Sett Classic Start-menyen i Windows 7 med Classic Shell

Ved mer enn en anledning har jeg sett gjennom diskusjonene for Windows 7-blogginnleggene som jeg har skrevet her på TechRepublic, og funnet meldinger fra sinte Windows-brukere som går noe på linjen "Fordi Microsoft tok bort Classic Start-menyen i Windows 7, jeg har ikke tenkt å oppgradere! "

Når jeg ser denne typen meldinger, ser jeg for meg at folk som sitter foran en gammel Pentium II-datamaskin som kjører Windows NT. Selvfølgelig vet jeg at det ikke er en rettferdig vurdering, fordi mange jeg kjenner som har enten Windows XP eller Windows Vista installert også bruker Classic Start-menyfunksjonen.

Fortsatt har jeg vanskelig for å forestille meg at noen ønsker å avstå fra alle underliggende fremskritt i operativsystemet Windows 7 bare på grunn av mislikning fra Start-menyen og andre brukergrensesnittfunksjoner. Imidlertid har alle rett til hans eller hennes mening.

I alle fall har de dø-harde klassiske Start-menyfansen en mester der ute. På SourceForge.net, som hevder å være verdens største open source programvareutvikling nettsted, har en stipendiat ved navn Ivo Beltchev laget et fantastisk program kalt Classic Shell. I tillegg til å bringe Classic Start-menyen til Windows 7-brukergrensesnittet, bringer Classic Shell en rekke andre klassiske funksjoner til Windows 7, for eksempel Windows Utforsker-verktøylinjen, komplett med Opp-knappen.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg undersøke alle de klassiske funksjonene som Classic Shell-applikasjonen bringer til Windows 7.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Husk

I skrivende stund publiserer Beltchev versjon 0.9.10 av Classic Shell, som han kaller Release Candidate-versjonen. Som sådan kan du støte på noen feil. Imidlertid testet jeg den bedre delen av en uke på Windows 7-testsystemet mitt og opplevde ingen problemer. Classic Shell fungerer med både 32- og 64-bits versjoner av Windows 7 og ser ut til å fungere i alle utgavene. Jeg testet den i Ultimate-utgaven av Windows 7.

Installasjon

Når du har lastet ned Classic Shell fra SourceForge.net-nettstedet, dobbeltklikker du bare på ClassicShellSetup.exe-filen og følger instruksjonene på skjermen. Når du blir bedt om å velge funksjonene du vil installere, som vist i figur A, må du sørge for at du lar begge avmerkingsboksene være merket hvis du vil gjenopplive den klassiske versjonen av Windows Utforsker så vel som Classic Start-menyen.

Figur A

Forsikre deg om at du lar begge avmerkingsboksene være merket hvis du vil gjenopplive den klassiske versjonen av Windows Utforsker.

Sjekk det ut

Så snart du har fullført installasjonsprosedyren, finner du den klassiske startmenyen med en gang, som vist i figur B.

Figur B

Klassisk Start-meny er umiddelbart tilgjengelig.
Å gjenopplive den klassiske versjonen av Windows Explorer krever litt konfigurasjon. Først må du aktivere menylinjen. For å gjøre det, start Windows Utforsker, trykk på Alt -tasten for å vise menylinjen, dra ned Verktøy-menyen og velg mappeopsjonskommandoen. I kategorien Vis i dialogboksen Mappealternativer velger du deretter avmerkingsboksen Vis alltid menyer, som vist i figur C, og klikker OK.

Figur C

Før du kan gjenopplive den klassiske versjonen av Windows Utforsker, må du aktivere menylinjen.
Med menylinjen på plass, kan du høyreklikke på den og velge kommandoen Classic Explorer Bar, som vist i figur D. Hvis du deaktiverer innstillingen Lås verktøylinjene, kan du plassere Classic Explorer Bar under menylinjen som i Windows XP.

Figur D

Bare høyreklikk på menylinjen og velg kommandoen Classic Explorer Bar.
I tillegg til Opp-knappen har du klipp, kopier, lim inn og slett knappene, som vist i figur E. Du har også en Egenskaper-knapp, som viser dialogboksen for det valgte elementets egenskaper, og en e-postknapp, som lar deg knytte valgte elementer til en e-postmelding. Den siste knappen er Innstillinger-knappen, som viser tilgjengelige konfigurasjonsinnstillinger.

Figur E

Når Classic Explorer Bar-kommandoen er aktivert, har du nå opp-knappen.

tweaking

Du kan finjustere Classic Start-menyen ved å høyreklikke på Start orb og velge Innstillinger-kommandoen. Du vil da se dialogboksen vist i figur F og kan endre en rekke alternativer - du kan til og med bruke flere forskjellige skins, inkludert en klassisk Windows 9x / 2K-farget hud.

Figur F

Fra dialogboksen Innstillinger kan du konfigurere en rekke alternativer, inkludert forskjellige skins.
Du kan finpusse Classic Explorer Bar ved å klikke på Innstillinger-knappen. Når du gjør det, vil du se dialogboksen vist i figur G og kan endre en rekke alternativer. Du kan til og med velge hvilken type navigasjonsrute du vil bruke, for eksempel Windows XP Classic eller Windows Vista.

Figur G

Du kan finpusse ut hvordan Classic Explorer Bar ser ut og føles.

Bonusfunksjoner

I tillegg til Classic Start-menyen og Classic Explorer Bar, bringer Classic Shell-programmet tilbake noen få andre klassiske funksjoner. Kan du finne dem? Rapporter om funnene dine i diskusjonsområdet, og beskriv hva de andre klassiske funksjonene er.

Hva tar du?

Har du vært villig til å gi avkall på Windows 7 fordi den ikke hadde den klassiske Start-menyfunksjonen? Hva synes du om Classic Shell? Er det nok til at du ombestemmer deg om Windows 7? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com