Produser raskt forskjellige nyanser av samme farge i PowerPoint

Noen ganger legger du mye arbeid i å produsere akkurat riktig farge ved å blande røde, grønne og blå komponenter. Men hva gjør du når du trenger forskjellige nyanser av den perfekte fargen? Du legger kanskje enda mer tid og krefter på å produsere akkurat de rette nyanser på samme måte, men det er en enklere måte.

Når du har akkurat den rette fargen, kan du bruke gjennomsiktighetsinnstillingen i objekter for å gjøre den lysere eller mørkere. For eksempel er bakgrunnen på lysbildet nedenfor en tilpasset blanding: Red, 195; Grønn, 235; og Blue, 195. Deretter la jeg til en tekst som en plassholder og la til noen få snakkepunkter. Dessverre kolliderer plassholderens bakgrunn med lysbildets bakgrunn.

Du kan gjøre tekstholderen gjennomsiktig - noen ganger fungerer det bra. Endre denne standardinnstillingen som følger:

  1. Høyreklikk på plassholderen og velg Formater plassholder fra den resulterende hurtigmenyen. I Format PowerPoint 2007 og 2010 velger du Format Shape fra hurtigmenyen.
  2. I kategorien Farger og linjer velger du Ingen fylling fra rullegardinmenyen Farge i Fyll-delen. I PowerPoint 2007 og 2010 velger du Fyll ut i venstre rute og klikker No Fill i innstillingsdelen.
  3. Klikk OK.

I dette tilfellet er det ikke spesielt effektivt. Tekstelementene går seg vill i den mettede bakgrunnen.

Heldigvis er det en enkel sak å lysne farge på plassholderen bare litt:

  1. Høyreklikk på plassholderen og velg Formater plassholder fra den resulterende hurtigmenyen. I Format PowerPoint 2007 og 2007 velger du Format Shape.
  2. I kategorien Farger og linjer velger du hvitt fra rullegardinmenyen Farge i Fyll-delen. I PowerPoint 2007 og 2010 klikker du på Fyll ut venstre rute (standard) og velger hvitt fra rullegardinmenyen Farge.
  3. Endre innstillingen for åpenhet til 35%.
  4. Klikk OK.

Plassholderen viser nå en lysere nyanse, med bare noen få klikk. Ingen blanding og veldig lite gjetting. Det kan hende du må eksperimentere litt med gjennomsiktighetsprosenten, men det krever ikke mye arbeid for å få det til.

Bruk samme teknikk for å lage mørkere nyanser. I stedet for hvitt velger du grått og bruker en høyere innstilling for gjennomsiktighet. Tekstplassholderen nedenfor bruker grå og en innstillingsinnstilling på 88%. I dette tilfellet er forskjellen mellom nyanser mer subtil fordi bakgrunnen allerede er mettet ganske mye.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com