Hva er nytt i OneDrive for Business?

Video: Hvordan bruke OneDrive Files On-Demand i Windows 10 En trinn-for-trinn-guide for å få mest mulig ut av Microsofts oppgradering til sin skylagringstjeneste.

OneDrive har blitt en betydelig del av mange brukers arbeidsflyt, og Microsoft har jobbet for å forbedre den, på nettet, på Windows og på andre plattformer. Noen ganger er det irriterende, som en ny File Save-dialog i Word som prøver å tvinge brukere til å legge filer i OneDrive, men peker på roten til filene sine i stedet for mappene de bruker mest. Men stort sett er det nyttige funksjoner og flere administratorverktøy.

Synkroniser smartere

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Kanskje den største nye ankomsten er støtte for Files on Demand-funksjonen på macOS Mojave og senere. Hvis du bruker en Mac, er tilgang til OneDrive uten å måtte synkronisere alt innholdet en velkomstoppdatering, spesielt hvis du bruker en eldre Mac med en liten SSD der det kan ha vært problematisk å kopiere en hel OneDrive. Når Files on Demand er aktivert, kan du se eksterne filer som om de var en del av macOS-filsystemet (selv når du ikke er online), nylige filer vil automatisk være tilgjengelige offline, og du kan velge bestemte filer som alltid skal være tilgjengelige .

Microsoft har utvidet Files on Demand til Windows Server 2019, som en del av skrivebordsopplevelsen. Hvis du driver med VDI, betyr det at brukere som er vert på Windows Server vil få tilgang til OneDrive-filene sine, og administratorer vil også kunne dele viktige filer og verktøy mellom maskiner.

Files on Demand administreres av Storage Sense på Windows-PCer, som kan være mer aggressive når det gjelder å rydde opp filer enn du måtte ønske. Microsoft tilbyr nå et sett med gruppepolicyer som kontrollerer hvordan den fjerner skylagrede filer på PC-er, slik at du ikke finner deg selv på et fly midt i Atlanterhavet og ikke kan få tilgang til en fil du forventet å være tilgjengelig. Administratorer kan nå også angi Team Site-biblioteker som automatisk skal synkroniseres gjennom OneDrive (de vises under listen Delte biblioteker): bruk 'Konfigurer teamwebbiblioteker for å synkronisere automatisk' gruppepolicy (og husk at det ikke fungerer for SharePoint-nettsteder på stedet).

Differensial synkronisering fungerer nå med alle slags filer, ikke bare Office-dokumenter, så å gjøre en liten endring til en stor videofil vil ikke bety at hele filen må lastes opp igjen. Når den bærbare datamaskinen kjører på batteri, stopper synkronisering av OneDrive - men det betyr at nye filer ikke lastes opp og online filer ikke er tilgjengelige. Det er upraktisk og vil endres igjen, men i mellomtiden kan du velge i OneDrive-innstillinger på PCen hva som er pauset og hva som fortsetter å fungere når du har batteri. Du vil også få advarsler hvis filer ikke har lastet opp før du slår av PC-en.

Det kommer også nye advarsler i OneDrive-synkroniseringsklienten for å hjelpe deg med å forstå hvorfor en fil ikke synkroniseres. Den første dekker filnavn som fungerer på din PC, men som ikke er tillatt i OneDrive eller SharePoint. Hvis du sletter mer enn 200 OneDrive- eller Team Site-filer fra enheten din, vil synkroniseringsklienten be deg om å bekrefte det, i tilfelle det var en ulykke. Hvis du ofte sletter et stort antall filer, merker du av for "Fjern alltid filer" for å hoppe over fremtidige advarsler. På samme måte, hvis et uvanlig stort antall filer blir slettet fra OneDrive, vil du få en e-postvarsling med en kobling til papirkurven, i tilfelle det er skadelig programvare som fjerner filene dine - men igjen, kan du velge bort disse meldingene hvis du fjerner rutinemessig filer.

Deling men med sikkerhet

I tillegg til synkronisering, er den store fordelen med skylagring som OneDrive at det forenkler deling av filer - spesielt for store filer i spesialiserte filformater, som CAD-filer og andre komplekse illustrasjoner som trenger egne seere (eller den dyre originale programvaren). OneDrives nettbaserte frontend løser problemet med de innebygde forhåndsvisningsverktøyene, noe som gjør det enkelt å se filer hvor som helst og dele dem med kolleger. Du trenger ikke å ha programvaren installert, eller til og med forlate nettleseren. Microsoft legger regelmessig til nye filformater i forhåndsvisningsverktøyet, og de siste utgivelsene har lagt til støtte for AutoCAD og for 360-graders bilder. Disse har en tendens til å være store filer, så gjengivelse av flyet i OneDrive holder båndbreddekravene til et minimum og sikrer at du ikke fyller harddiskplass med kopier av filer du bare ville se på.

OneDrive sine forhåndsvisningsverktøy går lenger enn å bare se filer. Nå tilbyr de også grunnleggende redigeringsfunksjoner, slik at du kan legge til kommentarer til filer og til og med kommentere PDF-filer. Det er ofte lettere å forklare en kommentarlinje i stedet for i e-post, og denne funksjonen holder det hele i en filvisningsarbeidsflyt. Office støtter nå @mentions, og informerer brukere om de er nevnt i et Office-dokument som er lagret på OneDrive. Varsler kommer via e-post, med den relevante delen av en fil. Du får også en lenke til OneDrive der du kan laste ned eller redigere dokumentet.

