Starter livet med overflaten

Jeg hadde to Microsoft 32 GB Surfaces levert forrige uke, og jeg har brukt dem i omtrent åtte dager. Den ene har berøringsdekselet, og den andre typen deksel. Jeg bruker bevisst Touch-dekselet til denne anmeldelsen, og blir sakte vant til det. Jeg foretrekker Type-omslaget, med deprimerbare tastene, men berøringsdekselet er brukbart og støtter min seks-finger skrivestil ganske bra. Jeg bruker Word 2013, som fulgte med Office for the Surface, og det kan ikke skilles fra Word 2013 på skrivebordet mitt, med alle de vanlige stave- og grammatikkorreksjonene. Den har ikke makroer, noe som kan skuffe noen Office-brukere, men det er perfekt for mine behov.


Skriv inn deksel
(Kreditt: Tony McSherry)

Jeg har koblet til en mus for å støtte Word-redigering min, men styreputen fungerer bra, selv om berøringsdekselet har museknappene utenfor sporstatens rektangel, mens Type-dekselet inkluderer dem som en del av sporstasjonsområdet.


Berør deksel
(Kreditt: Tony McSherry)

Det var enkelt å sette opp overflaten, og selv om jeg ladet overflatene flittig, var det ingen instruksjoner om å gjøre det, og begge kom med rundt 50 prosent batterilading. Under oppsettet får du et diagram som viser deg å sveipe innover fra høyre side for å få frem Charms-menyen. Når den har startet, blir du ledet gjennom et pålogging (helst ved å bruke en Microsoft-konto), og den nå velkjente Start-skjermen vises. Min People-flis var befolket med folk fra Windows Phone; Bilder-flisen min syklet gjennom noen av SkyDrive-bildene mine; og jeg måtte bare sette opp postkontoen min.

Gmail og Windows / Hotmail var enkle, men Outlook Exchange-posten min fra MS MSN Business Business ville ikke koble meg til. Etter mye frustrasjon og timer, jobbet jeg endelig med at det var en sertifikatfeil. Når vi ser på forskjellige fora, var det tydelig at noen få andre mennesker har hatt det samme problemet. Windows Mail ser dessverre ut til å mangle nyttige feilmeldinger når det kommer til Outlook-kontoer.

Jeg hadde dette problemet fordi serveren min bruker et selvsignert sertifikat i stedet for et pålitelig et fra en sertifiseringsinstans. Fordi det er et selvsignert sertifikat, trengte jeg å laste et sertifikat på overflaten, som jeg genererte på serveren min. For å installere sertifikatet, gikk jeg til skrivebordet (ja, Surface har et skrivebord med alle de vanlige Windows-appene), høyreklikk på IE-knappen på oppgavelinjen, høyreklikk igjen på Internet Explorer-oppføringen, og valgte deretter Kjør som administrator.

Deretter valgte jeg Internett-alternativer fra Verktøy-menyen, deretter Innhold-fanen, og klikket på Sertifikater. Deretter valgte jeg den pålitelige Root Certificate Authorities-fanen, trykker på Import og valgte stedet for sertifikatfilen. Etter en dialog som spurte om jeg virkelig ville gjøre dette, ble sertifikatet installert. Hvis du har en Exchange-server med et klarert sertifikat, bør du ikke ha noen problemer, siden de ikke krever et sertifikat på Mail-klienten.

Jeg kom tilbake til Mail-appen, og den synkroniserte med Outlook-kontoen min. Surface støtter for øyeblikket ikke POP-e-postkontoer, men en rask løsning er å få Hotmail / Outlook.com-kontoen din til å lese e-post fra alle POP-kontoer du måtte ha og inkorporere dem. Mine Outlook-kontakter og kalender er nå synkronisert med People-huben og kalender-appen.

Bortsett fra den e-post frustrasjonen, elsker jeg overflaten. Det koblet enkelt til bedriften og Wi-Fi hjemme, og til virksomheten og hjemmenettverket mitt. Jeg kunne se MP4-videoer fra hvilken som helst PC via Wi-Fi-en min uten nevneverdig etterslep eller dust. Å ha full tilgang til nettverkene mine og et ekte filsystem gjør at overflaten føles som en veldig lett netbook. Jeg besøkte Windows Store og installerte Skype på begge overflater, og prøvde video- og lydanrop med hell.

Mitt første hint om at dette ikke var en gammel Windows-datamaskin kom da jeg prøvde å laste ned Microsoft Solitaire Collection, som jeg hadde lastet ned fra Windows Store for min PC. Det var ikke tilgjengelig for Surface, selv om det var rundt 30 andre gratis Solitaire-programmer. Jeg fikk Wordament for partneren min, som spiller den på Windows Phone, og en erstatningspatient. Jeg tok også tak i Kindle-leseren, som jeg fant ut ikke ser ut til å lese noen av de lokale ePub-ene mine, så jeg lastet ned en annen gratis leser som fungerer bra, og portrettmodusen til nettbrettet gir meg en stor leseside.

Jeg skjønte at jeg ikke har kjøpt en avis på flere uker, siden jeg begynner å foretrekke nettversjonene, og News-appen for Windows 8 betyr at jeg sannsynligvis ikke vil kjøpe en igjen. Det gir lokaliserte nyheter som er samlet fra forskjellige kilder, med store fotografier og en ren layout og typografi.

