Bruk omvendt integrasjon til å strømme strømmen av Windows Vista SP1 og SP2

Slipstreaming er prosessen med å integrere Microsoft Windows servicepakker, hot-fixes, språkpakker, drivere eller andre OS-komponenter i en tilpasset Windows-installasjonsdisk. Teknisk sett er ikke Reverse Integration-metoden som brukes i denne artikkelen slipstreaming. Reverse Integration-metoden fanger opp Windows-bildet under installasjonsprosessen, og deretter bruker Windows-bildefilen på de originale Vista-installasjonsfilene.

Sluttresultatet er det samme. Du ender opp med en DVD som du kan bruke til å installere Vista med både SP1 og SP2 servicepakker som allerede er integrert.

Å ha en Windows Vista-installasjons-DVD med de nyeste servicepakkene kan være veldig nyttig - spesielt hvis du installerer Windows mer enn et par ganger i året, eller hvis du må distribuere Windows Vista til flere datamaskiner. Å ha de nyeste servicepakkene som allerede er installert på systemet ditt, kan også gjøre en lang vei å beskytte datamaskinen din når du først kobler til Internett.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlasting fra TechRepublic, og trinnene kan sees i et TechRepublic Photo Gallery.

forutsetninger

Jeg har ikke tenkt å prøve å kidna deg. Å integrere SP1 og SP2 i en Vista installere DVD er en kompleks prosess, men det er fremdeles ganske gjennomførbart. Målet med dette dokumentet er å tilby en enkel å følge metode for å integrere både SP1 og SP2 i en Windows Vista-installasjonsdisk for en person med minst moderat datakunnskaper.

I motsetning til tidligere versjoner av Windows der en oppfølgingsutgivelse av en oppdateringspakke er kumulativ, krever Vista Service Pack 2 at Service Pack 1 må installeres først. Det betyr at du må integrere begge servicepakkene.

Selv om du kanskje kan reversere integrering av Windows Vista fra en BartPE- eller VistaPE-disk, fokuserer dette dokumentet på å integrere servicepakkene fra et andre operativsystem som allerede er installert på PC-en. Windows Vista Ultimate x64 ble brukt som det andre operativsystemet, men prosedyrene skal være like for andre Windows-operativsystemer.

Du oppretter en enkelt versjon av Vista på den integrerte disken - Business, Ultimate, etc. Hvis du for eksempel omvendt integrerer en Business-versjon av Vista og senere ønsker å oppgradere til Ultimate ved å bruke Microsofts alternativ for Anytime Upgrade, vil du ikke kunne bruke disk med en utgave som er opprettet i denne prosessen. Ytterligere utgaver kan legges til den omvendte integrerte disken, men fremgangsmåten for å gjøre dette er utenfor omfanget av dette dokumentet.

Alternatives

MSDN- og TechNet Plus-medlemmer kan laste ned et forhåndsintegrert ISO-bilde av Windows Vista SP1 og SP2. Bare last ned denne filen og brenn den "slipstreamed" Vista SP2 installasjonsdisken. Alternativt kan det hende du kan få et Vista SP1 og SP2-bilde via en bedriftsserver. Det er versjoner tilgjengelig på Internett, men du tar en gamble ved å laste ned dem - for ikke å nevne det faktum at disse er distribuert i strid med lovene om opphavsrett.

Det er et annet alternativ hvis du har et bildeprogram fra Acronis True Image Echo Family eller en av Symantec Ghost Solution Suite 2.5-løsningene. Du kan installere Windows Vista på nytt, installere de to servicepakkene og opprette et bilde som du bruker senere for å gjenopprette Windows. Hvis du ikke kjører RAID, kan du bruke flere gratisprogrammer for å lage bildet. MaxBlast 5, for Maxtor-harddiskeiere, og DiscWizard, for Seagate-harddiskeiere, er begrensede versjoner av Acronis True Image Home. Du kan bruke et av disse verktøyene til å avbilde en hel partisjon, inkludert OS-partisjonen.

Merk: Jeg har lagt stor vekt på å bekrefte nøyaktigheten av denne informasjonen, men denne prosedyren er bare testet på systemet mitt. Resultatene kan variere. Hvis du finner feil, kan du rapportere dem i forumet. Hvis du prøver hele eller deler av denne prosedyren ved å bruke en BartPE- eller VistaPE-disk, må du rapportere resultatene i forumet.

