Apple lar apputviklere gjenoppta sporing med iOS 6

Online sporing av mobile enheter uansett grunn er et berørt tema - bare spør Apple. For en stund tilbake, var Apple smellkyss midt i sporet. Panikken startet da Wall Street Journal publiserte hvordan applikasjonsutviklere klarte å knytte iPhone's Unique Device IDentifier (UDID) - betraktet telefonens serienummer - med annen personlig informasjon (ekte navn, adresser og telefonnumre) lagret på telefonen. .

Denne artikkelen skrevet av Eric Smith forutså denne uunngåeligheten:

"Apple ga denne funksjonen slik at applikasjonsutviklere på en unik måte kunne identifisere iPhone-en som brukes til formål som å lagre applikasjonspreferanser eller høye score for videospill. Mens UDID forenkler prosessen med å samle og lagre visse typer data, skaper det også en fristende mulighet for bruk som sporingsagent eller for å korrelere med annen personlig identifiserbar informasjon på utilsiktede måter. "

Forfatteren Smith presenterte følgende lysbilde som bevis på at en UDID (første røde rute) kan sendes til en apps eksterne server. Lysbildet beviser også at appen knytter UDID til telefoneierens navn, Eric J. Smith (andre boks).

Dette betyr at organisasjoner tilknyttet hver enkelt av iPhone-appene dine kan hente en betydelig mengde informasjon om deg, dine online vaner, og muligens en posisjonsprofil hvis appen har tillatelse til å bruke enten grove (mobil) eller fine (GPS) posisjonsdetaljer .

Hvem er ansvarlig?

Jeg vil gjerne gå et øyeblikk tilbake og diskutere noe som ser ut til å gå seg vill i kampen. Det er tre parter involvert i dette forholdet: Apple, apputviklere / annonsører og telefoneierne.

La oss starte med Apple. Jeg trakk følgende sitat fra deres hjemmeside for personvernregler i dag:

"Vi kan samle inn informasjon som yrke, språk, postnummer, retningsnummer, unik enhetsidentifikator, beliggenhet og tidssone der et Apple-produkt brukes, slik at vi bedre kan forstå kundeadferd og forbedre våre produkter, tjenester og reklame. ."

De fleste sier at det er greit. Apple har allerede all personlig informasjon.

Neste på listen er apputviklere og annonseringsnettverk de bruker. Før i løpet av siste februar var det ikke nødvendig med personvernregler som dekker mobilapper. Full tillit til en apputvikler uten regning plaget mange personverneksperter. Det ser ut til at noen som kunne gjøre noe, lyttet.

Denne pressemeldingen beskriver en avtale mellom California og de seks store mobilapp-markedene: Amazon, Apple, Google, Hewlett-Packard, Microsoft og Research In Motion.

"Denne avtalen styrker personvernbeskyttelsen til forbrukere i California og for millioner av mennesker rundt om i verden som bruker mobile apper. Ved å sikre at mobilapper har personvernregler, skaper vi mer åpenhet og gir mobilbrukere mer informert kontroll over hvem som får tilgang til deres personlige informasjon og hvordan den brukes. "

Gode ​​nyheter. Alle er enige; alle mobilapper må ha en personvernpolicy. Retningslinjene må være lett tilgjengelige, og appens oppføring i butikken må inneholde personvernreglene eller en lenke til den.

Merk : Avtalen begrenser ikke hvilken informasjon som kan samles inn.

Så er det oss, telefoneierne. Slik den er satt opp, vil ansvaret hvile på hver enkelt av oss for å lese, forstå og godta appens personvernregler.

Tilbake til UDID

Mens alt dette foregikk, tok Apple en kommandobeslutning. Melding til apputviklere: Ikke mer ved å bruke UDID, eller vi fjerner appen din fra butikken vår. Fred kom tilbake til det digitale landskapet, i hvert fall for litt ...

Apple begynte strategisk å lekke at noe var i arbeidene for å erstatte UDID som en markør for apputviklere. Det blir sagt, det var uunngåelig. Det er bare for mye penger å tjene av to av de tre involverte partene. Jessica Vascellaro, fra Wall Street Journal, var en av de første som tok igjen, og nevnte i sitt innlegg:

"Apple Inc. planlegger å gi ut en ny måte for mobilapputviklere å spore hvem som bruker programvaren deres. I følge folk som er orientert om Apples planer, er selskapets siste forsøk på å balansere utviklernes appetitt på å målrette data med forbrukernes ubehag over hvordan det er brukt."

Vi presenterer IDFA

Vel, ventetiden er over. Med utgivelsen av iOS 6 er Apple tilbake i sporingsspillet. Det Vascellaro henviste til i innlegget hennes er IDentifier for Adverters (IDFA).

For å gjøre det mer velsmakende bestemte Apple seg for å lage IDFA-er som ligner på vedvarende informasjonskapsler, og dermed noe kontrollerbar av brukeren - i motsetning til UDID. Flere kilder nevner (jeg har ikke sett bevis) at IFDA ikke kan spores tilbake til den enkelte bruker; den kobler bare online oppførsel til en enhet.

Slik deaktiverer du

Hvis målrettede annonser og gir apputviklere din personlige informasjon ikke appellerer til deg, kan du deaktivere IDFA, ettersom den er aktivert som standard. Bryteren finner du under Innstillinger> Generelt> Om> Annonsering.

For å begrense sporing, slå på bryteren.

Noe forvirring

Hvorfor kalte Apple bryteren Limit Ad Tracking ? De måtte vite at det ville skape forvirring. Og det gikk ikke lang tid før ryktene var ute og gikk. Noen jeg har funnet er:

  • Selv med begrensning av annonsesporing aktivert, blir identifikatorer sendt til annonsører. Informasjonen flagges, men opp til den enkelte organisasjon å respektere den.
  • TRUSTe.com påpekte flere bekymringer i denne artikkelen. For eksempel: Dette systemet har noen strukturelle likheter med DNT-headerfunksjonen, men med noen viktige hull som unntakshåndtering og noen definisjoner rundt hvilken oppførsel som forventes av tredjeparter når brukeren har satt flagget.

Jeg har ikke vært i stand til å bekrefte (annen kilde) noen av de ovennevnte bekymringene. Jeg tenkte at det var best å nevne dem og vil oppdatere artikkelen etter hvert som informasjon blir tilgjengelig.

Siste tanker

Som så mange andre ting, er onus nok en gang firkantet på oss brukere. Apple og utviklere kan lage retningslinjer som dekker deres forpliktelser og enda viktigere:

" Blankt selskap har skjønn å når som helst oppdatere denne personvernpolitikken."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com