Gjennomgang: ExtraPuTTY ekstern tilgang og administrasjonsverktøy

For noen av dere er PuTTY en viktig stift i et typisk IT-tilkoblingssett. Den lar hvem som helst logge inn og samhandle med en ekstern ressurs via Telnet, SSH, Rlogin og Serial-tilkoblinger. ExtraPuTTY, en gaffel av PuTTY laget av Sebastien Blavier, tar sikte på å bygge videre på det allerede solide finessesettet til PuTTY med relativt subtile, men nyttige tillegg. Blavier tilbyr gratis programvare i både et installasjonsprogram og bærbar form for Microsoft Windows 2000, XP, Vista og 7.

Ekstra

Ved første øyekast er det en umiddelbar forskjell med hvordan applikasjonen presenterer seg. ExtraPuTTY viser en dialogboks for sesjonsbehandling som alltid er på topp, som inneholder alle lagrede øktkoblinger. For å legge til nye i listen, dobbeltklikker du bare på listen over standardinnstillinger for å få frem konfigurasjonsvinduet. Herfra kan du opprette ekstern tilkobling ved å legge til nødvendige detaljer. Du kan også endre hvordan miljøet skal vises på skjermen ved å justere skjermens skrifttype, farger og vindusoppførsel.

Noen få andre ting som skiller ExtraPuTTY fra vanlig PuTTY er i økthåndteringsaspektene. Når du fyrer opp en økt med standardinnstillingene, får du et snarveisvindu med fiffige kommandoer der du kan lagre ofte brukte kommandoer, inkludert full på tastekombinasjoner, for enkel tilgang.

ExtraPuTTY har også en fullskjermmodus ved startfunksjon, som lar enhver effektivt gjøre enhver fjernøkt til en fin "kiosk" -modus som fyller skjermen med ingenting annet enn innholdet i fjerntilkoblingen. Dette kan være nyttig for visse forretningsinnstillinger når du kanskje vil skjule Windows-grensesnittet vekk fra folk mens du jobber. Visstnok kan PuTTY også vise fullskjerm-økter, men ikke når du først starter applikasjonen. ZModem-støtte, binær komprimering, lua scripting og TestStand API er noen få andre funksjoner ExtraPuTTY gir.

Bunnlinjen

ExtraPuTTY tar virkelig kaken med sine ekstra justeringer og tillegg til den originale bruken den gyte fra. Jeg vil hjertelig anbefale IT-guruer å gi dette programmet en snurr og støtte forfatteren for sin innsats. ExtraPuTTY tar sikte på å gjøre ekstern systemtilgang og administrasjon til en enkel og rik opplevelse for Windows-brukere som mangler noen av de innebygde verktøyene som SSH og rlogin som UNIX-brukere for tiden liker.

Les også:

  • 10 verktøy TR-medlemmer anser som essensielt
  • De fem beste nødverktøysett-appene du har i felten
  • Administrer Windows-systemene dine eksternt med PowerShell Server

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com