Krav

 • Vista-kompatibel PC
 • En gratis partisjon med nok plass til å installere Vista på nytt
 • Én DVD og DVD RW optisk stasjon. Det kan være lurt å bruke RW DVDer hvis du har dem til du har laget et godt bilde.
 • 3+ timer for å integrere SP1 og SP2 i Windows Vista x86 og 4+ timer for å integrere SP1 og SP2 i Windows Vista x64

Tabell A - Krav til programvare

Programnavn

x86

x64

Vista RTM installere filer2.52GB3.56GB
x86 eller x64 SP1 konfigurasjonsfil434MB726MB
x86 eller x64 SP2 konfigurasjonsfil348MB577MB
WAIK SP1 Last ned 1.34GB
Disk / ISO-brennverktøy -

Tabell B - Omtrentlige midlertidige krav til diskplass (forutsetter at CompCln-trinnet ble utført)

kompresjon

x86

x64

Maksimum5, 33 GB7, 04 GB
Fort5, 68 GB7, 58 GB

Et annet Windows-operativsystem er påkrevd. OS kan være:

 • Windows XP Service Pack 2 med KB926044
 • Server 2003
 • Vista
 • Server 2008
 • Windows 7

Antagelser

Jeg gjør følgende forutsetninger. Hvis du ikke vet hvordan du gjør en oppgave, klikker du på oppgaven for å få mer informasjon og instruksjoner.

Du vet hvordan du skal:

 • Finn oppstartsstasjonen som inneholder Boot Configuration Data (BCD)
 • Søk etter og kjør et program ved å bruke Start -> Søk etter programmer og filer i Vista og Windows 7
 • Formater en partisjon
 • Brenn en ISO-fil til en plate

Trinn 1: Installer WAIK og et diskforbrenningsverktøy

Start opp i arbeidsoperativsystemet.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du laste ned x86 eller x64 SP1 og x86 eller x64 SP2 installasjonsprogram og WAIK SP1 ISO fil.

Hvis du ikke allerede har et program som kan brenne en ISO-fil til disk, kan du laste ned og installere det nå.

Brenn Windows AIK ISO-filen på en DVD. Installer WAIK ved å åpne startcd.ex e fra DVDen og velge Windows AIK Setup fra vinduet Welcome to Windows Automated Installation Kit. Følg instruksjonene i installasjonsveiviseren for Windows Automated Installation Kit.

Trinn 2: Installer Vista RTM og avslutt (Ctrl Shift F3) på OOBE

Merk: Før du gjør en ny installering, er det lurt å lese artikkelen " 10 ting du bør gjøre før, under og etter å ha installert Windows på nytt ", slik at du ikke mister noen av viktige data. Hvis Vista opprinnelig ble installert på en ikke-oppstartspartisjon, formaterer du partisjonen på nytt og installerer den på nytt der. Hvis Vista opprinnelig ble installert på oppstartspartisjonen, må det installeres på nytt i en ikke-oppstartspartisjon.

Når du kommer til skjermen der du skriver inn brukernavn og passord, trykker du på Ctrl Shift F3. Denne skjermen blir referert til som Out of Box Experience, eller OOBE, skjerm, uten tvil av noen med en merkelig sans for humor. Systemet vil slå seg av og bør starte på nytt i den nye Vista-installasjonen.

Trinn 3: Installer SP1

Når Windows Vista starter, skal du se Windows-skrivebordet med velkomst- og systemforberedelsesverktøyet 3.14-vinduene åpne på skrivebordet. Åpne Utforsker og kjør det aktuelle x86 eller x64 SP1 selvutførbare installasjonsprogrammet.

Når den er fullført, bør du være på Windows Vista-skrivebordet, og du skal se et vindu som sier at Service Pack 1 ble installert. Du bør fortsatt se vinduet System Preparation Tool 3.14 åpent på skrivebordet. Ikke lukk vinduet System Preparation Tool 3.14.

Trinn 4: Installer SP2

Nå er det på tide å legge til SP2. Finn riktig x86 eller x64-versjon av SP2-installasjonsprogrammet som du lastet ned tidligere, og kjør den. La den fullføre. Når den er ferdig, skal du se et vindu som sier at oppdateringspakken er installert.

Trinn 5: Utfør CompCln

Du har muligheten til å bruke det nye CompCln (Component Clean) -verktøyet for å fjerne RTM- og SP1-tilbakespilling-filene.

Service Pack 2 installerer en erstatning for vsp1cln.exe, rengjøringsverktøyet som ble brukt etter installasjon av Vista SP1. Kalt compcln.exe, det er installert i mappen C: \ Windows \ System32. Den vil fjerne tidligere versjoner av RTM- og SP1-filene og redusere diskbruken og gjøre både SP1 og SP2 permanent.

