Fjern favoritter fra Windows Utforsker i Windows 7

Jeg har nylig vist deg hvordan du fjerner Biblioteker og HomeGroup fra Windows 7s Windows Explorer i artiklene: "Fjern biblioteker fra Windows Explorer i Windows 7" og "Fjern HomeGroup fra Windows Explorer i Windows 7." Rett etter at disse artiklene ble publisert, ble jeg spurt om det var en måte å fjerne Favoritter fra Windows Utforsker. Nå personlig kan jeg ikke tenke på en god grunn til å fjerne en slik tidsbesparende funksjon fra Windows Explorer, men noen av dere er fast på at du vil fjerne denne funksjonen. Derfor vil jeg frikjenne.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du fjerner Favoritter fra navigasjonsruten i Windows 7s Windows Explorer ved å redigere registeret. Før jeg gjør det, vil jeg imidlertid ta et øyeblikk å beskrive fordelene med favorittfunksjonen for å prøve å overbevise deg om å oppbevare den i Windows Utforsker.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Lage en sak for favoritter

Jeg har snakket med ganske mange mennesker om favoritter i Windows 7 og oppdaget at ikke mange benytter seg av denne tidsbesparende funksjonen fordi de virkelig ikke forstår omfanget av nytten. Hvis du noen gang har opprettet snarveier på skrivebordet til mappene du bruker ofte, enten de er på din lokale harddisk eller på en nettverksserver, har du allerede et grep om den grunnleggende funksjonen i Favoritter. Imidlertid er det mer med det, så la oss se nærmere på.

Opprette favoritter

Det er enkelt å legge til mapper i Favoritter-delen. For eksempel får jeg regelmessig tilgang til TechRepublic-mappen på en annen datamaskin i nettverket mitt. For å gjøre tilgang til mappen til en enkel oppgave, legger jeg den til Favorittene. For å gjøre det navigerer jeg til og åpner mappen. Deretter høyreklikker jeg på Favoritter-elementet i navigasjonsruten og velger kommandoen Legg til gjeldende plassering til favoritter, som vist i figur A.

Figur A

I Windows 7 er det en veldig enkel operasjon å legge til mapper til favorittene.
Uansett hvilken mappe jeg for øyeblikket har åpen i Windows Utforsker, kan jeg enkelt få tilgang til TechRepublic-mappen, som vist i figur B, uten å måtte navigere gjennom nettverket. Jeg kan bare klikke på den i Favoritter.

Figur B

Å legge til TechRepublic-mappen til Favoritter i Windows Utforsker gjør det enkelt å få tilgang til.

Kopiering og flytting av filer

I tillegg til å kunne få tilgang til TechRepublic-mappen via Favoritter, kan jeg også enkelt kopiere eller flytte filer over nettverket til TechRepublic-mappen ved å dra og slippe. Jeg drar bare filene som jeg vil kopiere og slipper dem på TechRepublic-snarveien i Favoritt-treet, som vist i figur C. For å flytte filer holder jeg bare nede Skift mens jeg drar og slipper.

Figur C

Når du har satt opp mapper i Favoritter, kan du enkelt kopiere og flytte filer til mappene ved å dra og slippe.

Åpne og lagre som

Den andre tidsbesparende funksjonen ved å legge til ofte tilgjengelige mapper til Favoritter er at de vises i applikasjonens Åpne og Lagre som-dialogbokser, som vist i figur D. Som du kan forestille deg, gjør dette raskt med å få tilgang til og lage filer over hele nettverket.

Figur D

Favoritter, og deretter hvilken som helst mappe du legger til, vises også i programmets dialogbokser Åpne og lagre som.

Nylige steder

En annen hendig funksjon ved Favoritter er Nylige steder, som er satt opp som standard. Bare åpne den, så finner du en veldig omfattende liste over alle mapper og steder, for eksempel Kontrollpanelverktøy, som du nylig åpnet, som vist i figur E.

Figur E

Nylige steder kan være en stor tidsbesparende.

Merknader

OK, hvis du fremdeles vil fjerne denne funksjonen fra Windows 7 etter å ha lest om fordelene ved å bruke favoritter, så les videre. Imidlertid, i tilfelle du ombestemmer deg, vil jeg også vise deg hvordan du oppretter en REG-fil før du endrer registeret, slik at du raskt og enkelt kan angre endringen hvis du senere bestemmer deg for at du vil bruke favoritter i Windows Utforsker .

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Redigering av registeret

Før du begynner, bør du ta noen få øyeblikk å sikkerhetskopiere systemet ditt ved å lage et systembilde i verktøyet Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. På den måten hvis noe går galt, kan du gjenopprette systemet og komme tilbake til jobb.

For å starte Registerredigering, klikk Start-knappen, skriv regedit i Start Søk-boksen og trykk Enter. Når UAC-dialogboksen vises, må du svare riktig.

Fjerne favoritter

Når Registerredigering vises, naviger du til følgende mappe:

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {323CA680-C24D-4099-B94D-446DD2D7249E} \ Shell

Når du kommer dit, høyreklikker du på ShellFolder og velger Eksporter-kommandoen, som vist i figur F. (Legg merke til tillatelseskommandoen, slik du vil bruke den i neste trinn.)

Figur F

Du bruker Eksporter-kommandoen til å lage en REG-fil som du senere kan bruke til å gjenopprette favorittfunksjonen til Windows 7.
Når du ser dialogboksen Eksporter registerfil, velger du mappen du vil lagre REG-filen din i, og navngi deretter filen Vis favoritter, som vist i figur G. Du kan bruke denne filen senere til å gjenopprette favorittfunksjonen til Windows 7.

Figur G

Lagre filen med navnet Vis favoritter, slik at du lett finner den når og hvis du trenger den.
Høyreklikk nå ShellFolder igjen, og velg deretter Tillatelser-kommandoen denne gangen. Når du ser dialogboksen Tillatelser for ShellFolder, velger du Administratorer i gruppen eller Brukernavn-panelet og deretter merker du av for Full kontroll i Tillatelser for administratorer-panelet, som vist i Figur H. Klikk OK for å fortsette.

Figur H

Du må stille tillatelser for administratorer til full kontroll slik at du kan endre innholdet i ShellFolder.

Høyreklikk nå på Attributter-verdien og velg Endre-kommandoen. Når du ser dialogboksen Rediger DWORD (32-biters) verdi, vil du se at standardinnstillingen for verdidata er

a0900100

Nå, trykk på backspace for å fjerne verdien og skriv den nye verdien

a9400100

som vist i figur I.

Figur I

Du angir settet Verdidata til a9400100.
Klikk nå OK, lukk Registerredigering og logg av. Når du logger deg på igjen, vil du se favorittene ikke lenger vises i Windows Utforsker, som vist i figur J.

Figur J

Favoritter vises ikke lenger i Windows Utforsker.

Hva tar du?

Har min forklaring på fordelene med Favoritter overbevist deg om å bruke denne funksjonen i stedet for å fjerne den? Eller vil du bruke denne teknikken for å fjerne Favoritter fra Windows Utforsker? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com