Bør Windows RT være i fremtiden?

Noe av det som er kommet med Microsofts kommende Windows 8-operativsystem er at antall "utgaver" av OS er redusert fra seks til fire, med mye av konsolideringen som kommer i forbrukerenden av spekteret. Når det vurderes i lys av den tradisjonelle Windows-skrivebordsmodellen, har Windows 8 imidlertid egentlig bare tre utgaver, med ny aktør Windows RT som avrunder tilbudet. Windows RT er det endelige navnet på det som ofte ble kalt "Windows for ARM", Microsofts forsøk på å bringe Windows til ARM-baserte prosessorer som vanligvis finnes på mobile enheter.

Hvorfor ARM?

ARM Holdings, selskapet bak såkalte "ARM CPUer", har eksistert i flere tiår, og produserte opprinnelig prosessorer for enheter med lav effekt som nettverksutstyr og forbrukerelektronikk. De designens lave effektbehov og relativt åpen lisensiering av teknologien fant raskt ARM-baserte prosessorer som driver verdens mobiltelefoner. Selskaper som Qualcomm og NVidia utviklet "system on a chip" -pakker, der kjernekomponenter på en smarttelefon - som CPU, videobehandling og mobilnettverksmaskinvare - var inneholdt på en enkelt brikke, noe som reduserte strømforbruket ytterligere.

Kontrast dette med Intels x86-design, vanlig for tradisjonelle stasjonære og bærbare datamaskiner, som opprinnelig ble designet med liten bekymring for strømforbruk eller plassbesparelser. Dette ga sjelden noen utfordringer for Intel før smarttelefon- og nettbrett-epoken tok grep, og etterlot Intel i fangstmodus mens ARM-baserte design dominerer nettbrett og smarttelefon, med Intel "inne" i alt tre smarttelefoner per dette skrivet.

Selv om dette er en forenklet historie og oversikt over nyansene mellom to veldig kompliserte databehandlingsplattformer, er den essensielle takeaway at ARM for tiden dominerer nettbrett og smarttelefon, og de to plattformene er i hovedsak inkompatible. Selv om du har et vanlig operativsystem som kjører på en ARM- og Intel-plattform, kan du ikke ta et program som er samlet for den ene plattformen og kjøre den på den andre. Som vi vil diskutere, betyr dette at du ikke kan kjøre dine eksisterende x86-baserte Windows-applikasjoner på Windows RT (med noen unntak).

Hva ARM betyr for Windows-nettbrett

Mens Windows har en lang historie med å kjøre på nettbrett-stil enheter, møtte de tradisjonelt lite suksess, først og fremst på grunn av strøm. Et iPad- eller Android-nettbrett varer sannsynligvis en hel arbeidsdag og ser ut til å "slå seg på" med en gang, siden enheten alltid alltid er på og bare i standby-tilstand - et datatrykk som bare er mulig hvis plattformen din er ekstremt elendig med batteriet . Intel har kjempet for å matche ARM-plattformer på strømfronten, men Microsoft har i det vesentlige valgt å sikre sine spill og lage en versjon av Windows for ARM-baserte plattformer.

Søknadssituasjonen

Microsoft satser på at det kommende Surface-nettbrettet presenterer et "hat trick" for IT-ledere. Det gir brukerne en kjent dataopplevelse, den utnytter den eksisterende puljen av Windows-applikasjoner og Windows-utviklere, og den passer fint til organisasjoner som er kjent med distribusjon, administrasjon og vedlikehold av Windows. Med ARM, bør det store spørsmålet for CIOs være rundt applikasjonsstøtte, siden ARM handler de store kraftegenskapene og tilhørende størrelses- og vektfordeler for det som antagelig er Windows største eiendel: det enorme applikasjonsbassenget.

Selv om Microsoft har gitt utviklingsverktøy som gjør at nyere "metro-stil" applikasjoner kan kjøres på hvilken som helst versjon av Windows 8, vil sannsynligvis ikke eksisterende Windows-applikasjoner støttes på ARM-plattformen. Antagelig vil "store gutter" som Oracle og SAP raskt levere verktøy som er universelle kompatible, men nisje og interne applikasjoner vil ikke kjøres innfødte på Windows RT uten å kompilere, noe som er et potensielt stort selskap.

En annen interessant vri med Windows RT er at Microsoft vil inkludere en ARM-versjon av Office-pakken med operativsystemet. Dette søter avtalen for en god del av arbeidsstyrken din som vil ha en lett databehandlingsenhet, og gjør lite utover jockeying-regneark og vasse gjennom en fullsatt Outlook-innboks. Hvis din gjennomsnittlige ansatt jobber i Office, får tilgang til nettbaserte applikasjoner og kanskje kobler seg til en håndfull store leverandørsystemer, ser Windows RT ganske overbevisende ut. Hvis du er overveldet med interne applikasjoner som ikke er utviklet ved bruk av standard Windows-rammeverk eller er lenger enn noen få år gamle, ser du sannsynligvis på en større overhaling hvis du vil gå Windows RT-ruten.

Har Windows RT mening for organisasjonen din? Hvilke faktorer vurderer du før du logger deg på den stiplede linjen med Microsofts siste push inn på nettbrettet?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com