Administratorer kan allerede sette OneDrive-delingskoblinger som alle kan åpne for å utløpe etter et angitt antall dager (opptil 720); Hvis du vil tilpasse det for hvert Team Site, kan du nå gjøre det via SharePoint Online Management Shell (det vil være i SharePoint adminportal snart). Men hvis du vil legge flere sikkerhetskontroller for deling fra OneDrive, men også forenkle deling, kan du gjøre det med Azure AD B2B.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (Tech Pro Research)

Dette er den nye versjonen av AD Federation og lar deg koble til partnere, leverandører, entreprenører og andre organisasjoner i leverandørkjeden din. Personene dine ansatte samarbeider med får en gjestekonto i Azure AD; de kan bruke det til å logge på og se alt innholdet som er delt med dem, men ansatte kan også sende dem delingslenker med et engangs passord, selv om de ikke har Microsoft-kontoen vanligvis kreves.

Det er forskjellig fra de nye passordbeskyttede koblingene, der du kan angi et tilpasset passord og merke en fil som skal deles med alle som har URL - på den måten, selv om koblingen er publisert bredere enn du forventet, bare folk du gir passordet for å få tilgang. OTP Secure Links er for deling med bestemte personer, og du kan til og med håndheve MFA.

Med AAD kan B2B brukere ikke bare dele filer med eksterne kolleger, men også ha dem synkronisert til sin egen OneDrive. Dette betyr at de er tilgjengelige å jobbe med i sine vanlige Windows-applikasjoner som deres egne OneDrive-filer, som lagrer alt det frem og tilbake i e-post for å prøve å finne den delte filen.

Kommer snart

Oppdateringene fra oktober 2019 for OneDrive legger til noen nyttige alternativer for administratorer. Til dags dato har flytting av kjente mapper som Dokumenter til OneDrive slik at de ikke bare lagres lokalt, trengt at mappene er på samme volum som OneDrive-mappen; nå kan de være i forskjellige volumer. I stedet for å installere OneDrive-synkroniseringsklienten for hver brukerkonto, kan administratorer stille den til å installere i katalogen Programfiler (x86); det er enklere for flerbrukersystemer som skolemaskiner eller VDI (og den nye Windows Virtual Desktop-tjenesten), eller hvis du blokkerer EXE filer som kjører fra brukerprofilen.

Den nye OneDrive-per-maskin-synkroniseringsklienten kan oppgradere fra gamle versjoner av synkronisering (GROOVE.EXE) og konvertere eksisterende systemer per bruker (det kommer til å bli den foretrukne klienten fremover). Tidlig i 2020 vil OneDrive endelig kunne migrere OneNote-filer som en del av et kjent mappeflytting - så langt har de vært nødt til å holde seg på skrivebordet og få synkronisert til OneDrive gjennom OneNotes eget synkroniseringsverktøy.

Det har vært en feil i Shared With Me-visningen av OneDrive i lang tid, der hvis du hadde mange filer og mapper som ble delt med deg, kan du bare se de første koblingene - ved å klikke gjennom vises en tom liste. "Lagre for senere" -listen som kommer neste år, lar deg bokmerke dine egne filer og filer som er delt med deg for praktisk referanse (og vil forhåpentligvis fikse feilen også). Og hvis du ikke har filen du trenger, vil du endelig kunne be folk om å legge filen inn i din egen OneDrive ved å sende dem en lenke som bare kan lastes opp.

Automated transcription services will be available in 2020 for video and audio files in OneDrive, using the same AI technology available in Microsoft Stream.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Automatiserte transkripsjonstjenester vil være tilgjengelige i 2020 for video- og lydfiler i OneDrive, ved å bruke den samme AI-teknologien som er tilgjengelig i Microsoft Stream.

Bilde: Microsoft

Senere, i andre kvartal av 2020, får OneDrive en virkelig kraftig ny funksjon: lagre en lyd- eller videofil i OneDrive, og du får et automatisk transkripsjon av den (bruker den samme tjenesten som bruker talegjenkjenning for å lage transkripsjoner for Stream-videotjenesten ). Vi vet ennå ikke nøyaktig hvilke filformater det vil fungere med (forhåpentligvis inkluderer det innspillinger i OneNote), og transkripsjonen vil i utgangspunktet bare være tilgjengelig online i OneDrive-visningen - og, som alle automatiserte transkripsjoner, er det kanskje ikke perfekt, spesielt hvis en av høyttalerne har en sterk aksent. OneDrive kan allerede merke bilder og gjøre tekst i dem søkbart, og muligheten til å gjøre lyd og video om til tekst du kan søke eller lese er en utmerket grunn til å beholde disse filene i OneDrive i stedet for noe annet sted.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan bli en cybersecurity-proff: Et jukseark (TechRepublic)
 • Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)
 • OneDrive legger til alternativ for personlig hvelv for sensitive filer og bilder (ZDNet)
 • Hvordan endre mappene Microsoft OneDrive synkroniseres til skyen (TechRepublic)
 • Hvordan tilordne et stasjonsbrev til Microsoft OneDrive i Windows 10 (TechRepublic)
 • Microsoft OneDrive-oppdateringer lar brukere dele møtenotater, skanne elementer (TechRepublic)
 • Slik sikkerhetskopierer du skrivebordet, dokumenter og bilder med Microsoft OneDrive (TechRepublic)
 • Microsofts nye OneDrive Personal Vault forbedrer skylagringssikkerheten din (CNET)
 • Microsoft OneDrive kan nå sikkerhetskopiere og beskytte mappene dine (Download.com)
 • Cybersecurity og cyberwar: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com