Merk filene dine for enklere søk i Windows 7

I en fersk Windows Desktop-rapport, "Dra nytte av søkefiltre i Windows Utforsker, " viste jeg deg hvordan du kan bruke og dra nytte av søkefiltrene som er innebygd i Windows Utforskers søkeboks i Windows 7. Som jeg fortalte deg i det blogginnlegget, så snart du begynner å skrive tekst i søkeboksen, begynner Windows øyeblikkelig å sile gjennom søkeindeksen for den teksten i mappenavn, filnavn, filens innhold og filegenskaper, for eksempel koder. Jeg viste deg også hvordan du kan begrense søket ditt ved å lage dine egne filtre basert på filegenskaper som Tagger.

I mitt eksempel viste jeg deg at hvis du ønsket å finne filer som har faktura i taggen, kan du bruke filteret Tag: ved å skrive følgende i søkeboksen:

Tag: Faktura

Siden den bloggen ble lagt ut, har jeg mottatt flere e-poster fra leserne som spør hvordan du går ut på å tagge filer slik at du kan søke på tagger.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du kan merke filene dine.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Hva er tagger?

Som du sikkert vet, har hver fil på systemet ditt et sett attributter kalt filegenskaper som inkluderer ting som forfatterens navn eller datoen da filen sist ble endret. Tagger er en annen type filegenskaper, designet for å tilpasses av brukeren. Tagger er gode for å gjøre søk enklere fordi du kan bruke ord eller til og med setninger som gir mening for deg. Du kan tenke på tagger som nøkkelord.

Selv om du kan legge til tagger i mange forskjellige filtyper, kan du ikke legge dem til i alle filtyper. Du kan for eksempel legge til tagger til Microsoft Office-dokumenter og de fleste bildefiler, men du kan ikke legge til tagger i tekstfiler eller bitmappfiler.

Merking av filer mens du lagrer dem

Når du lagrer filer fra visse applikasjoner, har du muligheten til å merke filene dine. For eksempel gir dialogboksen Lagre som i Word 2007 muligheten til å merke en fil. Faktisk vil alle Microsoft Office 2007-applikasjoner tillate deg å legge til tagger fra dialogboksen Lagre som.

Som du kan se i figur A, rett under rullegardinmenyen Lagre som type, er taggen-funksjonen. Bare klikk på Legg til en tag, så vises en tekstboks der du kan skrive inn det tilpassede søkeordet eller frasen.

Figur A

Lagre som-dialogboksen i Word 2007 lar deg tagge filer mens du lagrer dem.

Du vil merke at så snart du begynner å skrive, vises et semikolon på slutten av taggen. Dette indikerer at du kan legge til en annen tagg om du ønsker det. For å gjøre det, klikker du bare på tekstboksen Tagger igjen, så blir du bedt om å legge til en ny tag. Du kan legge til flere tagger hvis du ønsker det.

Som en tidsbesparende vil Word 2007 overvåke hva du skriver, og vil vise en liste over nylig brukte tagger, som vist i figur B, som samsvarer med det du skriver. Bare merk av i avkrysningsruten ved siden av, så merkene du velger blir umiddelbart lagt til.

Figur B

Word 2007 viser en liste over nylig brukte tagger som samsvarer med det du skriver.

Merking av filer fra dialogboksen Egenskaper

Du kan merke en fil fra dialogboksen Egenskaper. Husk igjen at ikke alle filtyper kan merkes.

For å gjøre det, høyreklikk bare på filen og velg Egenskaper-kommandoen. Når dialogboksen Egenskaper vises, velger du kategorien Detaljer. Hvis filtypen kan merkes, finner du egenskapen Tagger. Når du klikker til høyre for merkelappen, vises en tekstboks, som vist i figur C, og du kan skrive taggen din.

Figur C

Du kan legge til tagger fra dialogboksen Egenskaper.

Akkurat som i forrige eksempel kan du legge til flere tagger hvis du vil. Du vil også oppdage at Windows 7 vil overvåke hva du skriver, og vil vise en liste over nylig brukte tagger.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Merking av filer fra Windows Utforsker

Du kan også merke en fil fra Windows Utforsker. Husk igjen at ikke alle filtyper kan merkes.

Når du velger en fil som kan merkes, vil du se Egenskaper for tagger i ruten Detaljer nederst i mappevinduet, som vist i figur D. Du vil oppdage at du kan legge til flere tagger hvis du ønsker det, og du kan se en liste over nylig brukte tagger.

Figur D

Du finner Egenskaper for tags i detaljruten i Windows Utforsker.

Det kan hende du må forstørre ruten Detaljer for å se egenskapen Tagger. Hvis detaljruten ikke vises, åpner du Organiser-menyen på kommandolinjen, velger Layout og velger Detaljer-ruten.

Når du tagger filer fra Windows Utforsker, kan du tagge flere filer med det samme søkeordet samtidig. Bare trykk og hold nede Ctrl -tasten og velg deretter filene du vil merke samtidig.

Bruke tagger

Mens jeg startet denne artikkelen med å vise tags som en måte å gjøre søk enklere på, kan de også komme til nytte når du bruker Arranger etter, Grupp etter og Filter-funksjonene som jeg dekket i de siste bloggpostene mine:

  • "Luke gjennom filene dine med Windows Utforsker ordne etter funksjon"
  • "Luke gjennom filene dine Del to: Windows 7 gruppere etter og filtrere funksjoner"

Hva tar du?

Bruker du for øyeblikket Tagger? I så fall, opplever du at de lar deg holde filene bedre organisert? Hvis du ennå ikke bruker tagger, vil du begynne å gjøre det? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com