Windows 10 og Edge: Hvordan Microsofts nye nettleser snart kunne utfordre Chrome

Gjennom årene har Microsoft falt bak konkurrentene i kampen om å tilby den best mulig nettleseren.

Googles fokus på å få Chrome til å føle seg rask og responsiv har vunnet nettleseren millioner av brukere på bekostning av den mer trege følelsen av Internet Explorer (IE).

Med utgivelsen av Windows 10 håper Microsoft å endre status quo og tilby den raskeste on-rampen til nettet.

I den anledning har det blitt omarbeidet hvordan den nye Edge-nettleseren håndterer JavaScript (JS), som er standard skriptspråk på nettet.

JavaScript er kjernen i det moderne nettet, med tunge sider lasting i titalls skript som igjen henter mer JavaScript. Hvis nettleseren din er treg med JavaScript, er den treg full stopp.

Innerst i hver nettleser er en JavaScript-motor som analyserer JS, tolker kommandoene og kompilerer instruksjonene til maskinkode.

I likhet med IE 11 før den bruker Edge-nettleseren Chakra JS-motoren, og Microsoft har finjustert Chakra for å gi Edge et løft på Windows 10.

Denne finjusteringen har gjort det mulig for Edge-nettleseren å overvåke ikke bare IE, men også de siste eksperimentelle byggene av Chrome og Mozilla Firefox, i henhold til standarder som drives av Microsoft.

Referanseplanene Octane og JetStream måler JavaScript-ytelsen og er viktigst ikke produsert av Microsoft, men av deres konkurrenter, Octane av Google og JetStream av Apple.

Testene fant Edge å være 2, 25 ganger raskere enn IE i Octane 2.0 benchmark og 1, 6 ganger raskere i JetStream benchmark.

"Nøkkelen er at Microsoft Edge allerede har kommet langt fra IE11 når det gjelder forbedret JavaScript-ytelse på begge sider, benchmarks og den virkelige verdenen slik den eksisterer i dag, " sa Gaurav Seth, hovedleder for Chakra hos Microsoft i blogginnlegget.

"Som nevnt i begynnelsen, er ytelse en uendelig forfølgelse. Vi vil fortsette å skyve ytelsesgrensene for JavaScript i Microsoft Edge."

Edges relative ytelse i Octane er et skritt over resultatet da TechRepublic kjørte referanseporteføljen tidligere i år, som så Edge oppnå en 8, 8 prosent dårligere poengsum enn IE.

For å sjekke denne siste ytelsen, repliserte vi referanseplanen som ble kjørt av Microsoft ved å bruke de samme nettleserne under build 10122 av en 64-biters versjon av Windows 10 Technical Preview.

Testene ble kjørt på en bærbar Toshiba Portege. Maskinen har en 2, 1 GHz Intel Core i7 4600U-prosessor, med 8 GB minne og en 256 GB SSD.

Selv om Edge ikke kom på topp i testene våre, ga den en god visning, og forbedret IEs poengsum med imponerende 44 prosent og Firefox Nightly med fem prosent i Octane-testen. Edge henger fortsatt etter Chrome Canary med i underkant av seks prosent i Octane, men kom innenfor spytteavstand fra Chrome i JetStream, og reklamerte for et referanseindeks bare tre prosent sjenert fra Googles nettleser.

Selv om standardene våre fant at Edge ikke samsvarer med Microsofts påstander, ser det ut til å være et merkbart skritt fremover, og etterlater IE i støvet og legger seg nærmere Chrome-ytelsen.

Det ser ikke ut til at Edge har snappet ytelseskronen per dags dato, men med arbeidet med å forbedre nettleseren ser det ut til at Microsoft endelig har produsert en utfordrer i nettleserkrigene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com