Gjennomgang: 7-Zip-filkomprimeringsapplikasjon

7-Zip har rolig revolusjonert markedet for komprimering av filer. Hvordan? Det er et høy kvalitet, åpen kildekode-komprimeringsverktøy som kan komprimere et stort utvalg forskjellige formater.

spesifikasjoner

 • Systemkrav: Windows 98, ME, NT, 2000, XP, Vista
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted
 • TechRepublic Photo Gallery

Hvem er det for?

Noen brukere vil ha filkomprimeringsfunksjonalitet utover det Windows OS leveres med, men trenger ikke alle funksjonene som applikasjoner som WinZip gir. Andre brukere foretrekker kanskje gratis eller open source programvare fremfor kommersiell programvare. Folk som gjør mye nedlasting, kan sannsynligvis bruke et program som håndterer RAR-formatet i tillegg til det populære ZIP-formatet. For disse brukerne er 7-Zip et godt valg.

Hvilke problemer løser det?

Windows har egne filkomprimeringsverktøy, men de har svært begrenset funksjonalitet og håndterer bare ZIP-formatet. De fleste av de store komprimeringsverktøyene med store navn der ute som WinZip og WinRAR koster penger. 7-Zip passer til en fin nisje mellom de innebygde Windows-mulighetene og funksjonene til de betalte produktene, og den er i stand til å håndtere et stort utvalg av filformater i prosessen.

Utrolige funksjoner

 • Støttede formater: 7-Zip kan trekke ut et veldig stort antall komprimeringsformater inkludert RAR.
 • Open Source: 7-Zip er åpen kildekode. Dette gjør det gratis, og noen foretrekker i utgangspunktet åpen kildekode-programvare.
 • Arkivalternativer: 7-Zip gir deg kontroll på lavt nivå over hvordan den komprimerer filer, noe noen brukere vil sette pris på.

Hva er galt?

 • Begrenset avansert funksjonalitet: Hvis du leter etter den avanserte funksjonaliteten til WinZip eller WinRAR, er den ikke å finne i 7-Zip.
 • De fleste formater er skrivebeskyttet: Mens 7-Zip kan dekomprimere et stort antall formater, kan den bare opprette arkivfiler i tre formater: 7z, TAR og ZIP.
 • Arcane Compression Interface: Når du komprimerer filer i 7-Zip-manageren, blir du presentert for en rekke alternativer som gir lite mening uten å lære mye om filkomprimering.

Konkurransedyktige produkter

 • WinZip
 • WinRAR
 • PowerArchiver

Ergo for virksomheten

7-Zip trekker linjen mellom "kjøkkenvasken" -funksjonaliteten til WinZip og de bare utbenede funksjonene i Windows OS for komprimeringsoppgaver. Det åpner for et stort antall filformater, som hyppige nedlastere vil sette pris på. Den integrerer mye funksjonalitet i Windows-skallet også. Når den brukes via Windows-skallet, er 7-Zip veldig enkel å bruke. Og selvfølgelig er det vanskelig å krangle med prisen.

På den annen side mangler 7-Zip de fleste avanserte funksjonene som et produkt som WinZip har. Selv om dette holder grensesnittet rent, vil det skuffe noen brukere. I en merkelig kontrast er filkomprimeringsdialogen chock full av parametere som vil forvirre de fleste brukere, selv om noen kanskje setter pris på å ha tilgjengelige alternativer.

Er 7-Zip riktig for deg? Hvis du ikke trenger den virkelig avanserte funksjonaliteten til et program som WinZip eller WinRAR (og flertallet av brukerne ikke har det), er det et flott, gratis tillegg til Windows. Hvis du er en strømbruker når det gjelder filkomprimering og arkivering, vil sannsynligvis 7-Zip ikke interessere deg, selv om du fremdeles kan bli fristet av antallet formater som den kan dekomprimere.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt 7-Zip? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

Neste side (fotogalleri) >>

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com