10 grunner til at jeg dumper min iPad for en Galaxy Tab

Samsungs Galaxy Tab er et 7-tommers nettbrett som ligner mye på en gjengrodd Galaxy S-telefon, uten telefonfunksjonalitet. Det debuterte i USA denne måneden og vil være tilgjengelig fra alle de fire store amerikanske trådløse transportørene. (Merk: Versjoner av enheten som selges utenfor USA har telefonfunksjonalitet; dette er en begrensning pålagt av de amerikanske transportørene.) Omtaler varierte fra glødende ("Det er et nettbrett. Det er fantastisk. Det er kostbart" ) til skjellsett ("A Pocketable Togvrak ") .

Jeg kjøpte en iPad av en enkel grunn: Jeg ville ha en lett, tynn tablett jeg lett kunne bruke ute på terrassen, mens jeg syklet som passasjer i en bil, mens jeg lå i sengen, eller mens jeg satt i sofaen foran TV-en . Alt dette er situasjoner der en vanlig bærbar PC eller bærbar PC, eller til og med større og tyngre konvertible nettbrett, bare ikke fungerte like bra. IPad var den eneste på markedet på det tidspunktet som passet til disse kriteriene til en pris på under 1000 dollar.

Men jeg har hatt et kjærlighets / hat-forhold til iPad fra begynnelsen. Jeg elsker formfaktoren og den enkle forbindelsen til et nettverk og konfigurering av Exchange-e-postkontoen. Men jeg hater mangelen på lagringsutvidelse, dets frustrerende manglende evne til å vise Flash-baserte nettsteder og vanskeligheten med å legge inn tekst på tastaturet. Og det er fremdeles bare en smule tyngre og tyngre enn jeg egentlig foretrekker for bruksområdene jeg legger den til. Mest av alt hater jeg Apples ironclad-kontroll over hvilke apper jeg kan installere.

Jeg har ventet spent på et levedyktig alternativ. Jeg er en Windows lojalist fra vei tilbake, og jeg har brukt Windows Mobile smarttelefoner siden jeg fikk min første, en Samsung i730 tilbake i 2005. Jeg har fremdeles en Omnia II som kjører WinMo 6.5, men nylig ble jeg vunnet til Android, først ved å teste en Droid X og deretter ved å teste en Samsung Fascinate. Jeg ble forelsket i fascinerende, som er en Galaxy S-telefon, så jeg hadde en følelse av at jeg kom til å like storebroren sin, Galaxy Tab. Og jeg hadde rett. Til tross for Tab's noe høye pris, har jeg bestemt meg for å dumpe iPad for Tab. Her er 10 grunner.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting .

1: Størrelse

Ja, jeg elsket iPad's 9, 7-tommers formfaktor da jeg fikk den. Det er fordi det var så mye mindre og tynnere enn nettbrettene (Windows-baserte cabrioleter og skifer) jeg hadde brukt tidligere. Men det var fremdeles ikke helt nok. Den er bare litt for stor til å gli i favoritt-vesken min. Vil du legge den i lommen? Glem det. Og med mindre du er en stor, jevn fyr (det er jeg ikke), er det ikke lett å holde den i den ene hånden.

Steve Jobs uttalte 7-tommers nettbrett "død ved ankomst." Han tror kanskje større er bedre, men jeg er uenig. Tab's dimensjoner på 7, 48 av 4, 74 tommer (sammenlignet med iPadens 9, 56 by 7, 47) gjør den til omtrent halve størrelsen på iPad. Og det betyr at det er lettere å holde fast i og manipulere, lettere å "tommeltype" på, og lettere å passe inn i en liten pose eller til og med en stor jakkelomme.

2: Vekt

Ved 25, 6 oz. (Litt over halvannen kilo) virker iPad lett - spesielt hvis du sammenligner den med eldre stiltabletter som veide 3 til 4 pund. Men hvis du holder det opp i en moderat periode, opplever du at det blir slitsomt. Dette er spesielt viktig hvis du bruker nettbrettet ditt til å lese ebøker. Og å bære den rundt legger vesken til, hvis ikke tyngende, vekt.

Galaxy Tab veier inn på en trim på 13, 4 oz., Mindre enn et pund. Forskjellen virker kanskje ikke så mye, men det gjør det mye enklere å bruke i lengre tid uten å være slitsomt og gjør det mer sannsynlig at jeg får den med til tider hvor jeg kanskje ikke gidder å ta med iPad på grunn av sin bulk og vekt .