Jeg har hatt overflaten på fanget, og det er brukbart, men i lengre perioder med å skrive, foretrekker du å legge det på en flat overflate. Det integrerte stativet gir en god synsvinkel, men det mangler noen justerbarhet. Når du bretter tastaturet under eller kobler det fra, gir det et nettbrett med en flott berøringsgrensesnitt. Folk klager over at brukergrensesnitt ikke er intuitive, men at ingen brukergrensesnitt er intuitive; det er ganske enkelt lært oppførsel.


Charms-menyen i Mail
(Kreditt: Tony McSherry)

Overflaten har de vanlige berøringsvalg-og-knip-for-zoom-funksjonene, men sveip inn fra høyre kant gir den kraftige Charms-menyen. Du bruker dette til å søke i ethvert program, dele innhold og enda viktigere, endre innstillinger i et program. Ikke mer å søke gjennom flere menyer i en app for å finne hvor forfatteren har satt innstillinger og om det heter Innstillinger eller Alternativer; Innstillingssjarmen på samme sted kan brukes i alle apper.

Sveip ned fra toppen eller opp fra bunnen gir deg en meny med funksjoner for appen; sveipe fra venstre vil raskt bytte deg til en annen app; og en hurtig venstre og høyre sveip vil få opp alle de aktive appene. Disse bevegelsene er også perfekt egnet for tommelfingerbruk, og et alternativt skjermseparert tastatur for tommelfingertype er også tilgjengelig. Hvis du berører toppen av skjermen og sveiper ned, lukkes den nåværende appen. Alle disse gestene blir raskt "naturlige og intuitive."

En ting som stumpet meg var hvordan du velger flere e-postmeldinger, selv om musepekeren og Ctrl / Shift-tastene fungerer fint. Et raskt Bing-søk, og jeg fant svaret: du krysser av for dem. Du berører tittelen på e-posten og sveiper til høyre på omtrent samme måte som du merket noe; sveipe til venstre fjerner markeringen av elementet.

Jeg har også installert Windows 8 på min hjemme-PC uten berøringsskjerm, og har måttet lære meg mus og tastatur meg gjennom det nye brukergrensesnittet. Det virker nå som normalt å plassere musepekeren øverst til høyre for å få frem Charms-menyen, og jeg foretrekker IE10 fra Start-skjermen fremfor den på skrivebordet, da brukergrensesnittet forblir ute av veien og jeg har en fullskjerms webside. Jeg nådde frem til skjermen på et tidspunkt for å snu Charms-menyen bare for å innse at jeg ikke var på en berøringsskjerm - jeg mistenker at ikke-berøringsskjermene snart vil være i mindretall.

Et lite stikk var da jeg gikk av for å slå av datamaskinen og innså at jeg ikke visste hvordan. Jeg mistenkte at det var i Innstillinger -> Strøm, men det var sent, så jeg bare slo på strømknappen og Windows slått av normalt. Dagen etter bekreftet jeg at det er akkurat der det er - noe som ikke er noe du trenger å bekymre deg for på overflaten, ettersom den sover når du lukker den og våkner når du åpner den.

Jeg har ikke gjort noen virkelige tester på Surface's batterilevetid, men det ser ut til å vare rundt to til tre dager med moderat bruk. Jeg er sikker på at mye av medieforbruket vil redusere det betraktelig. Jeg ladet denne for rundt 24 timer siden, og den ligger nå litt over halvparten av batteriets levetid-indikator.

Jeg har funnet veldig lite å klage på med Surface, og å bruke den til å skrive denne artikkelen har vært ganske smertefri, selv om jeg innrømmer at jeg bruker mye mer av Words autokorreksjon mens jeg blir vant til tastaturet. Skjermen er lys og skarp, og standard USB-tilkobling gjør livet enkelt. En liten irritasjon er den svak magnetiske ladekontakten som tar litt å bli vant til.

Men siden jeg har snublet over utallige ladesnorer som lanserer bærbare datamaskiner i verdensrommet og ødelagt to bærbare kontakter, kan en hurtigutløser lade meg skade på datamaskiner og personskader. Begge dekslene har et eksternt lag laget av filt, og nettbrettet føles beskyttet og lett å ta med eller skli i en ryggsekk eller koffert.

Hvis din nåværende bruk av en PC eller bærbar PC er Office, mail og surfer, og du er fornøyd med 1366x768 piksler på en 10, 6-tommers skjerm, vil Surface gi deg en svært bærbar PC med god batterilevetid som også er et kraftig nettbrett . Hvis du trenger gamle programmer eller desktop gaming, vil jeg vente på Windows 8 Pro-versjonen eller et lignende konvertible nettbrett fra andre leverandører. Hvis du er en aktuell nettbrettbruker og trenger apper fra iPhone- eller Android-plattformene, vil du finne noen av de viktigste appene, men du må kanskje velge mellom forskjellige erstatninger. Dette bør endre seg raskt etter hvert som flere utviklere støtter Windows 8 og port deres gamle applikasjoner. Som World of Warcraft-spiller oppfordrer jeg Blizzard til å vurdere sin tidlige motstand mot Windows 8 på nytt og gi meg en Windows RT WoW-klient.

Surface lykkes med å tilby en lett, bærbar Windows-PC for de fleste av oss, og et glatt nettbrett som er mye mer enn bare en underholdnings- eller forbruksenhet. Å ha en standard brukergrensesnitt på tvers av stasjonære, bærbare datamaskiner, nettbrett og telefoner som kan brukes av mus, tastatur, berøring, stemme og gest, er også en prestasjon, og mens jeg ikke vil være fornøyd før jeg får en tankestyrt, holografisk HUD, det virker som et skritt i riktig retning.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com