Bruk TreeSize for å holde deg oppdatert på diskplassproblemer

Som en systemingeniør som er ansvarlig for over 60 servere både virtuelle og fysiske, sjonglerer jeg alltid problemer med diskplass. Selskapet mitt er en SaaS-leverandør; hvis IIS-loggene våre fyller ut diskene våre, går applikasjonen ned. Og det er ikke bra for noen. Skriv inn TreeSize Free, et lett program som raskt og effektivt gir en grafisk oversikt over en harddisk i et hierarkisk (derav navnetreet) format. Mens TreeSize ikke er et nytt produkt, ønsket jeg å benytte anledningen til å være sikker på at alle nettverksadministratorer er klar over bruken av det.

Det er rikelig med konkurranse som man kan forvente. Tilbud fra WinDirStat og FreeCommander gir lignende resultater, men jeg liker grensesnittet til TreeSize og mangelen på invasivitet til systemene mine i selve applikasjonen.

Hvis du ønsker mer informasjon i form av rapportering, er TreeSize Pro tilgjengelig med priser fra rundt 50 dollar.

TreeSize Free kan bli funnet med et raskt nettsøk.

Nedlastingen er mindre enn 3MB, og for dette eksempelet blir du installert på Windows 2003 SP2. TreeSize Free støtter Windows-produkter fra XP til Server 2008, og jeg er sikker på at støtte for Windows 8 er i rørledningen.

Installasjonen er et blunk; bare start den kjørbare, godta standardverdiene og velg hvor du vil ha snarveier plassert.

TreeSize-veiviseren
Når applikasjonen lanseres, klikker du bare på Åpne og velger deretter hvilken stasjon du vil analysere. TreeSize viser raskt analysen med den største samlingen av filer øverst i synkende rekkefølge.

Klikk for å forstørre katalogvisningen.

Hvis du holder musepekeren over en bestemt mappe, får du den gule ruten du ser over. Selv om du gir nødvendige og viktige data, kan det være litt irriterende hvis du bare prøver å gå gjennom resultatene. Bare husk deg selv at det er gratis programvare. TreeSize er veldig minimal og tar ikke mye plass når den er installert. Jeg har den oppført i dokumentasjonen for alle nye serverinstallasjoner.

Hvis du er en IT-administrator, sparer dette programmet verdifull tid med å sortere gjennom kataloger på jakt etter useriøse loggfiler eller dratt DVDer i brukerens hjemmemapper.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com