For å gjøre dette, klikk Start og skriv c ompcln . Høyreklikk Compcln- elementet under Programmer og klikk Kjør som administrator for å gi administrative rettigheter. Skriv inn y for å starte.

Advarsel! Hvis du vil lage en ISO-fil som vil passe på en S / L DVD og du avbilder en 64-biters installasjon, bør du utføre CompCln-trinnet. CompCln-trinnet er valgfritt for x86, men anbefales.

Trinn 6: Utfør SysPrep

Det er to alternativer for å utføre SysPrep. Velg og følg instruksjonene for en metode.

Anbefalt metode

Bruk denne metoden hvis du vil utføre noe av følgende:

 • Sett Vista OS tilbake på boot-stasjonen
 • Test DVDen du vil opprette for å brenne feil
 • Kontroller at den nye installasjonen vil fullføres
 • Kontroller at du har integrert SP1 og SP2 riktig i installasjonsfilene
Velg vinduet System Preparation Tool 3.14. Hvis Enter System Out-of-Box Experience ikke er valgt i rullegardinboksen System Cleanup Action, velger du den. Merk av for Generalize for å merke det, og velg Shutdown fra rullegardinboksen Shutdown Options, som vist i figur A. Klikk OK. Hvis alt går bra, vil SysPrep være ferdig i løpet av omtrent ett minutt, og systemet slås av normalt.

Figur A

Endre alternativene i vinduet System Preparation Tool 3.14 for å matche disse alternativene hvis du bruker den anbefalte metoden.

Alternativ metode

Bruk denne metoden bare hvis du vil beholde Vista-installasjonen på en ikke-oppstart- partisjon, og bare hvis du ikke vil teste den integrerte Vista SP2-disken du vil opprette.

Du må utføre en eksport og import av register. Les " Export and Import the MountedDevices Registry Key " for detaljerte instruksjoner og mer informasjon om hvorfor du trenger å gjøre dette.

Trinn 7: Start opp i fungerende OS og lag midlertidige mapper

Tips: Liker du ikke å jobbe med lange og kompliserte DOS-kommandoer? Jeg har laget et gratisprogram som heter Vista Image Capture som automatiserer trinn 7-10 og lager et oppstartbart ISO-bilde. Viktig! Neste Windows-bilde må tas. Ikke start opp igjen i den nye Windows Vista-installasjonen. Og ikke la datamaskinen være uten tilsyn for at noen skal starte.

Fordi Windows Vista skal være standardelementet i Windows Boot Manager, må du være på datamaskinen når du starter på nytt. Forsikre deg om at du velger Working OS før nedtellingen går ut og standardsystemet, Windows Vista, startes.

Når arbeidsoperativsystemet starter, oppretter du mappene listet nedenfor. Se tabell B for minimum krav til diskplass. Disse mappene vil bli brukt til å kopiere Vista-oppsettfilene og for å sette opp de midlertidige filene som er opprettet av ImageX og OSCDImg-verktøyene.

 \ Temp VIC \ 
 \ Temp VIC \ Vista x86 SP2 - hvis integrering av 32-bit Vista 
 \ Temp VIC \ Vista x64 SP2 - hvis integrering av 64 bit Vista 
 \ Temp VIC \ ISO \ 

Trinn 8: Kopier Vista-konfigurasjonsfiler

Kopier alle mappene og filene på den originale Windows Vista RTM-disken til \ Vista x86 SP2 eller \ Vista x64 SP2-mappen.

Trinn 9: Kjør ImageX

Åpne et Windows PE Tools Command Prompt-vindu ved å klikke på Start og skrive komm . Høyreklikk på Windows PE Tools Command Prompt og klikk Kjør som administrator, som vist i figur B, for å gi administratorrettigheter. Klikk på Fortsett hvis du blir bedt om det av UAC.

Figur B

Åpne et Windows PE Tools Command Prompt-vindu som administrator for å gi administrative rettigheter.

Hvis du er like rusten i DOS som jeg er, anbefaler jeg at du bruker kopier-og-lim-metoden som er beskrevet nedenfor. Stol på meg på denne, denne metoden er raskere og enklere enn å prøve å skrive inn hele kommandoen ved ledeteksten.

Uthev følgende tekst, inkludert anførselstegn, og kopier den til utklippstavlen:

For x86:

 imagex / compress maximum / flagg Ultimate / capture H: \ "N: \ Temp VIC \ Vista x86 SP2 \ sources \ install.wim" "Ultimate x86 SP2" 

For x64:

 imagex / compress maximum / flagger Ultimate / capture H: \ "N: \ Temp VIC \ Vista x64 SP2 \ sources \ install.wim" "Ultimate x64 SP2" 

Lim inn teksten i Notisblokk. Teksten skal endres slik at den samsvarer med versjonen av Vista som du har lisens for, stasjonsbokstavene og stiene som er spesifikke for systemet ditt, og navnet som beskriver versjonen av Vista som blir avbildet.

