Se nærmere på Windows 7s hopplistefunksjon

Hoppelister er en ny funksjon i Microsoft Windows 7 som er laget for å gjøre det lettere å finne det du ønsker og utføre vanlige operasjoner tilknyttet et program. Hoppelister vises på Start-menyen så vel som på oppgavelinjen når du høyreklikker på et ikon. Siden jeg har jobbet med Windows 7, har jeg lært å dra nytte av Jump Lists og virkelig elske løftet i beregningseffektivitet.

Nylig utviste jeg fordelene med hopplisten til et par venner, og en av dem sprengte min nyvunne forkjærlighet og sa at hopplistefunksjonen ikke var noe annet enn en glorifisert menyen Mine nylige dokumenter. (Det er klart han fortsatt bruker Windows XP.) Jeg svarte at han faktisk hadde rett, men han tok også feil.

Det er sant at Jump List-funksjonen er en forbedring som veldig enkelt kan spore sin opprinnelse til funksjonen Recent Documents, som forresten først kom til syne på Windows 95s Start-meny som Documents-menyen. Å levere en liste over nylig åpnede dokumenter er imidlertid bare en liten del av det som hopplisten gir.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten vil jeg introdusere deg for Windows 7s hopplistefunksjon. Når jeg gjør det, viser jeg deg Hoppelistene for flere applikasjoner og beskriver funksjonene mer detaljert.

Merk: Husk at dette er en forhåndsutgivelsesversjon, og at utseendet og funksjonene til Windows 7 som jeg vil diskutere her, veldig godt kan endre seg mellom nå og det tidspunktet operativsystemet faktisk blir utgitt.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Hoppeliste-funksjonen i et nøtteskall

Jump List-funksjonen er designet for å gi deg rask tilgang til dokumentene og oppgavene som er knyttet til applikasjonene dine. Du kan tenke på hopplister som små applikasjonsspesifikke Start-menyer. Hoppelister finner du på applikasjonsikonene som vises på oppgavelinjen når et program kjører eller på Start-menyen i den nylig åpnede programdelen. Hoppelister kan også finnes på ikonene for applikasjoner som er spesielt festet til oppgavelinjen eller Start-menyen.

Hoppelister på Start-menyen vil vises litt annerledes enn Hoppelister på oppgavelinjen. Imidlertid vil de gi den samme funksjonaliteten.

Som standard kan hopplisten inneholde programmets snarvei, muligheten til å skifte festing, muligheten til å lukke ett eller alle vinduer, tilgang til spesifikke oppgaver tilknyttet applikasjonen, og når du først begynner å bruke applikasjonen, en liste over nylige dokumenter eller destinasjoner avhengig av søknad.

Nå som du har en generell ide om hvordan hopplister fungerer, la oss ta en titt på hopplistene for flere applikasjoner.

Internet Explorer

La oss begynne med Internet Explorer Jump List. I Windows 7 er hurtigstartlinjen borte, og selve oppgavelinjen fungerer som et sted å starte både applikasjoner og få tilgang til løpende oppgaver. Som standard er Internet Explorer festet til oppgavelinjen og har en hoppliste.

Når du høyreklikker på Internet Explorer-ikonet, vil du se en hoppliste som den som er vist i figur A. Som du kan se, viser hopplisten to seksjoner, som blir referert til som oppgaveseksjonen og destinasjonsdelen. I dette tilfellet inneholder Destinasjoner-delen Historikk-kategorien, som du kan se er en standard Historikk-liste, og Oppgaver-delen inneholder oppgavelinjeoppgaver, som lar deg starte Internet Explorer og fjerne unspinn eller fjerne applikasjonsikonet fra oppgavelinjen.

Figur A

Internet Explorer's hoppliste viser to hovedseksjoner.
Når du starter Internet Explorer, blir Close Window-oppgaven lagt til i Oppgaver-delen, som vist i figur B. Denne nye oppgaven lar deg selvfølgelig lukke Internet Explorer.

Figur B

Når et program kjører, vises en Lukk vindusoppgave i Oppgaver-delen.
Som du forventer, vil elementene som vises i kategorien Historie, sykle ut av listen når nye elementer legges til. Hvis du vil beholde et spesifikt element fra historikk-kategorien på hopplisten, kan du feste det til listen. Når du holder musepekeren over høyre side av et element, vises et thumbtack-ikon. Hvis du klikker på thumbtack-ikonet, blir det elementet festet til Destinasjoner-delen av hopplisten i kategorien Pinned. Denne prosedyren er illustrert i figur C.

Figur C

Du kan beholde elementer ved å feste dem til hopplisten.

Windows media spiller

Som standard er Windows Media Player også festet til oppgavelinjen og har en hoppliste. Siden Windows Media Player er en annen type applikasjon, fungerer hopplisten imidlertid og ser litt annerledes ut, som vist i figur D.

I dette tilfellet har Oppgaver-delen to separate paneler, med Oppgaver-panelet som inneholder det som kalles Brukeroppgaver og et annet panel som inneholder oppgavelinjeoppgaver. Destinasjonspanelet inneholder Hyppig-kategorien, som i dette tilfellet lister ofte tilgjengelige steder inne i Windows Media Player. Som du kan se, har denne hopplisten også en festet kategori.

Figur D

Hopplisten til Windows Media Player fungerer og ser litt annerledes ut.

Maling

La oss se på en mer standard type hoppliste, for eksempel den som er assosiert med Paint. Når du starter Paint, vises ikonet på oppgavelinjen, og høyreklikk på ikonet avslører en hoppliste som den som er vist i figur E. Du kan se at denne hopplisten inneholder kategorien Pinned, kategorien Nylig og standard oppgavelinje. I dette tilfellet må du merke deg at det siste elementet lyder Lukk alle Windows, fordi det er flere forekomster av maling som kjører.

Figur E

Det siste elementet i Oppgaver-seksjonene er Lukk alle Windows, fordi flere forekomster av maling kjører.
Programmer som vises på Start-menyen, enten i den nylig åpnede programdelen eller den festede delen, har et litt annet utseende. For eksempel vises hopplisten for maling som en undermeny som vises når du holder musepekeren over ikonet på Start-menyen, som vist i figur F. Du kan starte applikasjonen ved å klikke på ikonet, eller du kan laste hvilken som helst av filene fra festede eller nylige kategorier ved å klikke på elementet.

Figur F

Hoppelistene for applikasjoner på Start-menyen vises som pop-out undermenyer.

Du vil merke at i dette eksemplet Start-menyen er det hopplister for XPS Viewer, Adobe Reader, Komme i gang, Sticky Notes, Notisblokk og WordPad. Alle disse hopplistene ligner på den i Paint.

Hva tar du?

Jeg har vist deg bare noen få av hopplistene du finner i Windows 7, men det er mange andre som har lignende funksjoner. Og når det begynner å vises applikasjoner som er designet for Windows 7, vil du begynne å se tilpassede kategorier vises på hopplistene.

Hva synes du om Jump List-teknologien? Tror du at det vil forbedre effektiviteten? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com