Avdekke ytelsesfordelene med listen over favorittkoblinger i Vista

Jeg fikk en e-post fra en venn her om dagen der jeg spurte hvorfor Microsoft hadde unnagjort Places Bar i Lagre og Åpne dialogboksen i Windows Vista. Jeg ble litt overrasket med det første, men jeg skrev tilbake og forklarte vennen min at Microsoft ikke egentlig hadde gjort unna Places Bar i Vista, men hadde erstattet den med listen over favorittkoblinger, som egentlig har den samme funksjonaliteten som XPs Stedslinje. og mye mer. For eksempel vises ikke bare listen over favorittkoblinger i dialogboksen Lagre og åpne, den vises også i Windows Utforsker. I tillegg er listen over favorittkoblinger enklere å tilpasse enn Steder-linjen.

Jeg ble enda mer overrasket over responsen. Det ser ut til at vennen min hadde ignorert listen over favorittkoblinger så lenge at han ganske enkelt overså den og alltid brukte mapper-treet. Han ble flau for å få vite at det han hadde søkt så lenge hadde stått rett foran ansiktet hans hele tiden.

Jeg spurte senere noen av kollegene mine om de bruker listen over favorittkoblinger som navigasjonshjelpemiddel i Vista og ble overrasket over svarene jeg fikk. Det ser ut til at ikke mange mennesker virkelig bruker eller er klar over navigasjonsfunksjonene i Vistas favorittkoblingsliste.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg gå inn i listen Favorittkoblinger og vise deg hvordan du kan dra full nytte av den. Mens jeg gjør det, viser jeg deg hvordan du kan tilpasse listen over favorittkoblinger.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Saken om den manglende listen over favorittkoblinger

Da jeg begynte å undersøke hvorfor ikke mange bruker listen over favorittkoblinger, oppdaget jeg at flere ikke hadde noen anelse om hva jeg snakket om. Da jeg gikk til et par Vista-systemer for å vise dem hva jeg refererte til, oppdaget jeg hvorfor.

Det ser ut til at noen av disse menneskene hadde gjemt listen over favorittkoblinger like etter at de først begynte å bruke Vista og aldri husket å gjøre det. Som sådan var alt de hadde vist, Folders-treet. Hvis du ser på sekvensen av bilder i figur A, som viser dialogboksen Åpne fra Paint, vil du se at som standard listen over favorittkoblinger og mapper deler panelet, men at du kan klikke og dra skilleren opp til du skjuler listen over favorittkoblinger helt slik at alt som vises er mappetreet.

Figur A

Du kan skjule listen over favorittkoblinger helt, slik at Mappetreet tar opp hele panelet.

Undersøk listen over favorittkoblinger

For å dra full nytte av listen over favorittkoblinger, er det beste alternativet å klikke på pil ned-kontrollen i mappen seksjonsdeleren. Når du gjør det, overtar seksjonen Favorittlenker hele panelet, som vist i figur B.

Figur B

Du kan skjule mappedelen og jobbe strengt i seksjonen Favorittlenker.

Som du kan se nå, inneholder listen over favorittkoblinger faktisk ganske mange lenker. La oss se nærmere på.

Rett utenfor flaggermusen vil du legge merke til dokumenter, bilder og musikk, som ganske enkelt er snarveier til disse vanlige mappene. Siden dette er mappene som inneholder filene du sannsynligvis trenger å få tilgang til med jevne mellomrom, vil du ha disse koblingene i favorittene slik at du raskt kan finne det du trenger uten å måtte bore ned gjennom et standard mappetre. Hvis du fremdeles vil ha tilgang til alle mappene på harddisken din, kan du bare klikke datamaskin eller stasjonær datamaskin og gå gjennom mappene eller ut over nettverket. Hvis du deler filer til de lokale brukerne eller over et nettverk ved å bruke det offentlige mappesystemet, kan du klikke på Offentlig på listen over favorittkoblinger og få tilgang til disse filene.

Elementet på listen over favorittkoblinger med tittelen Søk er en lenke til hovedbeholderen for alle søkemappene, som vist i figur C. Som du kanskje vet, er søkemapper i hovedsak søk ​​som du lagrer og er laget for å gjøre det enkelt for deg å raskt finne filene dine, uavhengig av hvor de faktisk finnes på harddisken. Når du åpner en søkemappe, kjører operativsystemet umiddelbart det lagrede søket og viser umiddelbart oppdaterte resultater.

Figur C

Som vist i denne åpne dialogboksen fra Word, gir Søk-elementet i listen Favorittkoblinger tilgang til hovedbeholderen for alle søkemappene.
Et annet nyttig element i listen over favorittkoblinger har tittelen Nylig endret og er designet for å vise filer fra mappen Dokumenter, Bilder og Musikk som du har opprettet eller endret de siste 30 dagene, som vist i figur D. Som du kanskje forestiller deg, er koblingen Nylig endret faktisk en søkemappe.

Figur D

Når du åpner koblingen Nylig endret fra listen over favorittlenker i Windows Utforsker, vil du øyeblikkelig se alle filene du har opprettet eller endret de siste 30 dagene.
Elementet på listen over favorittkoblinger med tittelen Nylige steder gir også en veldig praktisk funksjon. Som vist i figur E, ved å klikke på koblingen Nylige steder i hovedsak vil du vise en historie med alle mappene du nylig har tilgang til. Dette kan være en sanntidssparing når du ikke kan huske det nøyaktige navnet eller plasseringen til en bestemt mappe.

Figur E

Nylige steder vil vise deg en historie med alle mappene du nylig har tilgang til.

Tilpasse listen over favorittkoblinger

Siden koblingene som vises i listen over favorittkoblinger er lagret som enkle snarveier, er det veldig enkelt å tilpasse listen over favorittkoblinger. Faktisk lever mappen som fungerer som vert for listen over favorittkoblinger i brukerprofilmappen din og kalles koblinger. Derfor kan du tilpasse listen over favorittkoblinger ganske enkelt ved å legge til lenker i mappen Koblinger. Du kan bruke dra og slipp, eller du kan starte Opprett snarveiviseren fra koblingsmappen, som vist i figur F.

Figur F

Du kan tilpasse listen over favorittkoblinger bare ved å legge til lenker i koblingsmappen.

Hva tar du?

Har du brukt listen over favorittkoblinger? Nå som du vet at listen over favorittkoblinger eksisterer i Vistas dialogboksen Åpne og lagre samt Windows Utforsker og vet hvordan den fungerer, vil du forlate mappetræet og begynne å bruke og tilpasse listen over favorittkoblinger? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com