Kommandolinjepostene er definert som:

 • imagex - Programmet du påkaller for å opprette den nye install.wim-filen.
 • / compress maximum - Bytt for å komprimere den endelige install.wim-filen.
 • / flagg - Bryter som spesifiserer utgaven av Vista du skal ta og avbilder.
 • " Ultimate " - Navnet på den versjonen du eier en lisens for og installerte. Valgene er som følger (Vær oppmerksom på at navnene ikke inkluderer mellomrom):
  • Starter
  • HomeBasic
  • HomeBasicN
  • HomePremium
  • Virksomhet
  • BusinessN
  • Ultimat
  • Bedriften
 • / capture - Bryter som spesifiserer kildestasjonen og målstien til bildet.
 • H: \ - Stasjonen for fangstkilde. I eksemplet over er opptakskildestasjonen stasjon H: og er stedet der Windows Vista ble installert på nytt.
 • N: \ Temp VIC \ Vista x64 SP2 \ - Målstasjonen og mappen for install.wim-filen - den samme mappen der Vista-installasjonsfilene ble kopiert.
 • install.wim - Navnet på WIM-filen som ImageX skal opprette.
 • "Ultimate x64 SP2 " - Tekst som beskriver versjonen av Windows Vista som du integrerer.
Merk: Komprimeringsalternativet raskt kan brukes i stedet for Maksimum. Bruk av dette alternativet vil øke hastigheten på tiden som kreves for å lage et bilde, men WIM-filstørrelsen vil være litt større. Det er et annet alternativ, Ingen, men det bør ikke brukes. Alternativet Ingen vil opprette en WIM-fil som når de legges til de originale Vista-installasjonsfilene, krever to S / L-DVDer eller en D / L-DVD.

Ikke overse stasjonsbokstaven H: midt i kommandoen. Du må endre den for å samsvare med bokstaven i den logiske stasjonen for fangstkilden.

Etter at du har endret kommandoen, velger du den og kopierer den til utklippstavlen. Velg Windows PE Tools Command Prompt-vinduet, og lim inn teksten i kommandolinjen ved å høyreklikke på musen og velge Lim inn. Skriv inn kommandoen ved å trykke på Retur.

La ImageX være ferdig. ImageX overskriver den eksisterende install.wim-filen med den nye du nettopp opprettet. Bla gjennom \ Vista x86 SP2 \ kilder eller \ Vista x64 SP2 \ kilder-mappen og kontroller at installasjonsdato og dato for klokkeslett er ny.

La DOS-vinduet være åpent. Du bruker den ved siden av for å lage en startbar ISO-fil.

Trinn 10: Lag oppstartbar ISO

Du har nå alle filene som er nødvendige for å lage et ISO-bilde av Vista SP2 installasjonsfiler. Trikset er at du trenger å lage en startbar ISO-fil. Dette kan gjøres enkelt i Vista eller Windows 7 med vLite. Det vil ikke fungere hvis du arbeider OS er XP. Verktøyet som alle kan bruke er en del av WAIK-distribusjonen, og det kalles oscdimg.exe.

Uthev følgende tekst og kopier den til utklippstavlen:

For x86:

 oscdimg / b "J: \ Programfiler \ Windows AIK \ Verktøy \ PETools \ x86 \ boot \ etfsboot.com" / n / o / m / l "Ultimate x86 SP2" "N: \ Temp VIC \ Vista x86 SP2" " N: \ Temp VIC \ ISO \ Vista x86 Ultimate SP2.iso " 

For x64

 oscdimg / b "J: \ Programfiler \ Windows AIK \ Verktøy \ PETools \ x86 \ boot \ etfsboot.com" / n / o / m / l "Ultimate x64 SP2" "N: \ Temp VIC \ Vista x64 SP2" " N: \ Temp VIC \ ISO \ Vista x64 Ultimate SP2.iso " 

Lim inn teksten i Notisblokk. Teksten skal endres slik at den samsvarer med stasjonsbokstaven til WAIK-stasjonen (/ b-bryteren), etiketten du vil bruke (/ l-bryteren), kildestien og filnavnet, og banen og navnet på ISO-filen som skal være opprettet.

