Windows 8-oppgraderingsopplevelsen

Jeg bestilte to Surface tabletter forrige uke og venter spent på deres ankomst. Jeg kjøpte en 32G med Touch Cover, og en annen med Type cover. I mellomtiden bestemte jeg meg for å oppdatere en av mine hjemme-PCer til Windows 8.

Dagene med optiske medier falmer, og en 2G-nedlasting virker nå akseptabel, så jeg spratt "kjøp Windows 8" inn i Bing og gikk til Microsoft Australia-siden.

Imidlertid har Microsoft ikke hastverk med å hente inn pengene dine, da det fornuftig først kjører en kompatibilitetssjekk med det installerte operativsystemet og programvaren. Etter noen minutter ga den meg en liste over programmer som ville passet godt i Win 8 og noen få som kan kreve oppdateringer. Ingenting virkelig alvorlig, siden alle de viktigste verktøyene mine, til og med min videoredigeringssuite, var fine. Jeg ble deretter spurt om hvilken type oppgradering jeg ønsket og valgte å bevare alle dokumentene, innstillingene og applikasjonene mine, og til slutt ga jeg dem 39, 99 dollar - en god pris for en full OS-oppgradering.

Nedlastingen tok rundt 2 timer, mye lenger enn jeg forventet, men jeg var på Wi-Fi-en og jeg mistenker at nedlastingsserverne kan ha ganske stor belastning på dem. Når den ble lastet ned, tok installasjonen rundt en time på datamaskinen min, men jeg er sikker på at dette vil variere fra datamaskin til datamaskin. Jeg brukte Windows-kontoen min for pålogging, og da Windows endelig kom til den nye startskjermen, var det betryggende å se de samme brikkene som jeg er vant til på telefonen min, fylt med de samme dataene og bildene.

Det eneste mindre problemet i installasjonen var at Windows trodde at jeg hadde et europeisk tastatur, og jeg måtte finne @ -symbolet på dobbelt sitat-tasten når jeg satte inn e-postadressen min.

Jeg har hatt forhåndsvisningen av Windows 8 i noen tid, men jeg hadde fortsatt en øyeblikkelig forvirring da jeg gikk til skrivebordet og ikke hadde en Start-knapp. Å flytte musen til øverste høyre hjørne brakte imidlertid Charms-menyen, og jeg var tilbake på det nå velkjente Start-skjermbildet.

Desktop vaner dør hardt, og jeg prøvde fremdeles å finne ut hvordan du lukker de nye RT-appene siden de mangler en lukkeknapp. Det er selvfølgelig flere metoder, men det virkelige svaret er at du ikke trenger å gjøre det. indows 8 vil suspendere apper og fjerne dem senere, om nødvendig. Hvis du virkelig trenger det, kan du imidlertid sveipe fra toppkanten til bunnen med mus eller finger, eller bruke øvre venstre hjørne for å vise alle appene og høyreklikke for å få Lukk-menyen. Du kan også bruke Task Manager.

Jeg hadde en rask omvisning i de installerte appene, og alt så rent og fantastisk ut. Typografien og bruken av store bilder presenterer en ny standard innen desktop OS-design, og man kan bare håpe at Apple og Google tar oppmerksomhet.

Det var nå ganske sent, så jeg bestemte meg for å slå av datamaskinen, bare for å innse at jeg ikke hadde noen avstengningsknapp tilgjengelig. Jeg visste at det ville være et sted i Charms-menyen, men siden jeg var sliten, brukte jeg bare den andre metoden for å trykke på strømknappen på PC-en og alt stengte normalt. Neste morgen kikket jeg raskt opp på internett, og jeg hadde rett; Charms Menu -> Innstillinger -> Strøm -> Slå av.

Jeg har ikke kjørt noen definitive benchmarks, men datamaskinen min slår seg av, starter opp og kommer raskere tilbake fra søvnen, og jeg skal undersøke hovedprogrammene og spillene mine neste uke.

Alt i alt var dette en av de jevneste OS-oppgraderingene jeg noen gang har gjort, og etter min mening vel verdt prisen.

Du vil ha en og annen forvirring, ettersom du trenger å lære bort noen gamle skrivebordsvaner. Appene dine vil fortsatt fungere og skrivebordet ditt er fremdeles der, men alt er litt raskere og glattere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com