Anmeldelse: Launchy for Windows

Med introduksjonen av Superbar i Windows Vista, og utviklingen av den til den fancy Start-menyen som pryder Windows 8 UI, er det generelt ganske effektivt å bruke søk etter å finne filer og applikasjoner som skal kjøres når du går på dagen. Denne funksjonen i kombinasjon med Superfetch ga Windows-brukere en mer lunete måte å grensesnittet mot datamaskinene sine, nesten på nivå med opplevelsen som Mac OS X Spotlight og Ubuntu Unity gir. Noen programvareutviklere føler imidlertid at Microsoft kunne gjort det enda bedre, og ett verktøy tar sikte på å bygge videre på Windows-skrivebordets interaksjon med enda mer effektivitet.

Launchy

Produktinformasjon:

  • Tittel: Lanserende
  • Forfatter: Josh Karlin
  • Produkt-URL: http://launchy.net
  • Støttet OS: Windows XP, Vista, 7 og 8
  • Pris: Donasjonsvare (gratis å bruke)
  • Vurdering: 5 av 5
  • Poenglinjen: Hvis du trenger en omfattende erstatning til Windows Superbar, har Launchy's det med sine utmerkede fillanseringsevner så vel som andre operativsystemfunksjoner.
Lanserende er barben, men likevel kraftig til å påta seg en rekke oppgaver

Lanserende, kalt "The Open Source Keystroke Launcher" er et verktøy laget av Josh Karlin som tar Superbar-konseptet og gjør det enda bedre. Launchy vil ikke bare åpne applikasjoner og dokumenter for deg, men du kan faktisk gå utover på en slik måte at standard Windows-måten vil virke ganske fotgjenger. For eksempel kan du gi ut kommandoer (ala CMD-stil), åpne websider og til og med utføre grunnleggende matematikklikninger rett i appen, uten å måtte laste inn noe ekstra. Det gjør også å bruke et tastatur mindre smertefullt i Windows hvis du foretrekker å ikke berøre musen så mye.

For grensesnittet er Launchy overraskende tilpassbar. Du kan justere opacitets- og falmingseffektene, plassering av vinduer, hvordan innleveringsforslag blir levert, og det er til og med en bærbar modus, som lar deg føre en selvstendig versjon av Launchy, med preferanser lagret i INI-filer kontra systemregisteret. Som standard kan du innkalle kommandovinduet ved å trykke på ALT og SPACE-tastene på tastaturet, omtrent som hvordan Mac OS Xs Spotlight fungerer. Dette kan også endres hvis du har den tastekombinasjonen forbeholdt noe annet.

Innstillingsområdet er fullt av alternativer for å endre

Huden kan justeres når du vil for å passe til din personlige smak og preferanser via Skins-fanen på alternativmenyen. I tillegg til de seks innebygde skinnene som er utstyrt med Launchy, kan du også laste ned flere, enten fra forfatterens nettsted eller fra andre tredjeparter. Hvis du vet hvor du skal se, har jeg til og med sett skinn dukke opp på nettsteder som DeviantArt.

Plugins for Launchy, som kan bidra til å utvide bruken og funksjonaliteten til verktøyet, er også tilgjengelige fra forfatterens nettsted. En plugin jeg fant som var nyttig var Killy, som gir deg kraften til å avslutte applikasjoner og prosesser uten å måtte berøre Task Manager. I utgangspunktet skriver du "killy" etterfulgt av tabulatortasten, deretter navnet på applikasjonen du ønsker å drepe.

Til slutt, hvis du ønsker å utvide omfanget av Launchys indeks, slik at programvaren kan berøre andre filtyper og skanne andre disker, kan du sette opp flere stier som kan skannes når du begynner å skrive i startboksen Launchy. For gjennomsnittsbrukeren er standardene som regel helt fine. Men for noen kan det være en stor glede å kunne berøre kjørbare filer og andre filtyper som er lagret andre steder.

Bunnlinjen

Launchy er ganske enkelt et imponerende verktøy som kompletterer Windows-skrivebordet fint ved å legge til et flerbruks "actionsenter". Ved ikke bare å åpne applikasjoner direkte, men også kaste inn URL-er og små matematikkproblemer for størrelse, går dette langt utover Microsofts standardutgave Superbar-området.

Som et raskt ord til de kloke, kan du vurdere å bruke utgivelsesversjonen i stedet for beta-versjonen av Launchy, hvis du har problemer med eksterne plugins.

Les også:

  • Få Windows 8-startskjermbildet til å fungere som Start-menyen
  • Tips for å navigere i Windows 8 med musen
  • Få Windows 8 til å starte direkte på skrivebordet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com