Gjør Windows Vista påloggingsskjerm for å dekke dine behov

Mens jeg testet noen alternativer som påvirker oppstart og avslutning av hastighet på et Microsoft Windows Vista-system nylig, brukte jeg mye tid på å stirre på påloggingsskjermen. I løpet av den tiden begynte jeg å lure på muligheten for å gjøre noen endringer på den skjermen.

For eksempel lurte jeg på om jeg kunne endre bakgrunnsbilde for pålogging. Jeg lurte på å fjerne avstengningsknappen fra påloggingsskjermen. Jeg lurte også på om jeg kunne legge til en juridisk melding til Vistas påloggingsskjerm. Mens jeg forfulgte disse oppdragene, oppdaget jeg også at jeg kunne vise påloggingsstatistikk på påloggingsskjermen.

De fleste av disse endringene for skjermkonfigurasjon for pålogging kan enkelt gjøres med noen få registerinnstillinger. Endring av bakgrunnsbilde for pålogging krever imidlertid et eget, men gratis program. I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg vise deg hvordan du justerer Vistas påloggingsskjerm.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic .

Starter

Husk at Windows-registeret er avgjørende for operativsystemet før du begynner å redigere. Før du redigerer Windows-registeret, bør du ta noen få øyeblikk før du tar sikkerhetskopi for sikkerhet.

For å begynne, klikk på Start-knappen, skriv Regedit i Start Søk-boksen og trykk deretter Enter. Når du gjør det, vil du møte en UAC og må svare deretter.

Når Registerredigering er startet, finn du følgende nøkkel:

 HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System 

Fra denne tasten vil du kunne gjøre alle følgende endringer på påloggingsskjermen.

Fjerne avstengningsknappen

Når du ser på Vista Logon-skjermen, vil du merke at det er en rød avstengningsknapp nederst til høyre på skjermen, som vist i figur A.

Figur A

Det er en stor, rød avstengningsknapp nederst til høyre på påloggingsskjermen.
For å fjerne avstengningsknappen fra påloggingsskjermen, finn og dobbeltklikk på avslutning uten logonverdi. Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du ganske enkelt 0 i tekstboksen Verdidata, som vist i figur B, og klikker OK.

Figur B

Hvis du vil fjerne avstengningsknappen fra påloggingsskjermen, setter du nedstengings uten logonverdien til 0.
Neste gang du ser påloggingsskjermen, vil du legge merke til at den røde avstengningsknappen er borte, som vist i figur C.

Figur C

Den store, røde avstengningsknappen er borte.

(Hvis jeg bare kunne finne ut en måte å fjerne Ease of Access-knappen fra påloggingsskjermen. Noen ideer?)

Legge til en juridisk melding på påloggingsskjermen

Hvis du vil sikkerhetskopiere Vista Logon-sikkerhetssystemet, kan det være lurt å legge til en advarsel på skjermen som er designet for å fungere som en avskrekkende virkning for alle som tenker å forsøke uautorisert tilgang. Selv om denne typen tiltak ikke gir noen reell beskyttelse til systemet, kan det være alt som trengs for å forhindre at en uautorisert bruker fortsetter.

Hvis du vil legge til en tittel i advarselsmeldingen, finner du og dobbeltklikker verdien på legalnotic caption . Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du inn tittelen i tekstboksen Verdidata, som vist i figur D, og klikker OK.

Figur D

Den legalnotic caption-verdien lar deg angi en tittel på advarselen.
For å legge til advarselen, finn og dobbeltklikk på legalnoticetext- verdien. Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du inn advarselsmeldingen i tekstboksen Verdidata, som vist i figur E, og klikker OK.

Figur E

Du kan skrive mye tekst i legalnoticetext-verdien.
Når du nå åpner på påloggingsskjermen, ser du advarselen, som vist i figur F. Bare klikk på OK så ser du brukerikonet ditt og kan fortsette med påloggingsoperasjonen.

Figur F

Den juridiske advarselen vises øverst på påloggingsskjermen.

Sporingspålogginger

Hvis du vil være i stand til å følge med på pålogginger som ble laget på systemet ditt, kan du konfigurere påloggingsskjermen for å vise påloggingsstatistikk. Høyreklikk hvor som helst i systemtasten og velg Ny | DWORD (32-biters) verdi. Når den nye verdien vises, skriver du DisplayLastLogonInfo og trykker deretter Enter to ganger. Når dialogboksen Rediger DWORD vises, skriver du bare 1 i tekstboksen Verdidata, som vist i figur G, og klikker OK.

Figur G

Hvis du vil være i stand til å holde oversikt over pålogginger som ble laget på systemet ditt, må du sette DisplayLastLogonInfo-verdien til 1.
Når du velger brukerikonet ditt på påloggingsskjermen, vil du se påloggingsstatistikken, som vist i figur H. Bare klikk OK for å fullføre påloggingsoperasjonen.

Figur H

Etter at du har klikket på brukerikonet, vil du se påloggingsstatistikken på påloggingsskjermen.

Endre bakgrunnsbilde for pålogging

I gamle dager husker jeg at jeg måtte fordype meg i registeret for å endre logon-skjermtapet. Nå er det et veldig fint GUI-program for å utføre denne operasjonen kalt LogonStudio fra folkene på Stardock. Det er to versjoner av LogonStudio: en for XP og en for Vista. Forsikre deg om at du laster ned riktig versjon.

Når du kjører LogonStudio, vil du selvfølgelig støte på en dialogboks med kontroll av brukerkontoer, og du må svare deretter. Du vil da se det enkle brukergrensesnittet, som vist i figur I, og derfra kan du enkelt lage et eget Logon-bakgrunnsbilde.

Figur I

LogonStudio gjør det veldig enkelt å endre bakgrunnsbilde for pålogging.

Hva tar du?

Jeg har diskutert flere måter du kan finpusse Vistas påloggingsskjerm på. Har du finjustert påloggingsskjermen? Sannsynligvis bruker du noen av disse teknikkene? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com