3: Utvidbar lagring

En av de største klagene mine på iPad var mangelen på et flash-minnespor for å gi meg mer lagringsplass. Apple ville selvfølgelig ikke at jeg skulle kjøpe et SD / microSD-kort fra en av mange leverandører - de ville at jeg skulle kjøpe en høyere kapasitet, dyrere iPad fra dem. Den typen åpenlyse gauging er en av grunnene til at jeg hater å gi noen av pengene mine til Apple.

Galaxy Tab har et microSD-spor som offisielt vil godta kort opp til 32 GB i kapasitet. Jeg vet ikke, men jeg vil ikke bli overrasket om vi kan finjustere det for å bruke 64 GB-kort når de blir lett tilgjengelige, akkurat som vi kunne bruke 8 GB-kort på telefoner som offisielt bare godtok kort opptil 4 GB.

En annen fin ting med fanen er at minnekortsporet er lett tilgjengelig - i motsetning til på Galaxy S-telefonene, hvor du må fjerne baksiden for å bytte ut kortet (selv om jeg gir Samsung æren for at du ikke får deg til å fjerne batteriet til bytt kort, som du har å gjøre med mange av dagens telefoner). På fanen er sporet på siden av enheten, og du åpner bare det lille dekslet for å få tilgang til det.

4: Valg av 3G-transportører

IPad-en har endelig kommet til Verizon Wireless - vel, slags. Problemet er at det er den eneste Wi-Fi-versjonen, siden Apple ikke lager en iPad med innebygd støtte for CDMA / EVDO (teknologien som brukes av Verizon og Sprint). For å bruke den med Verizons 3G-nettverk, må du kjøpe MiFi-mobilhotspotsenheten deres og deretter koble iPad til den via Wi-Fi. Ulempen er at du kan koble opptil fem enheter til MiFi - men det betyr å bære rundt enda en (om enn liten) komponent.

Galaxy Tab kommer til å være tilgjengelig gjennom alle de store trådløse transportørene og vil ha 3G-funksjoner innebygd, så det er ingen ekstra enhet å ha med seg.

5: Bedre Bluetooth

IPad-en har Bluetooth 2.1-støtte, mens Galaxy Tab har Bluetooth 3.0. Den senere versjonen støtter raskere hastigheter, opptil 24 megabit per sekund. (Bluetooth 2.1 + EDR støtter en datahastighet på 3 Mbps.)

6: To kameraer

IPad-en mangler et kamera av noe slag. Jeg har ikke noe imot å ikke ha et bakovervendt kamera, siden telefonen min har et kamera og er mye bedre egnet til å ta bilder. Å holde den store nesten 10-tommers iPad opp for å knipse et bilde ville uansett være vanskelig. Men jeg har alltid trodd at nettbrettets formfaktor ville vært perfekt for videokonferanser - hvis bare enheten hadde et frontvendt kamera.

Galaxy Tab har to kameraer, en 3, 2 MP bakovervendt og en 1, 3 MP foran. Og selve enheten er liten nok til at bakkameraet vil være mye mindre vanskelig å bruke.

7: Flash

Steve Jobs har gjort det klart at han hater Adobe Flash og ikke vil ha det på iPhone eller iPad. Jeg er ikke stor tilhenger av Adobe selv, men det er bare for mange nettsteder der ute som er avhengige av Flash, og mangelen på støtte for det kan gjøre surfing på nettet med en iPad til en frustrerende opplevelse.

Galaxy Tab inneholder Flash Player 10.1, slik at du kan få tilgang til disse Flash-aktiverte nettstedene. Dette gjør sakte litt mer, men det er langt bedre enn å ikke få tilgang til dem i det hele tatt.

8: Swype

IPad-en er for stor til å skrive inn tommelen, og selv om du kan (slags) berøre typen på den, vil det sannsynligvis resultere i mange feil, etter min erfaring. Det lar meg gjøre en modifisert versjon av berøringsskriving, der jeg må se på tastaturet mens jeg skriver, og det bremser meg. Verre er det at det er ubehagelig å prøve å gjøre det i lengre tid. Dermed bruker jeg iPad til forbruk, men prøver å unngå å lage tekstinnhold på den.

Fanen, som Galaxy S-telefoner (og andre Android-telefoner jeg har prøvd) kommer med Swype. Det er en annen måte å legge inn tekst ved å skyve fingeren fra nøkkel til nøkkel, og i begynnelsen kan du ikke tro at den virkelig ville fungere, men det gjør det. Jeg ble først kjent med Swype da jeg fikk min Omnia II Windows-mobiltelefon, og i løpet av en uke kunne jeg legge inn tekst ved over 50 wpm - på en telefon! Jeg sverget på at jeg aldri ville ha en annen telefon som ikke brukte Swype. Etter at du har blitt vant til den lengre avstanden fingeren har til å reise, fungerer den fint på fanen, og den er langt mindre slitsom enn å skrive på det virtuelle tastaturet.

