Windows 8: En utvikleres førsteinntrykk

Microsoft avduket en forhåndsvisning av utviklere av Windows 8 på BUILD-arrangementet i forrige uke. Mange forfattere skiver og terninger Windows 8 når det gjelder brukergrensesnittet, håndtering, funksjoner og så videre; Jeg vil legge til samtalen at arven og metro-stil-appene på det samme systemet føles som Win 3.1-dagene når du hele tiden spratt mellom GUI og 80x24-modus for å få ting gjort, og jeg håper virkelig Microsoft forbedrer opplevelsene før lanseringen. Jeg fokuserer på å se på Windows 8 fra utviklerens perspektiv. (Jeg brukte VirtualBox for forhåndsvisning; hvis du vil gjøre det samme, følg disse instruksjonene.) Her er de første tankene og funnene mine om Windows 8.

Apper i metro-stil og WinRT

Den virkelig store endringen er at Windows 8 støtter et nytt app-paradigme kalt Metro-stil-apper, som er bygget på et nytt API kalt Windows Run Time (WinRT). Apper i metro-stil ser ut og føles som Windows Phone 7 (WP7) -apper og kan bygges i XAML + C # / VB.NET / C ++ eller HTML + JavaScript.

WinRT ser ut til å være en ny leverandør av system- eller operativsystemtjenester til applikasjoner. .NET var ikke et rent avbrekk fra fortiden, da det bare pakket eksisterende systemoppkallinger opp i en omfattende pakke. Selv om detaljene ikke er kjent, ser det ut for meg som WinRT kan være en fullverdig erstatning av Win32 API. Når det er sagt, er WinRT tilgjengelig fra andre språk, og det ser ut til at apper som ikke er metro-stil (.NET og C-apper) også kan bruke WinRT.

WinRT støtter en rekke interessante funksjoner, inkludert:

  • Single Sign On
  • Windows Push Notification Service (WP7 har allerede denne funksjonen.)
  • Kan fungere som en kontaktkilde til OS (dvs. den kan gi detaljer til adresseboken)

I likhet med WP7 og Silverlight-apper, vil apper i Metro-stil kjøres i et sterkt sandkasset miljø. Selv om dette er bra for sluttbrukeren, kan du forvente at appenes funksjonalitet vil ha en rekke strenge begrensninger for hva de kan gjøre med systemet. Programmer som trenger dyp OS-funksjonalitet, vil trolig fortsatt måtte skrives i .NET eller native code.

For å støtte dette nye paradigmet har Microsoft en ny versjon av Expression Blend i verkene, med stor vekt på utvikling av HTML og JavaScript. Microsoft gjør det klart at dette ikke skal brukes til statiske HTML-nettsteder, noe som får meg til å tro at Expression Web (som jeg liker mye) fremdeles vil være rundt. HTML + JavaScript-appene kjøres i IE 10, i fullskjerm, uten "krom" -modus, slik at de ser ut og føles akkurat som de andre appene i Metro-stil (som, i likhet med WP7-apper, fyller skjermen fullstendig og har ikke noe OS UI-elementer som er synlige når du bruker dem). I denne IE-økten vil ingen plugins bli aktivert, slik at du ikke kan legge inn Silverlight, Flash osv. I appene dine. Hvis du vil ha det, vil du sannsynligvis ha det bedre å skrive i XAML og legge inn HTML og JavaScript i det, selv om det er uklart om de ville ha tilgang til WinRT. Viktig merknad: Metro / WinRT-apper vil ikke være bakoverkompatible med tidligere versjoner av Windows. Merk også at Metro / WinRT-applikasjoner ikke vil være kompatible med plattformer, selv om utviklingsteknologiene er det.

Lesing gjennom WinRT-dokumentasjonen er lysende. For eksempel er det tydelig at WinRT ikke lar deg få tilgang til data utenfor et "delt" sted eller et applikasjonsspesifikt område. Det er også veldig tung vekt på asynkrone operasjoner, akkurat som i WP7. Selv om apper i metro-stil fremdeles kan få tilgang til noen deler av Win32 API, COM og .NET Framework, er tilgangen begrenset. Du kan ikke omgå begrensningene for WinRT-filtilgang ved å bruke klassene i System.IO (som File-objektet) - de er helt borte. Det er tydelig at tilgangen til .NET Framework, Win32 API og COM er å "fylle ut feltene" i det WinRT ikke gir, eller å ha alternative metoder, for ikke å gi deg dyp tilgang.

Visual Studio 11, .NET 4.5

Visual Studio 11 (VS11) ser nesten identisk ut med Visual Studio 2010, men det er massevis av UI-forbedringer og nye funksjoner. Ingen av funksjonene er ganske så "blåse meg bort" ryddig som for eksempel IntelliTrace i VS2010, men de legger alle sammen til en fin oppgradering. Forhåndsviseren til utvikleren leveres med en fratatt Express-utgave, men du kan få fullversjonen fra Microsoft (den kjører også på tidligere versjoner av Windows). Det er ikke en Metro-stil-app, og jeg kan forstå hvorfor. F # er fremdeles på lik linje med C # og VB.NET. Endringene til VB.NET og C # er overveldende, bortsett fra støtten til Async. ASP.NET 4.5 støtter HTML5s WebSockets og asynkront spyling av forespørsler og responsstrømmer, samt noen mindre interessante funksjoner. IISExpress er den nye utviklingswebserveren, og LocalDB får mye støtte.

Diverse

En ny versjon av Team Foundation Server kommer også, men detaljene er sparsomme i skrivende stund. F # 3.0 er inkludert, med en rekke nye funksjoner; spesielt ser det ut til å ha fått mer gunstige oppgraderinger enn C # eller VB.NET når det gjelder mengde (selv om Async / Await er ganske fin), men det er i stor grad fordi F # fremdeles er ganske nytt og har en måter å gå på.

Det vil være en Windows-appbutikk, som vil fungere som en smarttelefonappbutikk. App-butikken vil også støtte innkjøp i appen, som er en annen bonus. Det er integrering direkte i VS11 for å koble deg til app-butikken, inkludert en veldig kul funksjon som lar deg reservere et applikasjonsnavn. Microsoft vil også tilby applikasjonsgjennomgangsverktøyene sine, så du bør vite før du sender inn om appen din vil passere eller ikke.

En annen interessant skybasert idé er at apper i metro-stil enkelt kan synkronisere informasjon til Windows Live for bruk på andre enheter. Windows 8 + WP7 / WP8-kombinasjonsboksen kan være absolutt killer for profesjonelle på farten og for bedriftsapper. Selv om WP7 / WP8 OS forblir atskilt fra Windows 8 og appene må skrives om for hver plattform (selv om jeg antar at de ikke trenger å være det), kan du umiddelbart se arbeid eller innstillinger fra en app på en PC skje på alle enheter er kjempebra. WP7 kan allerede gjøre dette med Word, Excel, PowerPoint, SharePoint og OneNote, selv om konfigurasjonen er ganske irriterende.

Les mitt take på Windows 8.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com