Gjennomgang: WinZip-komprimeringsverktøyet

WinZip er en av de eldste komprimeringsapplikasjonene med en GUI på markedet. I løpet av årene har det vokst fra et ganske enkelt produkt til et med mange funksjoner under overflaten for å fylle en rekke kompresjons- og emballasjebehov.

spesifikasjoner

 • Systemkrav: Windows 2000, XP, Vista
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted
 • Pris: Standard lisens for flere brukere starter på $ 22 per person, men kan gå så lavt som $ 6 per / person
 • TechRepublic Photo Gallery

Hvem er det for?

Noen mennesker har behov for filkomprimering og emballasje som går utover de grunnleggende funksjonene som finnes i Windows. Spesielt utviklere og systemadministratorer kan dra nytte av en applikasjon som går utover bare å lage en ZIP-fil eller trekke ut innholdet. I tillegg vil brukere som vil være i stand til å kryptere filene sine i transitt eller som ofte håndterer store filer, sette pris på et enklere og kraftigere program for komprimering av filer. WinZip har også en rekke funksjoner for fotokomprimering, som fotografering buff vil ønske å sjekke ut.

Hvilke problemer løser det?

Windows har grunnleggende filkomprimeringsfunksjoner, men det er alt det kan gjøre på egen hånd. WinZip legger til funksjonalitet som enkel komprimering rett fra Windows Utforsker, kryptering av filer, alternative komprimeringsalgoritmer som sparer enda mer plass, planlagte jobber og så videre.

Utrolige funksjoner

 • Rent grensesnitt: WinZip UI er godt designet, og lar deg enkelt håndtere de vanligste oppgavene, samtidig som du ikke jobber hardt for å finne den avanserte funksjonaliteten.
 • Kan dele ZIP-filer: Av flere årsaker (som spenner over flyttbare medier, sending via e-post og så videre), kan det hende at det er behov for å dele opp en ZIP-fil i deler og rekonstruere den senere. WinZip kan takle denne oppgaven ganske bra.
 • Avansert komprimering og kryptering: WinZip kan bruke en rekke komprimeringsalgoritmer (også innenfor det samme arkivet) for å spare mer plass, og krypteringsalgoritmer for å holde dataene dine sikre.

Hva er galt?

 • Noen funksjoner krever WinZip for å åpne filen: Å bruke noen av de alternative komprimeringsalgoritmer og krypteringsfunksjoner krever at WinZip også brukes til å åpne filen (i motsetning til et annet verktøy eller operativsystemets opprinnelige funksjonalitet) fordi de ikke er standard.
 • Kostnad: Det kan være vanskelig å rettferdiggjøre lisensavgiften til WinZip for de fleste brukere.

Konkurransedyktige produkter

 • 7zip
 • WinRAR
 • PowerArchiver

Ergo for virksomheten

WinZip fyller et stort gap i funksjonalitet, men det er et gap som de fleste brukere sannsynligvis ikke er klar over. For brukerne som trenger dens avanserte funksjonalitet, er WinZip et flott program. Faktisk kan de fleste brukere sannsynligvis gjøre god bruk av funksjonaliteten sin (spesielt krypteringen, for å sikre at sensitive data ikke blir overført i klartekst via e-post, FTP, etc.). Når brukere drar nytte av funksjonaliteten og bruker litt tid på å lage arkiver, kan de ikke bare spare mye stasjonsplass, men også sikre lang levetid for dataene sine.

WinZip oppfyller ikke bare de åpenbare behovene, men når du går igjennom funksjonslisten sin, skjønner du at den kan klø mange kløe du har hatt på en stund. For eksempel kan den brukes som et utmerket backup-program som ikke krever et spesielt program for å hente filer fra sikkerhetskopiene.

Bedrifter vil sannsynligvis ikke trenge å kjøpe WinZip for alle brukere, men de vil kanskje gjøre det tilgjengelig for brukere på "etter behov", slik at de ansatte med behov for avanserte funksjoner kan bruke dem. Hvis du ønsker å gjøre WinZip tilgjengelig for alle brukerne dine, vil det sannsynligvis være best å gi læringsmateriell om bruksområdene, slik at brukerne dine kan dra nytte av funksjonaliteten til det fulle.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt WinZip? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

Neste side (fotogalleri) >>

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com