Vi hører stadig rykter om at Swype kommer til iPhone / iPad, men så langt har det ikke skjedd.

Selv om du foretrekker å trykke på tastene i stedet for å sveipe, har kategorien en funksjon som gjør tekstinntasting mye bedre enn på iPad: Du kan trykke og holde inne en tast for å få et sekundærtegn. Hvis du vil skrive inn et nummer på iPad, må du bytte til det alternative symboltastaturet. På fanen kan du ganske enkelt holde den rette alfabetiske tasten nede for å skrive inn tallet som vises over bokstaven. Å bytte frem og tilbake mellom alfabetisk og numerisk / symboltastaturene på iPad driver meg nøtter, så jeg elsker denne funksjonen.

9: Sammenlignbar batterilevetid

En ting jeg virkelig elsket med iPad-en min var batterilevetiden. Sammenlignet med omtrent alle andre bærbare dataenheter (annet enn en enkel MP3-spiller), var utholdenheten fantastisk. Jeg kom lett nærmere 10 timer med ganske tung bruk av det, og siden jeg normalt ikke bruker det så tungt, kunne jeg noen ganger gå en uke mellom ladningene.

Dette var avtalsbryteren på de fleste alternative nettbrett jeg så. Mange av dem hørtes bra ut - helt til du kom til den delen som sa "Batterilevetid: 4 timer." Jeg ville ha noe som kan sammenlignes med iPad, som i det minste ville la meg bruke den tungt for en full arbeidsdag uten å lade opp. Galaxy Tab måler ikke helt opp med iPad i så måte - men den er god nok. Det er vurdert til syv timer for videoavspilling, og lenger for mindre intensive oppgaver. Det stabler godt opp mot iPad, som jeg fikk omtrent åtte timer med å streame video konstant.

Et annet pluss er at du kan lade fanen fra datamaskinens USB-port, selv om du må bruke kabelen som fulgte med enheten for å gjøre det siden dessverre, Samsung brukte en proprietær kontakt på fanens side. Dette var en merkelig avgjørelse, gitt at Galaxy S-telefonene har en standard mini USB-port.

10: Frihet

For de som gnager av å være under Apples tommel når det kommer til programvare, tilbyr fanen noe som er uvurderlig - friheten til å installere apper som ikke trenger å bli "godkjent" av telefonens produsent. Android Market er en praktisk og enkel måte å laste ned apper på, men du er ikke begrenset til tilbudene.

Selvfølgelig låser transportørene enhetene sine til en viss grad, og avhengig av hvor du kjøper det, kan det hende at fanen har leverandørinstallert crapware som du ikke lett kan fjerne. Imidlertid er det enkelt å forankre fanen; det er en ett-klikk-app for den som heter z4root. Og det er sannsynlig at tilpassede ROM-er for fanen vil dukke opp i løpet av den nærmeste fremtiden, slik de har for Android-baserte telefoner. (Bare husk at rooting - likt det å jailbreaking en iPhone / iPad - ugyldiggjør garantien.)

Sammendrag

IPad-en er glatt og pen og gjør noen ting godt. Jeg hadde det gøy med meg, selv om jeg til tider følte det som å kaste den i sjøen. Men det manglet mye av de tingene jeg ønsker og verdsetter mest, for eksempel muligheten til å utvide lagring, til å "skrive" i en anstendig hastighet, og å bære og holde den komfortabelt i lange perioder uten at det blir tyngende. Jeg må også kunne se Flash-innhold og gjøre videokonferanser. Fanen tilbyr alt det og mer.

Visst, den neste generasjonen av iPad vil sannsynligvis inkludere noen av disse funksjonene. Men det er noen som iPad sannsynligvis aldri vil gi oss, for eksempel utvidbar lagring og valgfrihet når det gjelder appene våre. Disse tingene er kanskje ikke viktige for alle, men de er viktige for meg. Så viktig at jeg dumper min iPad til fordel for fanen.

Relaterte ressurser

  • Samsung Galaxy Tab-anmeldelse: Alt du trenger å vite
  • Samsung Galaxy Tab: Det ultimate lysbildefremvisning av bilder og skjermbilder
  • Samsung Galaxy Tab får bedriftsassistanse fra Polycom
  • Samsung Galaxy Tab Teardown (Sprint)
  • 10 ting å se etter på en nettbrett


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com