Rask tips: Deaktiver den permanente innstillingen for automatisk ordning i Windows 7 og 8

Hvis du flyttet fra Windows XP til enten Windows 7 eller Windows 8, er sjansen stor for at du har lagt merke til at du ikke lenger kan deaktivere innstillingen for Auto arrangere ikoner i Windows / File Explorer. Med andre ord er innstillingen for automatisk ordning av ikoner permanent slått på slik at når du bruker noen av ikonvisningene i Windows / File Explorer, kan du ikke lenger manuelt flytte ikonene dit du vil ha dem. Denne funksjonshemming er spesielt tydelig når du ser på en mappe full av bilder. Heldigvis har Microsoft MVP Shawn Brink laget et par veldig glatte batch-filer som raskt redigerer registeret for å deaktivere denne permanente innstillingen og bringe tilbake ikoner for automatisk ordning og Juster ikoner til rutenett-menyelementer - i det minste til en viss grad. La oss se nærmere på.

Problemet

Uansett hvilken mappe du har åpnet i Windows XP, hvis du bruker innstillingen Ikonvisning, kan du trekke ned visningsmenyen og få tilgang til kommandoene Automatisk ordne og justere til rutenett på Ordne ikoner etter-menyen. Dette betyr at du enkelt kan deaktivere Auto Arrange and Align to Grid-innstillingene og i det vesentlige omorganisere ikonene på hvilken som helst måte du vil, som vist i figur A.

Figur A

I Windows XP kan du deaktivere Auto Arrange and Align to Grid-innstillingene i hvilken som helst mappe.

I Windows 7 og Windows 8 inneholder imidlertid ingen av menyene - Ordne etter, Vis, Sorter etter / Grupp etter - Auto ordne eller Juster kommandoer, som vist i figur B. På den annen side inneholder Desktop-menyen Vis både ikoner for automatisk ordning og Juster ikoner til rutenettkommandoer, som vist i figur C.

Figur B

Verken kommandoene Automatisk ordning eller Juster vises i mapper i Windows 7 eller Windows 8.

Figur C

Vis-menyen på skrivebordet inneholder ikoner for automatisk ordning og Juster ikoner til rutenettkommandoer.

Batch-filene

Før vi kommer i gang, må du huske at det er to sett med batch-filer, ett sett for Windows 7-brukere og ett sett for Windows 8-brukere. Hvert sett inneholder to batch-filer, en for å deaktivere den permanente innstillingen for automatisk ordning, og hvis du skulle bestemme deg for å legge den tilbake, en for å aktivere den permanente innstillingen for automatisk ordning. Jeg oppfordrer deg til å lese merknadene og advarselen i artiklene som følger med hvert sett av batch-filer.

Når du har lastet ned settet med batchfiler for din Windows-versjon, er det en kjapt å kjøre deaktivere batch-filen. Når du kjører denne batch-filen, vil den først fjerne registeroppføringer som kan finnes for Windows / File Explorer-mappemaler. (Dette er en helt sikker operasjon, siden disse oppføringene opprettes når du bruker Windows / File Explorer over tid, så operativsystemet trenger ikke at de skal fungere korrekt.) For det andre vil det starte explorer.exe på nytt for å fullstendig fjerne eksisterende registeroppføringer. Den vil deretter legge til de nødvendige innstillingene i registeret for å deaktivere den permanente innstillingen for automatisk ordning og aktivere ikonene for automatisk ordning og justere ikoner til rutenett-menyelementene.

Sluttresultatet

Som du husker, la jeg vekt på at batchfilene fungerer til en viss grad. Her er hva jeg mener med det.

Etter at du har kjørt deaktiverende batch-fil, deaktiveres den permanente innstillingen for automatisk ordning for hver mappe i operativsystemet bortsett fra bibliotekmappene: Dokumenter, Musikk, Bilder, Videoer. Årsaken til at bibliotekmapper, eller nærmere bestemt Biblioteker, er unntatt fra endringene i registeret, er at de ikke egentlig er mapper. Mer spesifikt er biblioteker virtuelle containere som bruker gamle mappenavn (Mine dokumenter, Mine videoer, Mine bilder og Min musikk) som brukerne er kjent med.

Så det betyr at hvis du vil kunne se på bildene dine i en ikonvisning og kunne ordne dem på en hvilken som helst måte du vil, må du legge dem i en hvilken som helst annen mappe enn Bilderbiblioteket. Du kan for eksempel sette dem på en ekstern USB-stasjon som vist i figur D.

Figur D

For å kunne ordne ikonene dine, må du bruke hvilken som helst mappe foruten bibliotekene.

Les også:

  • Rask tips: Få Windows 8 File Explorer til å starte i datamaskinvisning
  • Aktiver Windows 8 filhistorikk for å beskytte dataene dine (revidert)
  • Få Windows 8 til å starte direkte på skrivebordet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com