Kommandolinjepostene er definert som:

 • oscdimg - Programmet du påkaller for å lage den nye startbare ISO-filen.
 • / b - Bryter som spesifiserer navnet på oppstartsfilen som skal inkluderes.
 • J: \ Program Files \ Windows AIK \ Tools \ PETools \ x86 \ boot \ etfsboot.com - Stien og filnavnet til WAIK-filen som trengs for å gjøre ISO-oppstartbar.
 • / n - Bryter som tillater lange filnavn i den endelige ISO-filen.
 • / o - Bryter som optimaliserer den endelige ISO-filen slik at den blir mindre.
 • / m - Bryter som overstyrer standard maksimal filstørrelse.
 • / l - (valgfri) bryter som brukes til å inkludere en etikett for diskbildet, Ultimate x64 SP2 i dette eksemplet.
 • N: \ Temp VIC \ Vista x64 SP2 - Stien (stasjonen og mappen) der Vista-installasjonsfilene er plassert. Disse inkluderer de originale Vista-filene med install.wim-filen du opprettet tidligere.
 • N: \ Temp VIC \ ISO \ Vista x64 Ultimate SP2.iso - Stien og filnavnet til den utgående ISO-filen du oppretter.

Ikke overse stasjonsbokstaven J: i begynnelsen av kommandoen. Du må endre den for å samsvare med stasjonen på systemet der WAIK ble installert.

Etter å ha endret kommandoen, kopier og lim den inn i Windows PE Tools Command Prompt-vinduet og trykk Return for å sende inn kommandoen. Du kan ignorere advarselen du får etter fullføring.

Trinn 11: Brenn ISO til disk

Brenn ISO-filen opprettet på en DVD. De fleste diskbrennende programvare har muligheten til å brenne en ISO-fil.

Trinn 12: Installer Vista SP2 på nytt

Formater målpartisjonen og installer Vista på nytt med den nyopprettede integrerte disken.

Forsiktighet! Det er en liten risiko når du formaterer oppstartspartisjonen som inneholder Boot Configuration Data (BCD). Når du installerer Windows Vista på nytt, kan versjoner av Windows som allerede er installert på systemet ditt, gjenkjennes som et ukjent Windows OS eller ikke i det hele tatt. Tidligere versjoner av Windows som allerede er installert på systemet ditt, bør gjenkjennes.

Hvis du valgte å formatere og installere Windows Vista på oppstartspartisjonen som inneholder BCD, sett inn RTM-disken for den nyeste versjonen av Windows du har i den optiske stasjonen, start datamaskinen på nytt og velg Reparer datamaskinen når alternativet vises. Dette vil legge Working OS og andre anerkjente Windows-installasjoner på datamaskinen til BCD.

Det er andre verktøy som kan brukes til å redigere BCD, inkludert msconfig, bcdedit, både Microsoft-verktøy, freeware-verktøyet EasyBCD, og, for en liten pris, VistaBootPRO.

Trinn 13: Kontroller at SP1 og SP2 er installert

Start i den nye Vista-installasjonen og åpne vinduet Installerte oppdateringer ved å åpne vinduet Programmer og funksjoner fra Kontrollpanel og velge Vis installerte oppdateringer. Resultatene skal vises i figur C.

Figur C

Kontroller at SP1 og SP2 er riktig integrert ved å sammenligne KB-filene i vinduet Installerte oppdateringer med de som vises her.
 • KB948465 - SP2
 • KB955430 - SP2 Hotfix service stack oppdatering
 • KB938371 - Fix for SP1 automatisk oppdatering
 • KB935509 - Fix for BitLocker Drive Encryption - Bare Ultimate og Enterprise-utgaver
 • KB937954 - Oppdatering for Microsoft Windows
 • KB937287 - Oppdatering for Vista-installasjonsprogram

Trinn 14: Legg ut testing og opprydding

Bruk Vista en stund til å se etter problemer. Når du er fornøyd med at alt går bra, må du slette mappen / Temp VIC.

Det siste ordet

Klapp deg selv på baksiden. Det er ingen enkel sak å integrere SP1 og SP2 i Vista. Nå som du har opprettet en integrert Vista SP2 oppsett-DVD, vil du finne din neste Vista-installasjon mye enklere og du vil bli bedre beskyttet før du trenger å koble til Internett.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

Forfatterens merknader:

Takk til:

Medlemmer av WinBeta-forumet for omvendt integrasjonsprosess.

Takk til: Tech Republic-medlem ... som ba om denne artikkelen og Tech Republic-medlem Richard Potts for sin interesse for en slipstreaming-artikkel og for XP-slipstreaming-dokumentet han sendte meg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com