Rask tips: Lag en snarvei for å åpne Windows 7 Task Manager i visningen Alle brukere

Windows Task Manager er et verktøy som brukes ganske ofte, av mange grunner. Enten å drepe en useriøs applikasjon, sjekke minneforbruk eller sjekke prosesser som kjører, er dette verktøyet ofte verktøyet for systemadministratorer eller støttepersonell.

Men det er tidspunkter, for eksempel feilsøking, når det er nødvendig å se prosessene som er utført av alle brukere (og ikke bare den påloggede brukeren). For å legge til denne nyttige kolonnen i oppgavebehandlingsrapporten, må du ta noen trinn. Det er ikke veldig utfordrende, og sluttresultatet er ganske nyttig.

Alle brukere

Det er en knapp i Windows 7 Task Manager som vil lukke og åpne Åpningsbehandling med prosessene som er oppført for alle brukere. Men hvem vil ta det ekstra steget når dagen allerede er fylt med for mange hodepine og oppgaver?

Med det i tankene, la oss lage både et skrivebordsikon og en hurtigtast for å starte Windows 7 Task Manager automatisk som viser alle brukere.

Trinn 1: Lag snarveien.

Det første trinnet er å lage en snarvei for skrivebordet som skal brukes til å starte applikasjonen. Høyreklikk på skrivebordet og klikk deretter på Ny | Snarvei. I det resulterende vinduet ( figur A ) skriver du taskmgr.exe i feltet Skriv inn plasseringen av elementet og klikker Neste.

Figur A

Du kan enten bla gjennom den kjørbare eller bare skrive inn teksten i dette tekstfeltet.

I det neste tekstfeltet, gi snarveien et navn (for eksempel TM Alle brukere) og klikk Fullfør.

Trinn 2: Konfigurer snarveien.

Når snarveien er opprettet, er det på tide å konfigurere egenskapene slik at snarveien vil åpne Task Manager på ønsket måte. Høyreklikk på den nyopprettede snarveien, og velg deretter Egenskaper. Når Egenskaper-vinduet åpnes ( Figur B ), klikker du på Avansert-knappen.

Figur B

Hvis du vil endre ikonet for snarveien, klikker du på kategorien Snarvei og klikker på Endre ikon-knappen.
Fra Kjør som administrator og klikk OK. Tilbake i Egenskapsvinduet, klikk OK, så er du ferdig. Når du dobbeltklikker på det ikonet, åpnes Oppgavebehandling og viser oppgaver som blir kjørt av alle brukere, som vist i figur C.

Figur C

Du kan sortere oppgaver etter bruker ved å klikke på overskriften på kategorien Bruker.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Hva med UAC?

Det kan være tilfeller hvor denne snarveien vil føre til at User Access Control (UAC) dukker opp, og krever enda et klikk. Det er en vei rundt dette takket være planlagte oppgaver. Slik fungerer dette:

Trinn 1: Lag en planlagt oppgave.

Åpne Oppgaveplanlegger (skriv oppgave i søkefeltet og velg Oppgaveplanlegger fra resultatene) og klikk Opprett oppgave fra Handlinger-panelet til høyre i vinduet. Fyll ut nødvendig informasjon for å kjøre Task Manager, og sørg for å merke av i ruten Kjør med de høyeste privilegiene. Gi oppgaven et enkelt navn som Taskmanager.

Klikk på Handlinger-fanen i Opprett oppgavevindu og klikk på Ny. Når det nye vinduet åpnes ( figur D ), må du sørge for at Start et program er valgt fra rullegardinmenyen og deretter angi C: \\ Windows \ System32 \ taskmgr.exe i tekstområdet Program / Script. Hvis den eksplisitte banen ikke fungerer, kan du søke etter taskmgr.exe slik at du vet nøyaktig hvor den kjørbare er på systemet ditt. Klikk OK for å lagre og avvise de gjenværende vinduene relatert til oppgaveplanlegging.

Figur D

Denne spesielle handlingen trenger ingen argumenter.

Trinn 2: Test oppgaven.

Opprett en ny snarvei som du gjorde tidligere for taskmgr.exe-applikasjonen, skriv bare schtasks / run / tm taskmanager i stedet for taskmgr.exe. Nå har du en snarvei som starter Windows Task Manager for alle brukere og vil også omgå UAC-ledeteksten.

Siste tanker

Selv om mange synes at denne snarveien ikke er så nyttig som andre, er det fint å vite at den er tilgjengelig for administratorer som ofte trenger å grave rundt i et system og vite nøyaktig hvilken bruker som kjører hvilken oppgave.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com