Windows 10 19H1: Historien så langt

Slik konfigurerer du en Windows 10-datamaskin Følg disse fem trinnene før du begynner å bruke den nye Windows 10-maskinen.

Vi er nå omtrent halvveis i utgivelsessyklusen for den neste halvårsversjonen av Windows 10, som forventes i mars eller april 2019. I stedet for et kodenavn med Halo-tema, har Microsoft referert til dette som Windows 10 19H1, noe som betyr at det er løslatelsen forfaller i første halvdel av 2019, med 18 måneders støtte. Det er bare en offentlig "bug bash" planlagt for denne utgivelsen, som offisielt vil bli kalt 1903, i slutten av januar.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

En av de største endringene til Windows 10, den kromdrevne versjonen av Edge, kommer ikke til å være i 1903, og det er ingen tegn på at Sets-funksjonen som ble testet som en del av den forrige Windows Insider-syklusen er klar ennå, heller.

Tidlige bygg har hatt den vanlige blandingen av interessante nye funksjoner og irriterende feil. Vi har for eksempel sett en rekke "grønn skjerm" krasjer, og det nye "frakoblede" Internett-ikonet har noen ganger vist seg når alt vi gjorde var å koble fra en VPN, mens Edge-nettleseren viser PDF-filer på en liten brøkdel av deres Størrelse for flere bygg var spesielt irriterende. Fremdeles handler byggekvaliteten om hva vi kan forvente på dette stadiet av utviklingen.

Gitt vektleggingen av kvalitet etter problemer med 1809, og måten den lengre tre-årige støttesyklusen vil fokusere bedriftens interesse på høstutgivelser, ser 1903 ut til å forme seg til å være en blanding av generelle forbedringer (inkludert Retpoline-kjernepatcher for å beskytte mot Spectre og Meltdown) pluss noen relativt små nye funksjoner.

Se og føl

Små UI-endringer fortsetter når Microsoft introduserer sitt flytende designspråk for flere deler av Windows, inkludert noen etterlengtede forbedringer av den nye utskriftsdialogen og et nytt 'lys' -tema som lyser oppgavelinjen, Start-menyen, Handlingssenter og andre elementer. Det er ikke helt vellykket: helt hvite ikoner som OneDrive blir vanskelige å se, og hvis du har slått av åpenhet, ender du opp med en veldig anodyne, flatgrå.

Mer nyttig er det forbedrede grensesnittet for Windows-V utklippstavlehistorikk, som holder en kopi av tekst og bilder du har kopiert nylig og til og med streifer rundt mellom forskjellige PCer hvis du vil.

Hvis du bruker eksternt skrivebord eller en dock (eller endrer skjerminnstillingene), kan noen apper se uskarpe ut på skjermen. Siden versjon 1803 har Windows 10 tilbudt å fikse dem uten at du trenger å logge ut av Windows; det vil nå skje uten at Windows spør først (med mindre du slår av Fix skalering for apper under Innstillinger / System / Skjerm / Avansert skalering). Du kan høyreklikke i Oppgavebehandling for å legge til den nye DPI-bevissthetsdetaljkolonnen for å se hvilke av appene dine som DPI er klar over.

Etter flere år er skjermens lysstyrke endelig tilbake til å være en glidebryter i actionsenteret i stedet for et sett med knapper, og du kan høyreklikke for å tilpasse hvilke raske handlinger du ser her. Hvis du har skrudd lysstyrken ned for hånd, vil ikke koble en bærbar PC ikke lenger få skjermen til å bytte til et standard lysnivå på batteriet som faktisk er lysere enn innstillingen.

Versjon 1903 vil inneholde støtte for de nye karakterene i Emoji 12 inkludert vafler, rullestoler og kaomoji (japansk tekstemoji) samt symboler som © og Π. Irriterende kan du ikke skrive for å søke i symboldelen, noe som vil gjøre det langt mer nyttig.

Berøringstastaturet får den samme neste bokstav-prediksjonen som gjorde Windows Phone-tastaturet så nøyaktig. Når du skriver, endres berøringsmålet for forskjellige bokstaver for å gjøre det lettere å treffe bokstaven du sannsynligvis skriver neste. Versjon 1809 la SwiftKey-formskriving og tekstprediksjon til berøringstastaturet, og det er nå tilgjengelig for et bredere spekter av land. Språkene er fremdeles engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk og russisk, men de er tilgjengelige i Canada, India, Belgia, Portugal og Sveits (samt spanske USA). Det finnes også tastatur- og skriftforbedringer for bedre å støtte en rekke ikke-europeiske språk.

Når du skriver, endres berøringsmålet for forskjellige bokstaver for å gjøre det lettere å treffe bokstaven du sannsynligvis skriver neste.

Bilde: Microsoft

Flere av innboksen-appene kan også avinstalleres, så hvis du ikke vil ha Groove Music, Movies & TV eller Paint 3D kan du fjerne dem - sammen med 3D Viewer, Kalkulator, Kalender, Mail, Snip & Sketch, Sticky Notes og Stemmeopptaker. Ingen nyheter om Candy Crush, skjønt ...

Lagring og søk

Det har alltid vært mulig å få Windows til å søke i alle mapper og stasjoner, men å slå på dette har kommet med advarsler. Utvidet søk er nå det anbefalte alternativet, og gir deg fullstendig søk fra Start-menyen, men fordi den innledende indekseringsprosessen bruker mange ressurser, vil den fremdeles trenge å være slått på (under Innstillinger> Cortana> Søke i Windows) og indekseringen vil bare start hvis PCen er koblet til. Du vil se en advarsel om at resultatene kan være ufullstendige til den første indeksen er ferdig, noe som kan ta timer eller til og med dager for mange filer, så du vil advare brukere om innvirkningen å slå på dette.

