med skybygging? Et annet aspekt av rapporten sier at mens skyinfrastruktur var oppe i 2011, blir disse innkjøpene gjort og gjort, og bare de største aktørene (myndigheter og vertsfirmaer) vil fortsette å bruke på 2011-nivåer i 2012. I mellomtiden vil virksomheter være i en mening, distrahert ved å implementere iPads og Mac-maskiner i systemene sine, og vil ha mindre penger å kaste på ting som virtualisering, servere og implisitt innkjøp og opplæring for Googles egne skyløsninger.

Alle som har sett Apple de siste årene vet at de tar tentative skritt for å gjøre Google til en mindre, mindre viktig del av iOS-opplevelsen. Apple har angivelig kjøpt et kartleggingsfirma, Poly9, som kan brukes til å erstatte iPhone sin Google-avhengige Maps-applikasjon. Siri, den smarte stemmestyrte "virtuelle assistenten" i iPhone 4S, kunne sees på som gradvis å trene brukere til å få svar tilbake fra telefonen sin uten å virkelig vurdere kilden. Og Apples egen iCloud-tjeneste tilbyr iOS- og Mac-eiere et praktisk sted å holde synkronisert dokumenter, e-post og bilder, noe som gjør lignende Google-synkronisering krever et ekstra trinn eller to.

Merkelig stilling

Så Google er igjen i den merkelige posisjonen å prøve å opprettholde fotfeste på det mest populære nettbrettet med sin (veldig, veldig fine) Google Søk-app og andre initiativer, samtidig som de også hjelper partnere som Samsung med å skyve enheter som den nylig avdukte Note, et nettbrett / telefonhybrid som tilbyr sikkerhets- og distribusjonsfunksjoner på bedriftsnivå.

Google må også opprettholde noe av en enhetsnøytral tilnærming til skytilbudene sine, til tross for Apples åpenbare grep for å få kunder til å stole på Apple selv for sikkerhetskopiering, synkronisering og andre tjenester. Apple dukket for det meste ut av bedriftsmarkedet for noen år tilbake, men den økende innflytelsen over forbrukermarkedet kan hindre Google i å slå sine tjenester som den beste og eneste måten for bedrifter å flytte sin virksomhet på nettet. Det er et underlig sted å være, og det vil bare bli merkeligere hvis Apple gjør grep i løpet av en nær fremtid for å faktisk skyve Google lenger bort fra enhetene sine.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com