Hva dokumentasjonen ikke forteller deg om oppretting av Windows 7-oppstartsmedier

Jeg har jobbet med Windows 7 siden Beta-utgivelsen og nå i produksjon. Jeg oppdaget nylig at det er et problem med å lage oppstartsmedier som kan gi noen mennesker problemer. Mens prosedyren er dokumentert både i Microsoft Books (MS Press-studieguider) så vel som i TechNet-biblioteket, er den ufullstendig, og hvis den følges ord for ord, vil du faktisk ikke la deg starte opp til et grensesnitt. (For det meste gjelder disse prosedyrene for Windows Vista, Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2.)

I dette innlegget skal jeg dekke både oppretting av optiske medier (CD / DVD) så vel som oppretting av USB Flash Drive (UFD). Jeg skal også liste opp noen observasjoner jeg har gjort med tanke på opprettelse av UFD-medier.

Først skal jeg dekke prosessen for å lage oppstartsmediet. Hvis du lager optiske medier (CD / DVD), er fremgangsmåten nedenfor alt du trenger. Senere vil jeg dekke ekstra forberedelsestrinn som kreves for å gjøre UFD-media oppstartbart.

Siden vi trenger et operativsystem å starte opp på, bruker vi Windows PE. For å få dette, må du laste ned og installere Windows Automated Installer Kit (WAIK). Sørg for å få versjonen for Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Her er lenken for det: http://technet.microsoft.com/en-us/library/default.aspx. Nedlastingen er litt mer enn 1 GB i størrelse (stønn ...) så begynn å laste ned før du legger deg. Instinktet mitt er å si at dette vil fungere for Windows Vista og tidligere versjoner av Server 2008, men jeg har ærlig talt ikke testet dette mediet i de scenariene.

WAIK er tilgjengelig i 32-biters eller 64-biters arkitekturer, så last ned og installer den du trenger for operativsystemet du har installert. Uansett hvilken versjon du installerer, kommer det med filene for å lage oppstartsmedier for både 32-biters (x86) og 64-biters (x64) versjoner av WinPE. Dette er viktig fordi hvis du distribuerer et Windows x64-bilde, må du starte opp med x64-medier og omvendt for x86-bilder. Forsøk å huske dette faktum fordi du ikke en gang ser bildene du vil distribuere, hvis du starter opp med feil versjon av media.

Når WAIK er installert, starter du skallet fra: Start Menu | Alle programmer | WAIK | Distribusjonsverktøy-ledetekst. Å kjøre som administrator vil forhindre feil som er nektet tilgang (typisk vil feil faktisk ikke si noe så vennlig som Access Nektet hvis de kommer opp i en ledetekst).

Kjør kommando (erstatt x86 for amd64 hvis du vil ha 64bit):

 copype x86 c: \ PEBuild 

Dette vil opprette katalogen: c : \ PEBuild og kopiere de nødvendige filene for å komme i gang.

C: \ PEBuild- mappen er arbeidsområdet vårt, og det vil være et par underkataloger her.

Så langt er alt detaljert beskrevet skrevet i dokumentasjon i bøkene eller på TechNet bibliotek. Jeg har laget medier et dusin ganger, og du kan bruke et hvilket som helst antall verktøy for å ta innholdet i mappen C: \ PEBuild \ x86 eller C: \ PEBuild \ x64 og lage et ISO-bilde med dem, og de kan startes opp.

Siden vi allerede har WAIK installert, kan du bruke det til å lage ISO-bildet ditt ved å kjøre kommandoen:

 ocsdimg -n -b "c: \ Program Files \ Windows AIK \ Tools \ x86 \ boot \ etfsboot.com" c: \ PEBuild \ ISO c: \ PEBuild \ WinPE.iso 

Denne kommandoen vil lage et 32-biters (x86) oppstartbart winPE ISO-bilde i C: \ PEBuild \ ISO-mappen, som også blir opprettet med kommandoen. Du må kanskje opprette ISO-mappen under PEBuild.