Forbedret søk er nå det anbefalte alternativet, og gir deg fullstendig søk fra Start-menyen, men det vil fortsatt være slått på.

Bilde: Mary Branscombe / TechRepublic

Lagringsinnstillinger viser nå en live-liste over hvor diskplass din skal: klikk på individuelle kategorier for å finne måter å frigjøre noe av den plassen. For PC-er som leveres med eller får en ren oppgradering til 1903, vil noe av den plassen (rundt 7 GB på de fleste systemer) bli "reservert lagring" tildelt oppdateringer, temp-filer og systembuffer. Dette er ikke ekstra plass som brukes av Windows (det er den samme plassen som for øyeblikket kreves for oppdateringer og app- eller operativsystembehov) - den er bare reservert slik at stasjonen ikke blir så full at Windows ikke kan fungere ordentlig. Det blir også renset opp automatisk av Storage Sense, slik at det ikke vokser over tid (selv om du aktiverer valgfrie funksjoner, vil det øke den reserverte plassen). Oppdateringer som trenger mer diskplass vil også bruke vanlig diskplass. Dette vil ha størst innvirkning på PC-er med veldig små stasjoner, men hvis du blokkerer denne lagringsplassen for operativsystemet, kan det bety at de fungerer bedre, selv om det er mindre plass til filer.

Hvis du vil prøve ut reservert lagring for å se effekten, må du navigere til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ ReserveManager i Registerredigering, endre verdien til ShippedWithReserves til 1 og installere neste tilgjengelige forhåndsvisningsbygg (18298 eller senere). Se under Innstillinger / System / Lagring / Vis flere kategorier / System & reserve / Reservert lagring.

Kontroll av oppdateringer blir litt tydeligere (der retningslinjene dine tillater brukere å gjøre dette selv): alternativet til Pause-oppdateringer beveger seg opp til toppen av Windows Update-siden, og Active Hours vil nå prøve å spore når PCen brukes og ikke starte på nytt deretter (selv om du fortsatt kan stille inn bestemte beskyttede timer hvis disse er for regelmessige til å måtte oppdages). Det er også lettere å se når en PC må startes på nytt for å bruke en oppdatering: Power-knappen på Start-menyen får et oransje høydepunkt, og det samme gjør oppdaterings- og omstartkommandoen som bruker oppdateringen. Å gjøre det lettere å finne disse alternativene, kan bidra til å redusere antall ganger brukere blir avbrutt av oppdateringer.

Windows vil også starte å kjøre de innebygde feilsøkingene og fikse problemer automatisk, basert på diagnostiske data (så du vil vurdere dette hvis du vanligvis deaktiverer telemetri). Standardinnstillingen under Innstillinger / Oppdatering og sikkerhet / feilsøking / anbefalte innstillinger for feilsøking er 'Spør meg før du løser problemer', men du kan endre dette for å løse problemer, med eller uten varsler.

Windows vil starte å kjøre de innebygde feilsøkingene og fikse problemer automatisk.

Bilde: Mary Branscombe / TechRepublic

Sikkerhet og utviklerfunksjoner

Legg til et telefonnummer til en Microsoft-konto, og du kan bruke det for å unngå å legge til et passord til den kontoen på Windows: du kan få en SMS-kode for å sette opp en ny konto med og deretter logge på med biometri eller en PIN-kode (som kan være alfanumerisk, men i motsetning til et passord er lagret sikkert i TPM). Du kan nå konfigurere sikkerhetsnøkler direkte fra Innstillinger / kontoer / påloggingsalternativer, sammen med andre påloggingsmetoder.

Den nye Windows Sandbox er et isolert skrivebordsmiljø for å prøve ut programvare eller Windows-endringer uten å endre ditt eksisterende oppsett eller trenger en VM. Dette er ment for utviklere og administratorer i stedet for som en måte å isolere apper du bruker regelmessig, og det har mye overhead fordi det må laste ned og installere oppdateringer hver gang du oppretter eller får tilgang til sandkassen. Det hjelper heller ikke hvis installasjonsprogrammet krever omstart. Det er en interessant idé som trenger mye mer utvikling.

(Tech Pro Research)

Andre steder, hvis du holder musepekeren over mikrofonikonet i varslingsområdet på oppgavelinjen, vil du se hvilken app som bruker mikrofonen din - dobbeltklikk for å se siden med personverninnstillinger for en liste over apper som har brukt den. Det er en lignende side med personverninnstillinger for kameraet, der du kan kontrollere hvilke apper som kan bruke kameraet og se hvilke apper som har tatt bilder og når. Hvis du har Application Guard slått på for Edge, kan du administrere kamera- og mikrofonbruk mens du surfer.

Forbedringer av konsollen fortsetter: de er merket som eksperimentelle og må slås på i terminalen-fanen på Egenskaper-siden for konsollvinduet.

Du kan nå velge forskjellige markørformer og farger (inkludert den veldig synlige inverse av bakgrunnsfargen), samt angi forgrunnen og bakgrunnsfargene som RGB. Og Notepads standardfilformat er nå UTF-8 uten et byteordensmerke.

Alt dette legger opp til en verdig, men ikke spesielt forstyrrende oppdatering. Imidlertid kan det hende vi ser flere små endringer og forbedringer i forhåndsvisningsbygg før funksjonslisten for 1903 er ferdigstilt.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com