Fjern biblioteker fra Windows Utforsker i Windows 7

Jeg mottok nylig en e-postmelding fra en TechRepublic Windows Blog-leser om et blogginnlegg som jeg skrev tilbake i februar, "Vær en kraftbruker: Tilpass filbehandlingsfunksjonene i Windows Utforsker." I dette innlegget dekket jeg åtte teknikker som du kan bruke for å få mer ut av Windows Utforsker i Windows 7.

En av teknikkene jeg delte var hvordan du utvider navigasjonsruten. Jeg viste deg hvordan du kan konfigurere navigasjonsruten til Windows Explorer med de fem seksjonene - Favoritter, biblioteker, hjemmegruppe, datamaskin og nettverk, som vist i figur A - til et mer strømlinjeformet tre.

Figur A

Som standard inneholder Windows Utforskers navigasjonsrute fem seksjoner.
For å gjøre dette merker du bare av for Vis alle mapper i dialogboksen Mappealternativer, som vist i figur B.

Figur B

Du får tilgang til dialogboksen Mappealternativer og merker av for Vis alle mapper.
Når du gjør det, vil navigasjonsruten bare inneholde to seksjoner: Favoritter og skrivebord, hvor sistnevnte inneholder biblioteker, hjemmegruppe, brukermappen, datamaskinen, nettverket, så vel som kontrollpanel og papirkurven, som vist i figur C.

Figur C

Navigasjonsruten er mer strømlinjeformet og inneholder nå Kontrollpanel og papirkurven.

Leseren fortalte meg at mens han konfigurerte navigasjonsruten slik at bibliotekene ikke var like fremtredende, var et godt triks, det han virkelig ønsket å kunne gjøre, var å fjerne biblioteker helt. Etter litt undersøkelse oppdaget jeg at det er mulig å fjerne Biblioteker fra Windows Explorer med et par registertilpasninger.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du fjerner Biblioteker fra navigasjonsruten i Windows 7s Windows Explorer ved å redigere registeret.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Merknader

Jeg tror at biblioteker er en verdifull funksjon i Windows 7, og jeg bruker dem regelmessig. Imidlertid forstår jeg at hvis du ikke bruker dem, kan det være irriterende å ha bibliotekene dukket opp i Windows Utforsker. Nå, selv om jeg vil vise deg hvordan du fjerner Biblioteker fra Windows Utforsker, antar jeg at du kanskje vil ha dem tilbake på et tidspunkt i fremtiden. Derfor, som en del av prosedyren, vil jeg også vise deg hvordan du oppretter en REG-fil før du endrer registeret, slik at du raskt og enkelt kan angre endringen hvis du senere bestemmer deg for at du vil bruke biblioteker i Windows Utforsker .

Husk at selv om Biblioteker vil bli fjernet fra Windows Utforsker, vil de fremdeles være tilgjengelige og vises på forskjellige steder, for eksempel i Åpne og lagre dialogboksen for applikasjonene dine.

Redigering av registeret

Før du begynner, må du huske at registeret er viktig for operativsystemet, og å endre det kan være farlig hvis du utilsiktet gjør en feil. Som sådan bør du ta noen få øyeblikk å sikkerhetskopiere systemet ditt ved å lage et systembilde i verktøyet Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. På den måten hvis noe går galt, kan du gjenopprette systemet og komme tilbake til jobb.

For å starte Registerredigering, klikk Start-knappen, skriv Regedit i Start Søk-boksen og trykk Enter. Når UAC-dialogboksen vises, må du svare riktig.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Fjerne biblioteker

Når Registerredigering vises, naviger du til følgende mappe

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {031E4825-7B94-4dc3-B131-E946B44C8DD5} \ Shell

Når du kommer dit, høyreklikker du på ShellFolder og velger Eksporter-kommandoen, som vist i figur D. (Legg merke til tillatelseskommandoen, slik du vil bruke den i neste trinn.)

Figur D

Du bruker Eksporter-kommandoen til å lage en REG-fil som du senere kan bruke til å gjenopprette bibliotekfunksjonen til Windows 7.
Når du ser dialogboksen Eksporter registerfil, velger du mappen du vil lagre REG-filen i, og navngi deretter filen Vis biblioteker, som vist i figur E. Du kan bruke denne filen senere til å gjenopprette bibliotekfunksjonen til Windows 7.

Figur E

Lagre filen med navnet Vis biblioteker slik at du lett finner den når og hvis du trenger den.
Nå, høyreklikk ShellFolder igjen, og velg denne gangen Tillatelser-kommandoen. Når du ser dialogboksen Tillatelser for ShellFolder, velger du Administratorer i gruppen eller Brukernavn-panelet og deretter merker du av for Full kontroll i Tillatelser for administratorer-panelet, som vist i figur F. Klikk OK for å fortsette.

Figur F

Du må stille tillatelser for administratorer til full kontroll, slik at du kan endre innholdet i ShellFolder.

Høyreklikk nå på Attributter-verdien og velg Endre-kommandoen. Når dialogboksen Rediger DWORD (32-bit) verdi vises, vil du se at standardinnstillingen for verdiverdier er:

b080010d

Nå, trykk Backspace for å fjerne verdien og skriv den nye verdien, som vist i figur G :

b090010d

Figur G

Du angir settet Verdidataene til b090010d.
Klikk nå OK, lukk Registerredigering og logg av økten. Når du logger deg på igjen, vil du se Bibliotekene ikke lenger vises i Windows Utforsker, som vist i figur H.

Figur H

Biblioteker vises ikke lenger i Windows Utforsker.

Hva tar du?

Synes du å ha biblioteker i Windows Utforsker som en plage? Vil du bruke denne teknikken for å fjerne dem? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com