Windows Phone 7: Klar til å fylle hullet, eller 12 måneder for sent?

Jeg har to sinn om Windows Phone 7.

Det er en del av meg som er imponert over det Microsoft har skapt og mener det har et legitimt skudd å finne et sted i markedet. Men det er en annen del av meg som mener at selskapet ventet for lenge og står overfor en oppoverbakke kamp for å vinne forbrukere, telefonen beslutningstakere og trådløse transportører.

Her er en rask oversikt over begge argumentene, og en meningsmåling for deg å stemme på den du mener har mest fortjeneste.

Hvorfor det kunne fylle gapet

Som jeg har sagt før, applauderer jeg Microsoft for å ha mot til å gjøre en fullstendig omstart av sin mobile plattform. Det er noe BlackBerry og Nokia valgte å ikke gjøre, og basert på hva jeg har sett om BlackBerry 6 og Symbian 3, finner de begge nå Windows Phone 7 i det mobile innovasjonsløpet.

Jeg har aldri vurdert det for mye plass mellom Apple iPhone og Google Android - de to hotteste mobilplattformene på planeten. Når jeg vurderer hva Microsoft prøver å gjøre med Windows Phone 7, begynner jeg imidlertid å tenke at det kan være noe vrirom mellom de to rødglødende plattformene.

Windows Phone 7 har et brukergrensesnitt med enkelhet og polering som ligner på iPhone, men med tilpasningsmuligheter som ligner Android. Det er der WP7 har en sjanse til å sette sitt preg. For de som vil ha passform og finish på iPhone, men ikke ønsker å være låst i Apple-økosystemet, vil Windows Phone 7 nå konkurrere med Android som toppalternativet.

Så er det WP7-integrasjonen med Microsoft Office og SharePoint, som vil appellere til mange SMB-er og bedrifter som allerede kjører Windows-stasjonære maskiner og Windows-servere. Mange av disse selskapene kjører for tiden BlackBerry for mobil. Jeg mistenker at vi vil se at mange av dem forenkler IT-en og sparer mye penger ved å grøfte BlackBerry BES og bruke Windows Phone 7 med Exchange ActiveSync.

Hvorfor det kan være for sent

Hvis Windows Phone 7 hadde blitt utgitt for et år siden, kan det ha vært en trussel å utfordre iPhone og Android til fart i smarttelefonløpet - både med tanke på salg og å vinne over utviklere.

Men smarttelefonmarkedet har falt sammen rundt iPhone og Android i 2010. Visst, Nokia og BlackBerry henger fortsatt rundt, men de har stadig mistet markedsandelen og har ikke klart å følge med i innovasjonsløpet. Begge deler står i fare for et stupbrett fritt fall de neste 12-24 månedene.

Det ville åpne for Microsoft for å ta tredjeplassen i mobilmarkedet bak Android og iPhone. Det vil være i en hundekamp for det tredjeplassen med ikke bare Nokia og BlackBerry, men også en gjenopplivende Palm webOS med hjelp av sin nye eier, HP.

Hvorfor skal iPhone og Android ganske enkelt smøres de to øverste stedene? IPhone nærmer seg 300 000 apper, og Android har omtrent 100 000. Med andre ord, utviklerne har allerede plukket ut vinnerne. UI-ene på disse to plattformene er også like nok (Android etterligner iPhone på mange måter) at det ikke er for vanskelig å porte apper fra den ene plattformen til den andre, selv om de er bygd på forskjellige programmeringsspråk.

Dessverre er det ikke tilfelle for Windows Phone 7. UI-en er så forskjellig fra iPhone og Android at utviklere ikke vil være i stand til å enkelt porte sine iPhone / Android-apper. De må gjenskape hjulet på mange måter for å imøtekomme WP7s tekstbaserte menystruktur og flisebaserte bilder.

Med utviklere er Microsofts beste håp å konvertere legionene til tredjepartskodere som tidligere har jobbet med programvareutviklingsprosjekter som involverer Windows, Office eller andre Microsoft-teknologier, men som ennå ikke har gjort et hopp til mobil programvare. Microsoft har også sterke partnerskap med mange av de store utviklingshusene som Adobe og Electronic Arts. Å benytte seg av disse partnerskapene kan bidra til å generere noen første brummer som kan drive plattformen fremover og få flere tredjepartsutviklere til å ta en sjanse på WP7.

Microsoft trenger også å håpe på en Android-snuble. Hvis Google ikke kan gjøre en bedre jobb med å standardisere Android OS, er plattformen i fare for dårlig fragmentering til det punktet at den vil slå av utviklere og telefonkjøpere. Imidlertid forventer jeg at Google vil ta en sterkere hånd og få situasjonen under kontroll. Og hvis det er tilfelle, vil Google og Microsoft gå etter de samme smarttelefonprodusentene og trådløse transportører. Det er mer sannsynlig at begge gruppene velger Android, fordi det ikke er tilknyttet lisensavgift, og de kan gjøre mer for å manipulere det fordi det er åpen kildekode. Foreløpig støtter selskaper som HTC, Samsung og LG begge plattformene før markedet sorterer ut vinneren, men de vil ikke støtte begge på ubestemt tid med mindre de begge er en populær suksess.

Du bestemmer

Les også

  • Microsoft går inn igjen på mobilmarkedet med alle våpen i brann
  • Bilder av de 10 første Windows Phone 7-enhetene
  • Video: Ballmer snakker WP7, iPhone, Android og Microsoft nettbrett
  • Windows Phone 7 gjennom utviklerens øyne

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com