Nå kan du faktisk starte opp et system med ISO som dette - hvis du skulle bruke et verktøy, for eksempel Magic ISO. Det viser at ISO faktisk er oppstartbar (mitt eksempel i figur A viser bare verktøyet, ikke et oppstartbart bilde).

Figur A

Det dokumentasjonen ikke nevner av en eller annen grunn er at du trenger å kopiere winpe.wim-filen fra c: \ PEBuild \ x86 eller c: \ PEBuild \ x64 til: c: \ PEBuild \ x86 \ boot \ boot.wim eller c : \ PEBuild \ x64 \ boot \ boot.wim, henholdsvis.

Med filkopien gir du også nytt navn til winpe.wim- filen til boot.wim . Unnlatelse av å gjøre dette trinnet vil føre til at oppstartsmediet ditt har en dødelig feil. Tenk på det som på MS-DOS-dagene, hvis du opprettet en startdisk, men tok ut MSDOS.SYS-filen. Du starter effektivt uten noe OS å laste.

Filkopien MÅ skje FØR du kjører oscdimg- kommandoen ovenfor for at mediene skal kunne brukes.

Ellers kan du bruke et hvilket som helst antall verktøy for å montere ISO-bildet og kopiere boot.wim-filen til \ boot-mappen i den monterte ISO; begge løsningene vil fungere (med mindre du brente en DVDR ... så er du tom for hell, og trenger å opprette en ny).

Nå som vi har et brukbart ISO-bilde, er en DVDR det vi er ute etter, er jobben gjort. Hvis du vil lage UFD-medier, må du utføre ytterligere trinn for å klargjøre USB-pinnen eller -stasjonen.

Advarsel: Følgende prosedyre vil slette alle data på nøkkelen, så ta skritt for å sikkerhetskopiere alt du vil beholde på forhånd.

Fra en forhøyet ledetekst (kjør som administrator):

  1. Diskpart
  2. Listedisk (du skulle se USB-stasjonen din komme opp i listen; dette er stasjonen # du skal jobbe med, f.eks. 1)
  3. Velg disk 1 (dobbeltsjekke diskenummeret til USB-en fra forrige kommando - min er 1)
  4. Ren
  5. Lag en del primær
  6. Velg del 1
  7. Format fs = FAT32 HURTIG
  8. Tildele
  9. Exit
  10. Voila! USB-en din er nå klar.

Dette er hva jeg vanligvis ser ... Jeg liker ikke å formatere nøklene mine som FAT32, da jeg har sett problemer der kopiering av store filer (mer enn 1-2 GB) mislykkes. Av denne grunn foretrekker jeg å bruke NTFS-filsystemet.

For å oppnå dette, utfør følgende endringer:

I trinn 7, format fs = NTFS Quick

Det er den eneste endringen i fremgangsmåten ovenfor. Du vil sannsynligvis ha et problem med å starte opp nøkkelen (det gjør jeg alltid); men det er lett å overvinne.

For å løse dette problemet, gjør du c: \ programfiler \ Windows AIK \ Verktøy \ PETools \ x86 \ bootsect / nt60 stasjonsbokstav på USB-nøkkelen eller c: \ programfiler \ Windows AIK \ Verktøy \ PETools \ x64 \ bootsect / nt60 stasjonsbokstav på USB-nøkkelen; et eksempel er vist i figur B :

Denne kommandoen skriver oppstartsektoren til nøkkelen din for å få den til å starte riktig. Jeg har ALDRI hatt de ovennevnte prosedyrene som svikter meg. En av kollegene mine sverger at han fikk problemer med NTFS på en nøkkel og trengte å bruke FAT32, men dette er svært upraktisk for større nøkler.

Forhåpentligvis vil dette innlegget vise seg nyttig for noen av dere når du distribuerer Windows 7. Distribusjon fra en oppstartbar UFD-kutt installasjonstid ned til en brøkdel av distribusjon fra DVD, så jeg bruker denne prosessen ofte.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com